habanero

Autor maverick, Siječanj 09, 2013, 00:18:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lale D.G.O.

Ja sam probao dosta toga,bogami su žešće zajebane,a scorpion je vrh. Kolega pravi umake pod nazivom 7 smrtnih grijeha i rekoh ajd da probam. Umočio čačkalicu u teglicu i preznojio se u roku od 3 sekunde  :stripii:

maverick

REDOVNO konzumiranje ljute hrane povezano je s dugovječnosti kao i s manjim izgledima oboljenja od raka, bolesti srčanih i dišnih puteva, prema istraživanju objavljenom u utorak.

"Naše je istraživanje pokazalo da ljudi koji redovito jedu ljutu hranu osim što produljuju svoj životni vijek imaju i manje izglede oboljenja od smrtonosnih bolesti", ističe skupina znanstvenika u članku koji je objavio britanski časopis British Medical Journal (BMJ).

Nakon višegodišnjeg praćenja navika pola milijuna Kineza, istraživanje pokazuje da oni koji gotovo svakodnevno konzumiraju ljutu hranu imaju 14 posto manje izgleda oboljeti od smrtonosnih bolesti u odnosu na osobe koje takvu hranu konzumiraju rjeđe od jednom tjedno.

Isto vrijedi za žene i muškarce, a posebice se odnosi na one koji jedu ljutu hranu i ne piju alkohol.

"Ti rezultati potvrđuju dosadašnja istraživanja o mogućem zaštitnom utjecaju začinjene hrane na ljudsko zdravlje", navela je međunarodna ekipa koju su vodili znanstvenici Kineske akademije medicinskih znanosti, koja potpisuje članak.

Glavni sastojak ljute papričice, najkorištenijeg začina u Kini je kapsaicin, aktivna tvar koja ima antioksidantno i protupalno djelovanje, a djeluje i protiv pretilosti i pojave raka.
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tole

meni se od kada  :jede: ljuto popravila probava i to znatno....još kad bi prestao  :pije: ....

maverick

jbg....a meni savjetuju da krenem  :pije:  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Umjereno ljuto mogu, imao sam par slučajeva gdje sam pokušao jesti fiš ali jednostavno nisam mogao jer gori kašika. Netko glumi "muškarčinu" pa je valjda "faca" ako pojede deset feferona uz paštetu za jauznu,nekima to stvarno prija ali ima dosta onih koji se preseravaju kao tinejdžeri. Nisam "svilen" i normalno ne očekujem da jedem paradajz-juhu umjesto fiša npr. ali ne moram imati stomak od prokroma. Za one koji ne znaju kako kuhati umjerenu hranu za većinu gdje se ipak nađe netko tko voli ljuto evo jedan savjet da ne morate u posebnu zdjelicu kuhati još feferona sa jelom koje poslužujete. Onom tko voli ljuće od onoga što ste skuhali dobro utrljajte kašiku kojom jede feferonama,tabaskom ili tako nečim,lagano prebrišite kašiku da se ne vide tragovi i neka proba. Prvi okus ljutine će mu ostati u ustima tako da će mu klopa biti taman a ostalima koji jedu umjereno također. Tako imate dva okusa iz jednog kotlića i svi zadovoljni. :ok:

Kugla

E ovo sa kašikom moram probati, zvuči dobro  :ok:

pajdo77

Samo mu Kugla dobro zaljuti kašiku i ako uopće taj ima osjetila i šnenokle će mu biti ljute. Znaš i sam kada pojedeš nešto ljuto da ti je ljutina u ustima još dosta vremena,tako će i njemu biti.Prvo pojede dva-tri-zalogaja i kada osjeti ljutinu ima osjećaj da je i ostatak fiša u tanjuru ljut. :ok:

tole

koji si ti stari prepredenjak  :toothy12:

sve što jedem kašikom mora biti kao paradajz juhica....samo svježe feferone dolaze u obzir...i samo određene vrste....

pajdo77

Ovdje smo da si pomažemo i djelimo savjete. Ovo je jedan od rijetkih koji je i pametan od mene,sve ostale zaboravite. :rofl2:

maverick

To je odlična fora i iskušana...taj prvi okus ljutine s vrucim fishem traje cijelu zdjelicu dok pojedu  :ok:

miha

stara fora ....prvi kontakt kašike i usta i labrta ti gori ....i svi u čudu jedu iz jednog kotlića ....

raso

Napokon mi procvjetala i oplodila se. Sad čekam mjesec dana da sazrijaju i dajem Didi da proba ljutinu. Stručnjaci kažu da ima od 300 000 do 500 000 jedinica za ljutinu, odnosno da je 100 puta jača od feferonke.

alexdja

Pričaš za ovu sa avatara?
       Nema više divljeg bučka. :no:

bulmil

Citat: Kugla  u Kolovoz 06, 2015, 21:05:03
E ovo sa kašikom moram probati, zvuči dobro  :ok:
Ovo zeni radim redovno krisom
Al se smejem kad joj vidim facu kad stavi kasiku ili viljusku u usta hahahaha

joker

dobio neke ljute papricice a nemam pojma kakve su

Poslano sa mog HTC One S koristeći Tapatalk

prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata