Zakon o slatkovodnom ribarstvu

Autor maverick, Ožujak 21, 2018, 21:07:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

Citat: majstor  u Lipanj 13, 2019, 13:33:36
Nadam se da nisi u pravu. Vidiš gore u postovima da je forum spojen direktno na Uskok.  :uf:  :smjeh:

naravno da policija prati internet ...imaš posebna odjeljenja i šta im se učini interesantno ...začeprkaju
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

silure

cini se meni da su oni zauzeti nekim njima precim stvarima,nego ribama...postoji odjel za droge,duhane i takvim tezim krivicnim djelima..tko šiša ribu,alii mozda jednog dana se dođe na red i ti lopovi,oni krupnog zalogaja

rj

Citat: silure  u Lipanj 13, 2019, 23:10:19
cini se meni da su oni zauzeti nekim njima precim stvarima,nego ribama...postoji odjel za droge,duhane i takvim tezim krivicnim djelima..tko šiša ribu,alii mozda jednog dana se dođe na red i ti lopovi,oni krupnog zalogaja

vidi ova zadnja akcija im je uletila onako usput ....
pravo i pravda nisu jedno te isto
u pritvoru je ravnatelj parka ...dečka osobno poznajem ...
grijeh - pomogao dvoici pri zapošljavanju ....
a ćovjek koji je izvršio klasičan ekocid ...zaradio milione kuna krivolovom ...devastirao najveće slatkovodno mrestilište evrope ostaje na slobodi ...
gdje je tu pravda ...gdje...

majstor

Gdje je pravda? Zna se.  :ok: :stripii: :stripii:

rj

Citat: yanyac  u Lipanj 14, 2019, 14:28:57
Evo, kakvi smo:"Dečka osobno znam"
Pa šta ako ga znaš! Znači nije kriminal to što je on radio, samo zato što ga ti poznaješ. On je obični kokošar i smeće koje se prodalo za sitnu lovu. I zaslužio je debelo zatvor. Doći će i ostali na red. Polako.
ZAboravio sam dodat da nema ni kaznu za krivo parkiranje ...
drugo ...
tom logiko zloupotrebom položaja pri zapošljavanju ...kompletan sabor mora u Remetinac
izgleda da znaš nešto što ja ne znam ...o koliko sitnoj lovi se radi

silure

malo mi je cudno da netko ide u pritvor kao kriminalac,ja vise vjerujem kod nas u ono da najb..onaj tko je odlucio zaustavit kriminal,pa mu smjeste nesto da ga ušute,pa to nije nikakva tajna nego sasvim normalna stvar,pa da se smije loviti nase krivolovce pa ne bi ni jednog ribara imali u nasim vodama..

rj

Citat: yanyac  u Lipanj 14, 2019, 14:28:57
Evo, kakvi smo:"Dečka osobno znam"
Pa šta ako ga znaš! Znači nije kriminal to što je on radio, samo zato što ga ti poznaješ. On je obični kokošar i smeće koje se prodalo za sitnu lovu. I zaslužio je debelo zatvor. Doći će i ostali na red. Polako.

kolega oćekujem odgovor na komentar .....on je obićan kokošar i smeće koje se prodalo za sitnu lovu ....ako ne argumentirate prozivku briše vam se post ...
hvala ..

Debeli šef

namještenim zapošljavanjem i nečinjenjem potrebnih radnji da spriječi krivolov isti je kao i predhodni načelnici koje smo pljuvali.
ne možeš ga braniti. sve i da je sve u životu radio pošteno, ovdje je sjebao i to momački.

rj

Citat: Debeli šef  u Lipanj 15, 2019, 09:52:42
namještenim zapošljavanjem i nečinjenjem potrebnih radnji da spriječi krivolov isti je kao i predhodni načelnici koje smo pljuvali.
ne možeš ga braniti. sve i da je sve u životu radio pošteno, ovdje je sjebao i to momački.

e tu je druga stvar koja poteže pitanje dali je kompetentan za tu funkciju pošto je on stručnjak za ptice ebaiga zaboravih kako se to zove ...
drugo ...treba bit realan i pogledat kakvom opremom renđeri raspolažu ...motori 20 ks ...ograničena količina goriva ...pa jebemliga oni škart krivolovci imaju motore 30 ks ...da barem na ulazima u rit imaju video nadzor to nije skupo znači nema ganjanja po ritu ...sačekat krivolovce na izlazu ...i tu dolazimo do ključnog pitanja ...kazna ...pošto je zakon više nego blag ...pravi udarac zadaje uprava parka sa oštetnim zahtjevom ...onda kazna nije 5000-10000 kn već se penje na 100000+ kn ....

dac

Nikako da shvatim što je ovdje tama, Zakon o slatkovodnom ribarstvu ili kriminal i rad policije.... :no:

rj

Citat: dac  u Lipanj 15, 2019, 13:49:21
Nikako da shvatim što je ovdje tama, Zakon o slatkovodnom ribarstvu ili kriminal i rad policije.... :no:

povezano ...koliko znam zakon je kreirao jedan od uhapšenih ...

Debeli šef

Citat: rj  u Lipanj 15, 2019, 13:15:23
Citat: Debeli šef  u Lipanj 15, 2019, 09:52:42

e tu je druga stvar koja poteže pitanje dali je kompetentan za tu funkciju pošto je on stručnjak za ptice ebaiga zaboravih kako se to zove ...
drugo ...treba bit realan i pogledat kakvom opremom renđeri raspolažu ...motori 20 ks ...ograničena količina goriva ...pa jebemliga oni škart krivolovci imaju motore 30 ks ...da barem na ulazima u rit imaju video nadzor to nije skupo znači nema ganjanja po ritu ...sačekat krivolovce na izlazu ...i tu dolazimo do ključnog pitanja ...kazna ...pošto je zakon više nego blag ...pravi udarac zadaje uprava parka sa oštetnim zahtjevom ...onda kazna nije 5000-10000 kn već se penje na 100000+ kn ....
vidiš, u tome je i stvar u ovoj državi. zapošljavaju se podobni a ne sposobni.
ja sam im ponudio da im rješim video nadzor cijelog rita. besplatno. uz ostalo što znam raditi i za što imam iskustva.
nisam tražio novce, javio sam se na natječaj za rendžera, isti taj za koji je liku dao odgovore i primio ga.
u mirovini sam a bio sam se spreman angažirati, zamrznuti status i biti im na plaći dok ne riješim što znam.
veterinar sam, biolog, bio sam 10 godina u specijalnoj policiji, svaki sam dan na vodi i znam sve što se događa.
znam sve o problematici a odjebali su me.
ok, možeš reći da sam ljut jer nisu primili mene i da je to razlog gorčine, ali ja zaista nemam potrebu za tom plaćom ili jebenom uniformom. želio sam biti koristan i vratiti prirodi što joj dugujem.
i kad vidiš da nema uopće interesa riješiti stvari, dođe ti da pukneš jer borio sam se za drugačiju državu.

ma zabole me.

rj

znam da si često na vodi isto kao i ja ...tužno je da bi dva-tri čovjeka riješila problem koji nemože kompletna institucija...i to problem koji traje desetljeće ...tako devastirat največe evropsko mrestilište je katastrofa

silure

cemu kamere u kopackom ritu ne kuzim...pa cijelo vrijeme govorim da krivolovci legalno ulaze i da to svi znaju,cak se i najave nadleznima jbg ne smije se bez pitanja uci hehehe...jesmo smjesan narod...dobro je pisalo prije dosta godina u nekim njemackim novinama,neka njihova istrazivanja su potvrdila da je naj korumpiranija zemlja na svijetu ako se sjecam tamo neka 1.JAR 2 hrvatska 3 valjda armenija itd...tad sam to shvatio kao neku svaštaru pisanu neke grupe balavirdije,ali nažalost nije daleko od istine...sve u svemu danas sam se oraspoložio vijesima da su doista neki pali u akciji kopacki rit,cak cujem da je i jedan ribar valjda u zatvoru ili pritvoru..dobro poznati ribar...malo sam iznenađen  :stripii:

DOK

Dečki pustite pravnu državu da radi svoj posao - ta ekipa se nadgleda zadnjih pol godine i ima dovoljno materijala za optužnicu i privođenje, to je njihov dio posla, ne naš.
Naravno da se javi gorčina u ustima svakog poštenog ribolovca kada čuje da bi upravo oni koji bi trebali čuvati i provoditi ovaj zakon - isti u startu krše radi osobne mat. koristi.
Inspektor ribarstva piše prijavu ribolovcu koji je ulovljenu deveriku držao u jupol kanti umjesto u mrežici a s druge strane (ukoliko se sumnje pokažu točnim) desna je ruka kriminalaca.
Kako ikad više vratiti povjerenje u institucije ? To pitanje sam jučer postavio nadležnima u ministarstvu. Neugodnjak na kvadrat mogao se osjetiti u glasu, ali ne smiju komentirati istrage.
Unakazili smo ove naše prekrasne vode i to nam treba biti tema za razmišljanje.
Na svakome od nas je da sami preispitamo svoje postupke i činimo li sve da se poboljša situacija rib. fonda. Znamo kako se to radi, samo sami sebe trebamo zapitati radimo li to onako kako bi trebalo. Promjene mogu biti pozitivne samo uz veliku dozu samokritike i objektivnog sagledavanja situacije.