RIBOLOVNA ZAJEDNICA OSIJEK 2019

Autor maverick, Ožujak 15, 2018, 19:40:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

petakk

Kupuje se šminkerski auto, koji košta više od poribljavanja !

pišta

Pozdrav svima
Evo ja kao novi kederaš, pa da se pridružim temi
-Nije istina da se ne može ništa učiniti sa ZajednicomŠRDO
-Treba proučiti Zakon o slatkovodnom ribarstvu I Statut Zajednice ŠRDO
-Zajednica ŠRD, nije nikakva udruga, ona je servis svih ribolovnih Društava, a upravni odbor Zajednice, bira Skupština. Članovi Skupštine, su članovi svih ribolovnih društava.(Broj članova ovisi o broju prodanih ribolovnica pojedinog društva)
-Rad Zajednice je javan.To znači da svaki član, bilo kojeg ribolovnog društva, ima pravo biti prisutan sastancima (samo nema pravo glasa u odlučivanju) na kojima se predlažu ovakove gluposti iz ove teme.
-Ova garnitura uprve u Zajednici, potvrđena je od strane stečajnog upravitelja(on je sada Skupština), želi iskoristiti tajming stečaja, pa već prave plan za 2019 godinu, a tek je počela 2018.
-Najnormalnije je, da po izlasku iz stečaja (koji če se dogoditi u 10 mjesecu) slijedi nova Izborna skupština koja če izabrati novi Upravni odbor a koji će onda donijeti plan za 2019.
-Sve ovo bi, svako Ribolovno Društvo,unutar sebe trebalo ovu temu raspraviti, zauzeti stav i preko svog predstavika djelovati.
-Može se, može,  samo treba što više pecaroša upoznati sa temom i sakupljati kritičnu masu. :violent1:

Dukulele

Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

No

I dalje tvrdim da to ne treba uopće postojati.

Uzmimo da pred sobom imate Trabanta za auto i sad se trudite promjenom izgleda volana nešto postići.

To naravno nikog normalnog ne zanima.

Na  godišnjim skupštinama društava  se u pravilu sve odvija kao u centralnom komitetu jednoglasno.
Sve je nešto KAO.

I to KAO nas izjeda pa poput Kalimera s vremena na vrijeme kriknemo TO JE PRAVA PRAVCATA NEPRAVDA i vratimo se u normalu da opet kao živimo život kojim nam upravljaju Trabanti.

Volio bih za života vidjet da se Trabante odloži na otpad i u muzej da se zna kako je nekada, nešto nakaradno ljudima bilo dobro iako s dobrotom dodirnih točaka nema.

miha

ribolovna društa funkcioniraju po rodbinsko ...šogorskim ...kumovskim ...i ostalim ključevima i sistemima ...prosjek godina je 70 + ....ideje nikakve ...samo je bitno jedno  NE TALASAJ ....rijetki su ti koji nešto dobro i pametno rade ...bitno je da se nešto pojede i popije mukte i to je to ....

maverick

Da Miha, nazalost, ali si u pravu...no postoje drustva koja su jasno dala do znanja da su protiv ove price i ne vidim drugi nacin nego traziti još poneko da udje na ovu normalniju i pošteniju stranu....Jednom se to mora prekinuti...jednom moramo prestati biti robovi tog sustava koji vučemo još od partizana...i okrenuti se nekom modernijem gledistu po pitanju ocuvanja voda i ribljeg fonda...
Ja još imam gorak okus od onog zadnjeg pokušaja, ali tamo je isplivalo puno drugih problema koje ako smo imalo pametni mozemo iskoristiti u slijedecoj turi...Jedna mala izgubljena bitka ne znaci izgubljen rat...Mi kao jedna mala šačica internet pecaroša mozda ipak mozemo nesto...Jedno je sigurno...kod njih se sve bazira na novcima koje im mi dajemo da nas hebu u mozak...
Mozda je prosli put prosvjed odradjen povrsno,  nije bilo realno ocekivati da svi prate forum...pogotovo starija populacija...moglo se to puno bolje informirati...Nadalje, ideja ne kupovanja ribolovnica...doista bi moglo biti rijesenje ali koje treba biti razradjeno malo ozbiljnije....jer ja ne vidim drugi nacin...osim djelovanja po drustvima , da im se uskrate ti prihodi pa neka se hebu s svojom lovom koliko god zele i umiju...a tad sigurno nece dugo..Ali u tom slucaju treba imati neko rijesenje sto s prijavama ribocuvara u slucaju nemanja dozvole...itd itd...mozda sve to i nije tako ne izvedivo samo se treba malo poigrati s tim
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Bilo bi najlogičnije da se zaključi da ovo sad ne valja, i da to ne treba reformirati, nego razmontirati.

Sljedeće pitanje je šta onda valja.

Treba  regenerirati bit stvari a to je održivi život.

Staviti na stol riješenja, kojih kao u životu, nema puno.
Ta riješenja bi trebala sadržavati kod, koji govori tko smo mi danas, kod koji sadrži ponos, dostojanstvo i radost življenja.
Donijeti ih većinom glasova i pridržavati ih se dok se ne ustanovi drugačija većina. 

Pitanje je šta je danas moderno.

Svi ovdje smo naučeni recimo da je Švedska moderna, bogata, normalna zemlja, međutim, gore se raspravlja o tome da se ozakoni incest i nekrofilija, tj. sex sa mrtvim ljudskim tjelom.

Ako nam je to cilj, ja ne želim biti moderan i pomalo sumnjam da je to normalna zemlja.

Želio bih plodno društvo, bez nasilja. Društvo koje neće tolerirati ribolov strujom, plinom,mrežom... Društvo koje neće tolerirati milijardere na 4-5 milijuna stanovnika jer je to u normalnim okolnostima, čisto nasilje i nemoguće postići u okviru jedne obiteljske generacije.

:uf: jbg počnem pisat o jadnicima koji se guraju u prve redove da dokuče porciju fiš paprikaša,rokovnik, kalendar, koju litru goriva i poneki gemišt džabe, a završim... na pravim lopovima.

Sve je to povezano.

:icon_scratch:  Neću više, muka mi je od toga.   :icon_puke_r:

majstor

Odozgo preslikano dolje. Hvale se istim rezultatima godinama i planiraju iste stvari koje će planirati i nagodinu.
Stalno smo u drugom svjetskom ratu, pažnju sa problema skreću konvencijama, povjerenstvima, sportskim rezultatima, poplavama za koje nisu krivi. Obećavaju... Gledaju na probleme pozitivno - ode 50000 ljudi u inozemstvo - manje je nezaposlenih.  :uf:

pišta

Glavna dumina u vezi love koju "mi njima dajemo" je utome što, po Statutu Zajednice, se kaže da se rad zajednice financira od članarine koju dobiju od ribolovnih društava, odnosno ribolovna društva trebaju donijeti odluku(a do sada nisu donijela) o visini te članarine, recimo neki postotak ili fiksni iznos po prodanoj dozvoli. S tom lovom onda oni mogu financirati svoje operativne troškove, a ne iz hrpe prodanih dozvola.

miha

500 kuna je cijena koju plačamo ...100 kuna ide društvu ... koji je redosljed dalje...

dac

Prema Zakonu o slatkovodnom ribarstvu, ovlašteniku ribolovnog prava, a to je u ovom slučaju naša Zajednica, ide 80% od cijene dozvole( od onih 400 kuna), 10% ide Savezu i 10% ide državi Hrvatskoj u proračun, s tim da Ovlaštenik od svojih sredstava mora 50% upotrijebiti za poribljavanje, a ostalo za svoje potrebe.....(članak 64. Zakona..)  :takoje:
Sad kako oni to troše i raspoređuju, vidjeli smo svih ovih godina, evo tek sada kažu upučeniji izlaze iz "stečaja"...  :uf:

maverick

Danas sam upoznao tri momka koji su mi u koji sat uspjeli objasniti puno toga sto nisam znao o proracunu..Nazalost..vrtimo se u krug i smatram da je najveci problem neinformiranost nas pecarosa sto se doista dogadja i iz tog naseg neznanja pojavila se i ova totalna nezaiteresiranost da se promjeni nesto. Uzeo sam si za obvezu da zajedno naucimo nesto vise o svemu tome...Evo dac je krenio s jednom stavkom koja je zakonom propisana...a to je poribljavanje...znaci duplo manje je predvidjeno za poribljavanje od onog sto zakon nalaze...ali u tom iznosu trebamo vozilo da imaju ribocuvari mogu na livadu i da rukovodstvo ima s cim otici dva puta do Zagreba.
Malo mi to sve mora sjesti ali mislim da se ovo ne smije pustiti...da to klosarenje mora prestati...Ako nista..moramo ih natjerati da rade onako kako zakon nalaze...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

petakk

Da se razumijemo,  najveći broj predstavnika ribolovnih društava koji odlučuju o pecarošima uopće  uopće ne razumiju o čemu se se radi. To su uglavnom ljudi koji podržavaju takmičenje a ne kuže da je njih samo 1% u odnosu na broj ribolovaca. Traže cca 160.000,000 za svoje potrebe !! I gle čuda to im predsjednik (koji nema pojma o čemu se radi) želi osigurati !!
Za sada toliko !!

DIDAPATAK

Citat: miha  u Ožujak 20, 2018, 10:04:03
ribolovna društa funkcioniraju po rodbinsko ...šogorskim ...kumovskim ...i ostalim ključevima i sistemima ...prosjek godina je 70 + ....ideje nikakve ...samo je bitno jedno  NE TALASAJ ....rijetki su ti koji nešto dobro i pametno rade ...bitno je da se nešto pojede i popije mukte i to je to ....

..nažalost..cijela vlast je na takvim principima..
..mislim da bi pravi rezultat postigli kad bi im uskratili ono što ih najviše boli..pare..ne vaditi dozvole dok god možete izdurati(recimo do 01.06)...paralelno u svim mogućim medijima zahtijevati da se u kopnenoj HR počne naplaćivati dozvola jedna jedinstvena dozvola kao na moru..nek majstori ako baš žele uzmu u koncesiju neku vodu,urede je i naplaćuju pecanje..pa da vidimo njihovo poribljavanje i skrb..a sa javnih površina na koje svi imamo pravo nek se maknu..neka provedbu zakona kontrolira policija,carina,ministarstvo ovo/ono ili tko to već radi na moru.
.. :baba:
P.S..ovo kopnena može planinska i ravničarska

maverick

Da, tamo dozvola košta 150 kuna a kod nas 500..Mada mi tu imamo i toliko vise problema...nasi su zaostali u srednjem vijeku...ne da nempzes kupiti dozvolu online...ne mozes im ni email poslati jer ipak je to puno veci level od onog na kojem sad rade. Danas imamo tamo jednog covjeka koji je sve...tajnik...predsjednik ribocuvarske sluzbe ...sam daje posao...sam isplacuje ...a znajuci koliko je to radio transparentno prije..ne vjerujem da se nesto promjenilo pogotovo kad pokusavaju na ovaj način progurati proračun...jer nakon desetog mjeseca kad izadju iz blokade...za slijedecu godinu im ostaje tih skoro pola milijuna kuna viška koje ce ove godine isplatiti kao zadnju ratu odštete.
Umjesto da se organizira ribocuvarska sluzba tokom godine a ne samo ona dva mjeseca kad se želi prisiliti na kupnju dozvole....i da se tih 100 plus tisuca kuna doista potrosi na dnevnice i troskove ribocuvara...oni u proracun stavljaju bonus za ribocuvara koji prodaje dnevne karte..To je kao prvo nelegalno...jer dozvola se treba kupiti dan ranije a ne na vodi...i umjesto da se fokusiraju da se broj kupljenih dozvola iz godine u godinu poveća oni se bave s tim da nagrade nelegalno prodavanje dnevnih dozvola. A ne idu ni u smjeru da ako prodamo svi vise dozvola da bi onda one mogle biti i puno jeftinije nego su sad...pogotovo kad vise nece imati taj teret isplate tom ribaru i onom iz Bijelog Brda....Jbg..dosta pecarosa su umirovljenici i tih 500 kuna im je prevelik iznos...