VARALICA II .. novi početak

Autor mossi, Lipanj 04, 2020, 19:36:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Ma da..
Realno ne treba gledati trenutnu potrošnju nego ekonomik km/l, za poglavicu i mene to je 3.5 ako je oko 45 i 4.4 ako je 30km/h

Sve ostalo je paljba bez puno mozganja o potrošnji, znači žurim i sve ostalo me ne interesuje.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

smudjoslav

Bez ljutnje...Al koj qrac neko kupi motor od 60hp. da bi vozio 30km/h?!?
Kad to moze I sa 20hp??!?(a I sa 15...)

mossi

Ja.. umem da se vozim i 10km.. pa tako sam napravio 1000km do đerdapa i nazad bukvalno na 1000 obrtaja..

maverick

Veliki camac ne moze da vozis brzo s malim motorom a da ga ne kidas....cijelu familiju ne mozes da smjestis u mali camac a u veliki kad sjednu s 20 ks mozes da izglisiras ako te netko šlepa. Meni veliki camac i veci motor nije samo odlazak na pecanje vec je to i dva...tri mjeseca ljeta po plazama..itd itd...kad pecam u krugu par km..moze i 20 na sat a kad idem na Dunav...jbg..nisam discipliniran kao matori...ja volim da stisnem  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ivan Borojević

Možemo se pametovati do sutra dal' treba ili ne treba jaki motor ili ne. Normalno da za veliki čamac ide veliki motor a za mali čamac, mali motor. Da li je to isplativo dati tolike novce za te velike čamce i velike motore, to je druga stvar. Tko putuje daleko na pecanje nije isto kad putuješ 1 sat, ili 2 i više sati. Ja dok sam imao 25- cu, bez pola rezervoara nisam išao na Dunav. Sada neidem daleko, 10 km gore dolje, pa mi je mali motor dobar. Netko nema potrebe za takvima motorima ali hoće da budu viđeni  kakve pile voze. Svatko nešto voli. Mene je kajak i oprema izašla oko 3000 eura. Nekog 10 000 eura a nekog 300 eura. Tko koliko ima toliko se pruži.

smudjoslav

Niko ne shvata sta sam hteo reci, no nema veze... :stripii:

maverick

Kontamo mi tebi ali veliki uvijek mozes da stavis do pola a malog nikako duplo da uguras  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

smudjoslav

silure

Ja na svoj mali camcic nadam se nabacit 50ks,bi ja i 60-70ks ali nemogu upisat tolki motor,zao mi je samo da na pocetku sa simicem nisam dogovorio da odradimo na camcu sto je potrebno za 60ks i 120kg opterecenja na krmenom zrcalu.. Sad cu se morat zadovoljit sa max 50..ali nema veze.. Inace volim malo a jakoo i puno rezervne snage

mossi

Sledeće nedelje, 1. servis i autopraonica.
Ako stignem, vraćam tvrdu tendu.

mossi

Tendu nisam vratio.. pogubio neke šarafe...

Promenio ulja, oprao čamac.
Proverio visinu kavitacione ploče ..
Poradio još par sitnica..

maverick

Koliko je podignut motor od nule

mossi

Nisam merio ali sam namerno slikao..
Ova visina je sasvim ok.. sa tom elisom..
Ne vuče vazduh ni pri većim zaokretima, pri 40+..

pajdo77

Ove ljestve su mi ok. Čamac visok,mi matori,dobre i kad se čovjek kupa po ljetu a dobre i ako čovjek iz nekog razloga u vodu upadne. U svakom slučaju kruha ne traže  :ok: