RIBOLOVNA ZAJEDNICA OSIJEK 2019

Autor maverick, Ožujak 15, 2018, 19:40:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Citat: petakk  u Travanj 05, 2019, 06:13:55
Rasprava o tome gdje kupiti ribolovnu dozvolu ide u dobrom pravcu. Nije svejedno u kojem si društvu član.
Manje je važno kome plaćamo članarinu. Važno je zašto se predstavnik društva zalaže po pitanju revitalizacije naših voda i trošenju naših novaca.
Ne mogu se složiti sa "odlaskom" sa naših voda, sa obrazloženjem da se tu ništa ne može napraviti.
Može se i te kako se može. O svemu odlučujemo mi športski ribolovci-pecaroši !

Iznimno mi je drago što poznajem dečke iz "Drave" i smatram je jednom od ozbiljnijih priča u našem gradu, ali Zajednicu isto tako kao i većina onih koji su tu smatram jednim štetnikom i nametnikom  cijele priče, cijelog okruzenja.
Dozvolu moram kupiti i ja, i kupujem je u Dravi, ali moramo biti svjesni činjenice da kupnjom dozvole hranimo onog glavnog parazita ....Taj novac odlazi na način koji mi ne želimo da se troši...I dok god su u samom vrhu ljudi koji su uspjeli sahraniti staru Zajednicu ne vidim neke ozbiljnije pomake sto vidimo i kroz proračun koji nam duzi period guraju pod nos....Kako sad odjednom Baranjci mogu i dva puta poribiti svoje vode ....I onda se čudimo sto namnedaju reciprocitet za zatvorene vode....članstvo ionako ide tamo jer im je dosta ovih naših...
Samo nemoj da netko spomene kako je naš glas bitan i kako su odustali od Dustera jer su nas pecaroše poslusali, auto nisu kupili jer nisu imali dovoljno kupljenih dozvola da s tim novcem izadju iz blokade....
Nadalje, mišljenja sam da osim velikih priča nema nikakvih promjena...nemamo ni dalje konkretna rješenja, nemamo ideju, čak bih se usudio reći da nemamo ni ljude koji bi nešto promjenili....Realno oni koji mogu i imaju snage rade i imaju mnogo drugih obveza da bi bili u drustvima i borila se s onom ergelom probisvjeta koji čekaju red za pivo i komad ribe od poribljavanja....I ove su godine "nešto" šarana ostavili da se moze pojesti za pokoju skupštinu i slične umne dogadjaje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pišta

Ispada da je ovaj forum oglasna ploča zajednice jer njihov rad i odluke se nigdje ne mogu pročitati, samo ovdje.

-Zajednica je donijela odluku da se dnevna dozvola, samo za Vladislavce, naplačuje 60+20 kn. Tih novih 20 kn ide Udruzi Vladislavci kao trošak pisanja dozvole.
-Poništena je vlastita odluka Zajednice, da se ribolovne dozvole mogu prodavati samo u sjedištu Udruga (navodno po sugestiji inspektora), tako da sada možemo očekivati (a, čuo sam da je jedan član zajednice čak i to rekao) da če mo ribolovne dozvole moči kupovati i na benzinskim crpkama.
-Stečajni dugovi su navodno podmireni, samo se čeka procedura Trgovačkog suda, a tada slijedi, kako je usvojeno, redovna skupština a ne izvanredna, koja če usvojiti rebalans troškova za 2019 godinu.

Inače, zadnje poribljavanje je nesretno završilo za veliku količinu šarana koji još uvijek plivaju leđno. Uzrok uginuča se ne zna.

maverick

Rečeno je kako za 2020. godinu još nije potpisan ugovor o reciprocitetu u športskom ribolovu između zajednica Donji Miholjac, Baranja, Valpovo i Osijek kao ovlaštenika ribolovnog prava za rijeku Dravu, iako je isti načelno dogovoren.

Ovo je dobra vijest... :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

KoDar

Stvarno nam je Zajednica ažurna (malo sarkazma !). Valjda će se dogovoriti do kraja godine...

maverick

Čekaju da svatko kupi kod sebe ...da se ipak ispune neke kvote karata koje ce klosarima osigurati koliko toliko mirne vikende na besplatnim fisevima pa ce onda potpisati reciprocitet...ali ajd ...bar nesto....za njihov level i previše....Palamudit ce par godina o necemu i na kraju ce se vratiti na ono isto sto je i kljakavi radio....bar sto se tiče reciprociteta

KoDar

Ma, samo da nam ne daju lažnu nadu. Ako se i kada dogovori reciprocitet to će, izgleda, biti samo za Dravu, a ne za sve otvorene vode u županiji (moje mišljenje). Ovi iz Zajednice ne slušaju naše zahtjeve, koga oni uopće predstavljaju, par ljudi ili nas tisuće ribiča? Čini mi se da je Zajednica sama sebi svrhom kad nas ne slušaju. Reciprocitet samo za Dravu mnogim ribičima nije dostatan. Zašto, recimo, reciprocitet ne bi bio potpisan  i za npr. Karašicu, Vučicu, Dunav? Zašto bi morali vaditi nekoliko dozvola?Pa, zar ne živimo u istoj državi!? Vozačka dozvola vrijedi u cijeloj državi, a ovdje svakih par kilometara moraš imati drugu dozvolu za ribičiju! Tko je tu lud?!

maverick

miha

KAKO STVARI STOJE TO ČE KOŠTATI 200 KUNA SVAKOG RIBOLOVCA + 500 KUNA RIBOLOVNA ....samo da bi ti plastificirali položeni ispit . ima tu još puno pitanja ...a o odgovorima nek brinu oni koji jedu i piju besplatno ....

maverick

Da, vode su sve bogatije s ribom pa mogu i naplaćivati  :stripii:

alex7777

Citat: miha  u Veljača 18, 2020, 09:58:19
KAKO STVARI STOJE TO ČE KOŠTATI 200 KUNA SVAKOG RIBOLOVCA + 500 KUNA RIBOLOVNA ....samo da bi ti plastificirali položeni ispit . ima tu još puno pitanja ...a o odgovorima nek brinu oni koji jedu i piju besplatno ....
Ja platio 100kn palstificiranje uvjerenja (novog) :eek:

Rap

šajzika

Koliko sam nacuo nagodinu neces moci kupiti ribolovnu dozvolu bez tog plastificiranog uvjerenja , tako da bi trebao.
Audentes fortuna iuvat