Vaša zadnja kupovina

Autor Greys, Siječanj 25, 2013, 18:32:30

« natrag - naprijed »

ps i 7 Gosti pregledava ovu temu.

Rap

maverick

Zlajo javi koliko dugo nije pricala...pa da i ostali kupe isti komplet  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Stepa

Komisija od tri objektina clana se formira da izvidimo iz prve ruke :blob1: :laughing7: :laughing7:Bojan,Stepa i Dado :occasion14:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Mszlajo

Šuti već cijeli jedan dan!
Koja milina :hello2:

Juzba

Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Mszlajo

Citat: Stepa  u Prosinac 11, 2013, 22:30:09
Komisija od tri objektina clana se formira da izvidimo iz prve ruke :blob1: :laughing7: :laughing7:Bojan,Stepa i Dado :occasion14:

Stepa ma nema problema, svejedno dok mi pilići malo ne frknu nema na vodu :crybaby2:
A Dadina žena još ne zna za Black Mambu tako da su i njemu dani odbrojani!  :toothy10:

Greys

Pitam, kolega uzeo 3000lumena snage, i stvarno jako svijetli, ali taj snop ipak puno više baca u širinu nego daljinu. No, sa zoom-om, taj takav snop ide i u daljinu što mi je odlično prilikom vožnje promatrajući obalu

Juzba

osvijetli ona preko 200 metara u daljinu, nema potrebe još da ima i zum, imam od 1 000 lumena isto bez zuma al običnu ručnu lampu i isto baca odlično u daljinu al vidim i okolo, meni je to bolje

Retfalački mačak

Citat: Greys  u Prosinac 11, 2013, 23:02:26
Pitam, kolega uzeo 3000lumena snage, i stvarno jako svijetli, ali taj snop ipak puno više baca u širinu nego daljinu. No, sa zoom-om, taj takav snop ide i u daljinu što mi je odlično prilikom vožnje promatrajući obalu
Lumen nije jedinica za snagu te svjetiljke. Jedinica za snagu je W (wat).
Svjetlosni tok predstavlja snagu zračenja koju emitira izvor svjetla u svim smjerovima. Ovo zračenje ljudsko oko vrednuje kao svjetlost prema krivulji osjetljivosti ljudskog oka.
Jedinica za svjetlosni tok je lumen (lm). To je izvedena jedinica SI sustava - točkasti izvor svjetla ima svjetlosni tok od 1 lm kada u prostorni kut od 1 sr zrači jakošću svjetlosti od 1 cd.
Svjetlosni tok standardne žarulje sa žarnom niti snage 100 W iznosi 1.380 lm, a kvalitetne fluorescentne cijevi snage 18 W iznosi 1.350 lm.
Da bi mogli povezati fotometrijske i fizikalne veličine, koristimo konstantu razmjernosti K, koju nazivamo fotometrijski ekvivalent zračenja.
Jakost svjetlosti predstavlja snagu zračenja koju emitira izvor svjetla u određenom smjeru. Jedinica za jakost svjetlosti je candela (cd). To je osnovna jedinica SI sustava -definirana kao jakost svjetlosti koju u određenom smjeru zrači monokromatski izvor svjetla frekvencije 540×1012Hz i snage zračenja u tom smjeru od 1/683 W/sr.   :hello:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

Greys

Retfalački mačak

Da popravim ocjenu.

Osnovne svjetlotehničke veličine :
Svjetlosni tok: Svjetlosni tok je količina svjetla koju emitira izvor svjetla. Mjerna jedinica: 1 Lumen (lm)
Jakost svjetlosti: Jakost svjetlosti predstavlja svjetlosni tok u određenom smjeru. Mjerna jedinica: 1 Candela (cd)
Rasvijetljenost: Prosječna rasvijetljenost neke površine je svjetlosni tok po jedinici površine. Mjerna jedinica:  Lux = Lumen/m2
Luminancija : Luminancija pokazuje utjecaj svjetline neke plohe koju vidi oko. Mjerna jedinica: Candela /m2 (cd/m2)

Ima još, ali je i ovo dovoljno i previše.  :icon_scratch:

maverick

Ok. Sjedi 5 -......zbog copy/paste

Rap

Ne rece ti macak jel ta juzbina na kraju ok ili ne ili da sad pretvaramo sami.za paste cista 5