Servis

Autor maverick, Ožujak 27, 2017, 20:03:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Što se tice dijelova, nazoves Bobeka i narucis ako neces bas traziti po vani. Imas servisnih manuala pa skines koji ti treba i nadjes točne kataloske brojeve. Mislim da Hongoldonia nije vise zastupnik ali probaj svakako
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Super info za fredija i hongoldoniu :hi:

Citat: Garofeeder  u Prosinac 20, 2021, 10:41:55
Fala za Hongoldoniju i jubitu...

Update...

Skinuo propeler pa imam sto vidjeti... Otkrhnuta 1/4 kucista semeringa, taman duboko do semeringa. Moci ce se napraviti, ali jebem im mater, pa to je bagra sikirom valjda skidala...

Svaki majstor koji drzi do sebe ce ti reci da nije on, tako je bilo kad je doslo
Audentes fortuna iuvat

Garofeeder

Citat: maverick  u Prosinac 20, 2021, 11:27:34
Što se tice dijelova, nazoves Bobeka i narucis ako neces bas traziti po vani. Imas servisnih manuala pa skines koji ti treba i nadjes točne kataloske brojeve. Mislim da Hongoldonia nije vise zastupnik ali probaj svakako

Tko je Bobek? Ajd mi, molim te, sibni broj na private, ako to nije problem

Edit: Zanemari, nasao.

Imam servisni prirucnik i kataloske brojeve, imas neki ducan vani za preporucit? Nasao sam nekog Bugara na Ebayu, ima svasta za BF35 pa probavam s njim vidjeti za 30...

Sajzika, jasno da je tako doslo. Pizde slome, nista ne naprave i presute...

maverick

Ako trazis vani, mozes slobodno njuskati od aliexpresa do ebaya, sto se tice drugih stranica nisam nikad narucivao...Da Bobeka je vrlo lako pronaci...nazoves i kazes da trebas ove i ove kataloske brojeve. Jedna mala opaska na video od Šajzike....izmjena semeringa na polugi mjenjača ne ide uvijek bas jednostavno i moje neko iskustvo je da to bude problem bas na izradjenim i starijim motorima....pa njega pokusaj preskociti za prvi put. Promjeni one dole i one gore...zamjeni i one gumice na kucistu osovine...Pogledaj jos koji video...podmazi sva mjesta koja podmazuju i ostali. Svaki vijak koji izvadis izvrnes iz aluminijskog kucista dobro očisti s drot četkom i namazi s toth masti, nije zgoreg procistiti i same navoje jer zaostatci oksida znaju zahebati stvar kad vracas nazad. Ostalo je lako, sve dobro isperes...očistis...onako fino i pedantno kao da sebi radiš...Kazem sve je vrlo jednostavno samo s malo osjecaja to napravis...Ja sam osobno puno sretniji kad nesto napravim sam...niti sto to kosta nesto manje novaca jer jednostavno iskustava je svakakvih pa sam ovako siguran da je tako kako jeste
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Garofeeder

Citat: maverick  u Prosinac 20, 2021, 14:26:18
Ako trazis vani, mozes slobodno njuskati od aliexpresa do ebaya, sto se tice drugih stranica nisam nikad narucivao...Da Bobeka je vrlo lako pronaci...nazoves i kazes da trebas ove i ove kataloske brojeve. Jedna mala opaska na video od Šajzike....izmjena semeringa na polugi mjenjača ne ide uvijek bas jednostavno i moje neko iskustvo je da to bude problem bas na izradjenim i starijim motorima....pa njega pokusaj preskociti za prvi put. Promjeni one dole i one gore...zamjeni i one gumice na kucistu osovine...Pogledaj jos koji video...podmazi sva mjesta koja podmazuju i ostali. Svaki vijak koji izvadis izvrnes iz aluminijskog kucista dobro očisti s drot četkom i namazi s toth masti, nije zgoreg procistiti i same navoje jer zaostatci oksida znaju zahebati stvar kad vracas nazad. Ostalo je lako, sve dobro isperes...očistis...onako fino i pedantno kao da sebi radiš...Kazem sve je vrlo jednostavno samo s malo osjecaja to napravis...Ja sam osobno puno sretniji kad nesto napravim sam...niti sto to kosta nesto manje novaca jer jednostavno iskustava je svakakvih pa sam ovako siguran da je tako kako jeste

Je, bas gledam Australca kako se pati sa semerinzima na polugi mjenjaca. Nista, tako cu kako kazes i polako. Semeringe kupim bilo gdje cisto po dimenzijama?

Noga je u koritu, krece kupusanje...

maverick

Ponekad semering kupim u Ležaj commercu u industrijskoj zoni, ali vecinom volim orginalne

Rap

Citat: Garofeeder  u Prosinac 20, 2021, 11:55:14
Citat: maverick  u Prosinac 20, 2021, 11:27:34

Tko je Bobek? Ajd mi, molim te, sibni broj na private, ako to nije problem

Edit: Zanemari, nasao.

Imam servisni prirucnik i kataloske brojeve, imas neki ducan vani za preporucit? Nasao sam nekog Bugara na Ebayu, ima svasta za BF35 pa probavam s njim vidjeti za 30...

Sajzika, jasno da je tako doslo. Pizde slome, nista ne naprave i presute...
Fred Bobek Zagreb

01/3460-896

Garofeeder

Citat: Rap  u Prosinac 20, 2021, 23:51:48

Fred Bobek Zagreb

01/3460-896
Thnx!

Ergo, bez vecih problema promijenjena po dva semeringa na osovini propelera i pogonskom vratilu.

Natlaceno, pusta na sipki mjenjaca. Jebiga, idem u potragu.

šajzika

Znači nema druge nego se zezat i to mjenjat.
Bar znas da ce sve biti u redu :hi:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Danas me podsjeti yamaha da je vrijeme za servis na 100 sati...jedan jednostavni video za one koji to rade sami....ulje jedno drugo....filteri jedan , drugi i treci....provjera ulja u trimu...jednostavno za one koji imaju malo smisla za šarafanje kuci . I drugi video kako ponistiti servis bez spajanja na dijagnostiku

miha

vrijeme je za servis ....tohatsu 20 ( 4 takta )
quicksilver ulje za motor ( mašina + peta )
yamalube  ulje za motor ( mašina + peta )
mast za podmazivanje cijelog motora ( vanjsko podmazivanje na mazalicama )
ili možda neko treće ....

pitanje glasi : koje ulje ... koja mast ...koja cijena ...gdje kupujete ????

mlb

Sam radiš ili ovlašteni?

Ivan Borojević

Kupiš Mobile 10W40 za 50 kn po litri i promijeniš sam. Filter i totmast, naručiš u Unimar i tamo isto možeš i impeler i šoljicu. To sam promijeniš za 2 sata.

miha

miha

Citat: Ivan Borojević  u Siječanj 12, 2022, 09:55:28
Kupiš Mobile 10W40 za 50 kn po litri i promijeniš sam. Filter i totmast, naručiš u Unimar i tamo isto možeš i impeler i šoljicu. To sam promijeniš za 2 sata.
.... koja totmast ????