Za sezonu spremni!!!

Autor Harley, Ožujak 12, 2018, 15:09:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Hvala!

Jos mogu nogu prebaciti preko njega, nadam se još nekim kvalitetnim krugovima!

nele01

Evo vec 5 god vozam xmax 250 , prezadovoljan, razmisljao se da uzmem neki tracer i sl., ali meni je prioritet Dunav, jednostavno nemam vremena za motor tj.da putujem po 3-4-7, 10 dana, jbg.posao ne dozvoljava.
Juce narucio nove gume i kacigu.

nele01

Hocu da uzmem flip up AGV. Kakva su Vam iskustva sa flip up kacigama.

pampasexpress

Citat: nele01  u Ožujak 05, 2019, 21:25:56
Kakva su Vam iskustva sa flip up kacigama.

nisam bas mjerodavan za misljenje i preporuku ali poslije raznih kojekakovih naglavnih kutija , uzeo sam jednom prilikom flip up samo iz razloga sto se brze i lakse postavlja na moju bundevu obzirom da furam naocale ( dioptrija ) i dojadila mi je integralka jer sam svaki put morao skidati naocale , postavljati kacigu pa opet postavljati naocale i dojadilo mi je ,,, slucajno sam malo gledao i u trgovini su imali od jeftinjaka pa do nekih bjesomucnih cijena a prilikom isprobavanja imali su samo jednu jedinu kacigu koja mi je bila onak ,,, aman - taman ,,, i tako , uzeo tu nekakovu LS2 neki model FF325 , sad sam zadovoljan jer samo otkopcam , podignem komplet prednji dio i skidam i vracam kacigu bez gnjavaze oko nesretnih naocala ,,, iako , mislim da je za vas ozbiljnije bikere integralka ipak primjerenija ,,,
pravilo je da nema pravila

Harley

Ja imam 5 kom kojekakvih kaciga, ne racunam onu jednu tanjuraču koju sam platio 15$(ne vrijedi ni 5) uvijek je bilo koliko novaca toliko glazbe, flip su odlicne i u nekim stvarima cak i bolje od integralki
Living your dreams, do not dream the life

nele01

Imam solidnu jet kacigu (skorpion), i neki šlem za zajebanciju, ali s obzorim da ponekad dnevno pređem i po 150-200 km (xmax250 mi je super zbog posla, i razonode), vreme mi je da razmisljam o ozbiljnijoj varijanti, pa sam zato mislio uzeti flip up, racunajuci da je ona bar malo tiša od jet kacige, i sigurnija. Normalno gledao sam solidnu AGV flip up kacigu, nije ni cena mala cca.280 eur. Hvala na prenetim iskustvima

SMT

Promenio sam dosta opreme za motor, kompletne...

Sve zavisi ko koji motor vozi i koji stil vožnje preferira(sa koliko rizika)ali meni se kao ubedljivo najbolja oprema pokazala oprema od R motora tj trkačkih...Za taj vid motociklizma se pravi najkvalitetnija oprema u odnosu na turing, skuter i rekreativnu vožnju, ne računam kros opremu... Čizma i kaciga glavu čuvaju, treba odabrati pravo uvek... 2016 u junu sam imao prizemljenje sa brzine od 150km/h sa kasnim i kratkim kočenjem...Oprema mi je glavu sačuvala, izašao sam samo slomljenog palca desne ruke + ugruvanost i materijalna steta... Kaciga, čizme, protektori su odradili svoje, hvala im...

Međju kacigama odskaču shoei i arai po kvalitetu... Agv kao brend se dize i sa kvalitetom i marketinški, svi znamo ko to promoviše... Ne sumnjam u kvalitet AGV-a, cena je jaka i možda za te pare možeš da razmotris Shubertovu kacigu, možda... Rade mnogo kvalitetne kacige, ne polažu na izgled i dizajn kao Italijani... Moto land BG...

Ono sto je najvažnije, nikako polovnu, malu ili veliku, mora biti taman...

X max nije za potcenjivanje, ni ti uslovno rečeno manji točkovi... Imas šlem za do kafića, open face, razmisli ti i o full face kacigi...

ljuska

:

Ispeljano na dnevno svijetlo i upaljeno kombinacija ko shimano i daiwa :stripii:

Harley

Ova mi je najdraža od svih, lagana i udobna.

SMT

Šhoei je šhoei, nema tu šta za dodati... Nikakva šminka, samo kvalitet, u izradi, materijalu... Kad je jednom kupis, ne misliš o drugima...

Mada su mnogi proizvodjaci kaciga zaista napredovali zadnjih godina, može se odabrati svašta nešto za razumne novce...

SMT

Može poceti...

Harley

nele01

Stigla, velicina XL. Extra je urađena, unutra mekana a velicina knap. I skorpion mi je isto XL.

SMT

Izgleda vrh, majstori dizajna-Italijani!

SMT