Big Foot Ultimate by SMT

Autor maverick, Svibanj 10, 2018, 06:40:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

Ej ne znam… Ali znajuci njega, ima on to dugo u glavi…Pricali smo o tome, mislim da ima i neki projekat…

Mislim da zeli uci u konkurenciju masehera i huntera ali on to ne kaze… Ja verujem da ce on napraviti bolji camac…
Nece se upustati u to ako nije tako…

Samo sto on razmislja prakticno… Za taj “ novi BF” mu treba minimum 50 KS po sadasnjem trendu, ko ce to kupiti… i u startu ce to biti 1000-2000€ skuplji camac

Ovako on proda ovih redovnih i 20-tki gomilu… po koju 50-60 ks i dobro…

Tako da je moguca i “ modifikacija” ovog postojeceg…

On osluskuje trziste, to je sigurno…

Ja bih voleo i neki siri BF videti uz postojecu cvrstinu tj da to ne izgubi, na ustrb neke lepote ili ne znam cega…

Ova postojeca platforma je iz 2004 godine… u plovnosti je ultimate mnogo bolji ali se dimenzije nisu puno menjale za sve ove godine… minimalno

Thechoki

Celo tržište je zamršeno i situacija je sve teža i teža.
Uvek su jeftiniji proizvodi više traženi na žalost svega.
Svi čamci koji idu odlično sa 20-30hp imaju problem u stabilnosti.
Otac ima Musky leti sa 20hp ali je jako nestabilan i bukvalno ga ne možeš voziti na punom gasu,a probao sam i AqvaLux,Taymen....
Tako kada se sve sabere i oduzme ja sam PREZADOVOLJAN

SMT

Bio do Vlade… ima svašta nešto, ja gledam ove jeftine BF… kao ribolovački camac i ništa više, to je sasvim dovoljno…

Ja tu i dalje ovako na oko, ne vidim da nešto fali… meni to sve isto, moj ili ovaj ovde… vlasnika tog čamca “ milion”, sa KS su mnogi  pojačali…Moj utisak je da tu plastike ne fali…

Evo šta se desi sa farom mog motora koji košta ko ne znam koliko BF… Ništa drugo, nego pad kvaliteta, da sijalica to napravi…A koji brend, šta je BF naspram toga, nula- ništa…
Taj far izgleda isto ne rade u Munhenu…

Thechoki

Farovi,plastika,sijalice ....sve je to masovna proizvodnja i mora se stedeti na kvalitetu zarad profita.
Imao sam dosta slucaja da to napravi losa sijalica koja otopi platiku(nekada je to bilo staklo) na faru.

SMT

Kad se nešto radi u Futogu ili Priboju i košta koliko košta, neka greska kad se desi ( a desi se), ja to razumem…

Kad nešto nosi oznaku BMW i radi se na zapadu i košta “ajme meni”, greska ne sme da se desi, ja to ništa ne razumem…

Sijalica zapalila far, a jbt… neka zapale fabriku u Munhenu…

Ali ima nas raznih, pa nas razne stvari nerviraju :stripii: :hi:

Thechoki

DO sada sa ne malim iskustvom sigurno znam da nije problem što neko pogreši u proizvodnji,konstruisanju ,sklapanju i slično.
Veliki je faktor kako se ti problemi reše,odnosno sa kojom lakoćom i brzinom se ispoštuje klijent.
Ukoliko taj segment funkcioniše besprekorno onda je to ozbiljna priča.
Ko radi taj i greši,nema tu ništa loše.
Otac je uzeo Musky prošle godine,nije ga ni spustio u vodu i sav lak je ispucao po celom čamcu.Ljudi odmah došli odvukli čamac popravili i vratili za par dana.To je po meni za svaku pohvalu kako se odnose sa klijentom.
E sada za taj BMW..hm verovatno bih poludeo je sam prošle godine imao nešto slično na novom autu. :pirate:
Zato Dunava se VATAM tamo nema te sekiracije! :pije:

SMT

Izgleda ću ove godine morati staviti taj antialgin… Sramota će biti ako ne uradim…

Stevu-Smudjoslava mog drugara iz Pančeva znate!? E, valjda čovek više ne može gledati moje alge i kako trosim žetone na GL…

Poslao čovek neki premaz i gume bez pare i dinara… I poštarinu platio, jbt :hi:

Fala ti Stevo, moram to podeliti i ovim putem :hi: :hi: :clap2:

maverick

Da ti mi posaljemo dva valjka i jednu četku  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

Rap

Citat: Thechoki  u Travanj 14, 2022, 17:40:34
Danas sam se raspitao za cenu.
Tabla ako se kupuje košta oko 50e m2 ona je dimenzije 1,2x2,2m.
Ukoliko se radi kod njih krojenje i ugradnja cena je 120e i 170e m2 ima neke dve vrste.
Tako da je papreno.
Za cenu obloge pola čamca!
Upravo stavio 4 m2 1600€ pa sad usporedi.Ova po 120€ tabla,a ono,imao sam doticaj,meni ne zadovoljavajuce

SMT

Kad prodje ova jesen, ovoj kombinaciji će biti punih 5 god… Ni puno ni malo :hi:

Nije to više novo, ima tetovaza na čamcu i na peti motora… A valjda to tako treba… Te folije nisu valjale od starta ali eto ih, još stoje…

Plasticnjak ko plasticnjak… nigde neke rupice, pukotine, bilo čega… Dobro je poslužio ovo vreme…
Suv i bez kondenza, svagde…
Honda!? Dobar je to motor, odličan… Sati!? Ja nemam pojma koliko, vozilo i teralo se to kao da je ukradeno… Još je neko vreme u garanciji ali meni to ništa ne znaci… Akumulator još uvek iz 2018, jebem li ga od čega je… Od ulaganja u Hondu, najviše otišlo na gorivo :hi:… filteri i ulja, ništa sem toga koliko se sećam…

Kako sam to namestio 2018, tako je i danas… Nemam nikakve ambicije da bilo šta sredjujem a kako stvari stoje, niti da menjam… Niti ja to perem, niti lickam pa je otuda verovatno malo i sporiji nego na početku…Dok to sve ovako radi, nema tu šta…

Možda bih mogao Hondu pocastiti novom elisom…

Niti mi treba novo, niti bi se ponovo mogao nervirati oko toga, gde ću šta ogrebati…

Aj videćemo kako to dalje radi…

SMT

Gotov servis… Ja bih radio džabe a da prodje bez i jednog problema… Morao sam i Marija-Maverika uključiti,  ceo forum radi servis… Uložio sam jbt, 2l ulja, 2dcl u petu, filter i svecice, mnogo je…

Honda ne može bas na desant na Nil ali je ovde za rukavac dobra… :hi:

A i za koga je, još bolja… Kilometar gore-dole, ovim tempom će sigurno još godinu dana raditi :hi:

Videću sutra ako je Steva raspoložen da skidamo alge… Poslao mi antialgin džabe, ja još nisam stavio…

Samo da upoznam još nekoga ko radi na pumpi, takav mi sada drugar treba… Ova Honda u Marini na leru potroši 2l dok ne krenem… Kad sam je kupovao, objasnili mi da proizvodi gorivo… zajebali me…

smudjoslav

...ja sam spreman...Toliko jedino i umem sto se tice Dunava, tako da stap necu ni nositi ako dolazim.... :uf:

Mljeveni

Da li je dovoljan motor 30 ks za bigfoot ustimate?

Pod dovoljan mislim, lako izglisira, glisira na manjim brzinama,  da se moze voziti na 2/3 gasa 35+ km/h?