Školica ribolova smuđa!

Autor Kugla, Siječanj 18, 2013, 15:41:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Mudro govoriš urtelja, a većinu potvrdjujem ličnim iskustvom. 

maverick

:notworthy: Eto vidis da nije tesko da se malo otvoriš  :stripii: Inace tehnike s kojim lovim su uvijek na neku kombinaciju svega navedenog ovisno od vode do vode. Iznimno me zanima i taj dio o uzgoju smuđa...ove godine ako uspijem pozavršavati neke zadane ciljeve malo cu se više pozabaviti s tim  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

Rijetko al baš rijetko pokušavam agresivno odizanje...sad ću mu malo dati više minutaže...

kockar

Sto se razmnozavanja smudja tice, Urtelja ja u to ulozio i ulaze nevrovatan entuzijazam,
skidam kapu druze i samo napred!!!
Daj boze da se ljudi kao ti jednog dana nesto pitaju!
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

maverick

Nadjoh jedan zanimljiv tekst o zimskom pecanju.....puno lijepih stvari sem zadnje recenice...ali svakako zanimljiv

http://ribolovacki.blogspot.hr/2011/02/par-savjeta-za-lov-smudja-zimi.html

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Ne moraš mi vjerovati nema pet minuta da sam čitao taj članak :sha:,švrljo na guglu zimsko pecanje smuđa i varalice i to mi između ostalog izbacilo.

maverick

pajdo77

Pa mora pomalo da uhvatim korak s vama :stripii:,*ebiga kontam da članke pišu ljudi koji nešto znaju pa ne mogu ništa loše naučit. :hi:

maverick

Samo molim te nemoj ovih dana da skaces gol u Dravu , cuo sam da se pojavio jedan morski pas

pajdo77

Kod mene bi škljocnio u prazno :stripii:

mrjr

Zanimljiv tekst,gde bi se složio sa dosta toga,osim za jednu važnu stvar.
...,Imajte na umu da smudj rijetko kad napada sa strane i sa glave vec u 80% slucajeva napad je sa repa.,...
Napisao je ovo,a na slici (druga od početka članka) se vidi da je smudj progutao celu varalicu i udicu sa glavom unapred(posle kontre glava je izletela malo i promenila položaj).Drugim rečima, mislim da smudj u 80% slučajeva udara u glavu,tj. prvo guta glavu.Ja se nesećam kad mi je bio otkinut rep varalice,što bi se često dešavalo da udara sa repa(kao štuka recimo) i zato nikada nebi preporučio korišćenje dodatne udice u repu.

Batica

mrjr

Pa šta?Ja sam rekao 80%,a to što ti je odgrizao rep znači da si bio prebrz.Trejler udica je nepotrebna bez obzira na veličinu varalice.Taj što vam odgrize rep je sitan smudj.Onaj ,barem od kilo, će da spakuje i varalicu od 15cm ,ako treba.

Batica

Sledece bacanje i smudj 2kg napolje

kajman

Citat: pajdo77  u Siječanj 08, 2016, 19:41:23
Pa mora pomalo da uhvatim korak s vama :stripii:,*ebiga kontam da članke pišu ljudi koji nešto znaju pa ne mogu ništa loše naučit. :hi:

kliknuti na fotku da se bolje skonta :hello: