fiš-paprikaš

Autor Hemingway, Siječanj 11, 2013, 20:16:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

nele01

Danasnji uradak, od ribe samo šaran pitomac cca.4,5 kg.

Rap

Da li bi mi netko htio napisati recept za fis?
Hvala

Sg.Pepper

Meni ovako bude odlican! Samo ako je luk malo zilaviji isjeckas ga na sitno i stavi u zamrzivac na koji sat prije kuhanja onda se raskuha puno bolje!
dec d vej aj lajk it....

pajdo77

Dobro bi sad došao jedan da se malo isčistimo od ovog blagdanskog prejedanja

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

retfala

Sve je odlicno opisano osim onih 35min od pocetka vrenja..mislim da je to previse

Debeli šef

Citat: dravski pecaros  u Travanj 06, 2021, 18:15:39
https://gastro.24sata.hr/recept-za-pravi-baranjski-fis-paprikas-8887
mene su učili da se stavlja ili vino ili paradajz. oboje ne. učili su me i zašto ali mi se nije dalo slušati.

Ervin

Navodno zato jer kiselina iz vina, ili paradajza sprečava da se riba raspadne.

Ne razumem se uopšte u hemiju, tehnologiju i tako to, ali sam zapamtio kada su mi pričali.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Mornar Popaj

Imam kolegu što ga skuva za pola sata.
Ubaci sve sastojke na početku, malo odstoji pa na naglo. Bolji nemoš nigdje pojest.
Sve čarde, Citadele i ostali se sakriti iza njega.
Samo šaran mora biti svježe upecan
Obično prvi manji ide u kotlić, poslije kako bude.
Bitan je taj prvi. Zbog njega i idemo

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

A ne mozes to uporediti...tu ambijent nosi vise od pola ukusa  :clap2: Nikad na vodi nisam jeo los fish, niti losu przenu ribu...a kuhali su svakakvi...pijani , drogirani, retardirani ali ugođaj je uvijek prevagnio  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DJ17

Mi uglavnom kuvamo u sesir kotlicu od 16l retko kad vise od 3.5kg ribe po kotlicu ako treba vise kuvamo i 2-3 kotlica...  uglavnom s vodom idemo 1.2l na  kg ribe i odprilike 4 srednje glavice luka sitno izmiksan, oko 2 deci paradajza jedan Alas ili Aleva dodatak i kasiku soli to sve u startu stavimo na jacu vatru kad krene vrit na tu kolicinu stavimo oko 2 do 3  kasike domace paprike i pustimo da se kuva na jacoj vatri da ukuva i paprika... 15-20min... i moze se dodat soli i ljute paprike po izboru.( ako se kuva bez dodatka onda se mora pojacat paprika)... jednostavno nekom se svidja nekom ne, mi navikli nama je ok..

pajdo77

Ja prvo u kotlić ubacim sve dodatke sem ribe. Kada prokuha držim neku srednju vatru i tako 15-20 minuta. Zatim pojačam vatru i ubacim ribu,po potrebi dosolim i zaljutim. Nakon pola sata kuhanja na jakoj vatri kotlić ide dolje.

Sg.Pepper

Kuhao sam prije kao i Pajdo. Sve ubacim osim ribe i kuhao duze da se sav luk raskuha pa onda ubacio ribu (mrzim neraskuhani luk) cim se duze kuhalo bilo je bolje, prije uvijek sa dodatkom al kad su pocele zgaravice napravio ovako kao u filmicu i bilo mi je ok, pa sam nastavio tako! Jedino taj luk bude sranje ako se ne uspije raskuhat! Zato ga isjeckat i u zamrzivac na koji sat prije kuhanja i ispadne sasvim solidno (bar do sada)
dec d vej aj lajk it....

Smithwick maniac

Meni je luk isto bio problem jer se uvijek mogao pronaći u fišu a to ne volim.
Probao sam sve moguće varijante i nisam bio zadovoljan.
Najveća zabluda je da ga treba prethodno dobro izmiksati do konzistencije paštete jer tek tada se nekim čudom ne raskuha i taloži se.
Dobio sam savjet da cijele glavice skuham oko pola sata u posebnoj posudi i onda ga štapnim mikserom usitniti.
Voda u kojoj se kuhao također ide u kotlić tako da se ne gubi aroma.
Ovo je super način.
Daje gustu juhu a luk se ne može pronaći, nema taloga.
Mana je samo kad se kuha u prirodi jer moraš ponjeti takav pripremljen luk od kuće.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

pajdo77

Ja ga uvjek štapnim mikserom usitnim na neki oblik pirea ali puno zavisi i od samog luka,ima ih sto vrsta pa neki bude grizast a većina se nakon kuhanja ne primjeti. Kako naletim. Ne volim ga vidjeti u fišu pa ga nikada ne sjeckam nožem ma kako god sitno. Ako je za prirodu u plastičnu posudu tipa tupervare i opet zauzme prostora ko da sam ponio kilu i po u glavicama ako ne i manje a imam manje posla negdje na livadi

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk