Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

tutnja

Slažu se oni sa puno rola, ali pošto su već lagani i jako dobro balansirani sami po sebi, čim lakše tim bolje.. da olakšamo sebi "mlataranje" po cijeli dan.
Nisu mi smetali ni duplo teži kompleti ali s ovim sam se preporodio, jbg i godine čine svoje..
Osjećaj u ruci kao da imaš neki UL/L komplet, a ne "ljutu motku" sve dok ne krene akcija

Poslano sa mog P10_HD_EEA koristeći Tapatalk

SMT

Kako mi kažemo, “radna dužina” na 245cm... Ako to nekoga zanima...

tutnja

Zla i opaka šiba

SMT

Ozbiljna je to  ribolovačka ili komercijalna priča, kako god... Neverovatna ponuda na Midi...

Sve više je Graphiteleadera i kod nas... Pored Mide, rade to i druge prodavnice u Rusiji, samo mi se čini u manjem obimu...

Sto se tiče Mide, imaju u ovom trenutku 27 razlicitih serija  graphiteleader -a... 27 serija donosi preko 130 modela stapova... Čini mi se, možda grešim da međju 130 stapova nema 2 ista u smislu dužine i gramaze... Zaista ozbiljna posvećenost detaljima...

Aspro serija ima sama 19 modela, Vivo Nvovo 11, super vivo 7, vivo Prototype 7, itd itd...

Zaista se može za svakoga naći šta hoće...

nikola1982

Porucen Vivo Nuovo (GNOVS-842XH), videcemo kakav je stapic kada stigne...
Icice u paru sa Tournament Force 3000...

Sent from my iPhone using Tapatalk

SMT

Biće odličan, taj će nositi 50g .. to je “sličan” štap po gramazi mom super Vivu i malo jači... Dužine su im čini mi se iste...Heavy heavy i extra heavy...

E sad, svi mi volimo različite kombinacije praviti... Ja sam na super viva stavljao, Hc, stellu sw... masinice onako, malo teze, ide to sve.. Samo moj utisak je da takav štap od 150g ukupne težine, ipak malo “guše” takve masinice...

nikola1982

Super ce biti ako moze 50gr i dobru gumu da nosi...
Slazem se da teske masinice 'guse' tako lagane stapove ali lake masine jako brzo prolupaju sa 40-50gr glavama i glavinjarama ( ovo znam iz iskustva sa par stella 4000 )
Tournament Force je 370gr tako da to nije strasno...

SMT

Mislim da je to najjači štap po gramazi GL... ili mi se čini... Podelices utiske šta nosi, samo pretpostavljam po ovom svom...  ja sam jesenas svašta od težina bacao sa njim, sto se mene tiče nigde nije zapinjao...
Ja sam odlucio lt 5000 na njemu isforsirati, pa ćemo videti kako to funkcioniše... Jesenas sam otpecao sa stellom FJ...Doduše sa štapom verovatno neću voditi ništa osim dziga, tako da kombinacija neće imati taj “ pritisak”...Ali kreće da radi od 25+...

Skinuo sam i taj okrugli knob sa LT, kvari mi utisak suptilnosti kombinacije...

Trebalo bi biti, mnogo lagano i jako... Vizuelno je to ta veličina masinice koju “traži” štap(iako meni velika masinica za smudjevsko pecanje), FJ 4000 je tu na granici... Mada taj kapacitet spulne je preteran na LT, kao za sabljarke...

Rap

Citat: nikola1982  u Travanj 15, 2021, 12:59:59
Super ce biti ako moze 50gr i dobru gumu da nosi...
Slazem se da teske masinice 'guse' tako lagane stapove ali lake masine jako brzo prolupaju sa 40-50gr glavama i glavinjarama ( ovo znam iz iskustva sa par stella 4000 )
Tournament Force je 370gr tako da to nije strasno...

Pa sto onda ponavljas istu gresku i kupujes stelu ponovo?

nikola1982

Batalio sam Stella-e u toj velicini, vise ne kupujem i ne pravim isti gresku... Poslednja koju sam imao je 4000fi, fina masina za fino pecanje...
Ostala mi je samo 6000fa koja je odlicna ali i 670gr teska

SMT

Takvi štapovi, tog kvaliteta, zaslužuju pogodjene masinice, kako god se zvale...
Kod nas su masinice po kvalitetu bile dugo ispred stapova ili u ravni sa njima... Menja se to sve više u korist stapova, sto je i normalno...

Tu gde pratimo po ruskim sajtovima graphiteleader e , vidimo da ima na tim štapovima dosta Daiwa i Shimana nižeg cenovnog ranga... Pecaju ljudi sa njima, slažu lepo strunu, preferiraju neki stil bez “silovanja”... Kulturica...

S druge strane, ako već imaš stellu ili neku high daiwu, teško je taj zaokret na dole napraviti i pored evidentnog napredka tih masina iz niže kategorije...

tutnja

Meni ne igra toliko ulogu taj high end.. Iako je npr. Certate opako dobra mašina ipak sam naručio nižu klasu za lakši štapić. Realno, nemam potrebe za jednu manju na štapu koji neće biti često u upotrebi, pa sam išao na što lakšu, a opet da ima bar neki kvalitet..
Bolest ne bira, šta ćeš

SMT

Pa jesi rekao da nećeš...

Šta si uzeo?

Ervin

Smeo bih se opkladiti da je Tutnja uzeo onaj švićkavac ASPRO 702 ML.

A ja u međuvremenu uzeo ovaj gadni Vivo...

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

maverick

Meni se čini da je ovaj brand postao kao sto je nekad bio CD..sinonim za kvalitet i must have...moracu nabaviti jednog :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"