VARALICA II .. novi početak

Autor mossi, Lipanj 04, 2020, 19:36:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Ništa od okretanja JP. Flex mama.
Čamac ima rupa više nego što treba, okretanjem bi se morale bušiti nove rupe na čamcu.. Ovo mi je jednostavno i ok rešenje..

Imam prikolicu .. samo da se dogovorim sa  majstorom za termin..

Potrošnja: na leru 0.2 galona.. slepci nisu prebacili na litre..

A na satu se od nazad podešava mikro prekidačima..

Teški uslovi ... vetar... talasi 20-30cm..  potrošnja na nekom kruzu.. je oko 8l što je opet zadovoljacaljuće.. brzina oko 38-40

Ima tu previše novih momenata..
Treba malo da se slegnu utisci plus da odradim solo probu..
Hebem li ga možda kasnije popodne...

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

maverick

Daaaa...emocije kod nas u godinama nekad prevladaju  :occasion14:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Citat: jovicabor30  u Srpanj 03, 2020, 12:06:45
:hi: Da nema vjetrobrana išao bi 65 do 67 kmh, sam u čamcu, sa tim vjetrobranom puno gubi na brzini a pogotovo i kad krov dođe. Mislim da će maksimala biti oko 62 - 63 kmh. Krstareća oko 45 - 50 kmh. Nisam pobornik većih motora od 25 KS za vožnju po rijekama, velike su brzine a Dunav mutan i ima svakakvih andravrlja u vodi što je vrlo opasno. Želim ti puno sreće i zdravlja, da te motor i čamac još dugo služe i kupi si prsluk za spašavanje. To je vrlo korisna stvarčica za nas starije od 50. Nikad ne znaš šta se može desiti, naglo se ustaneš i zamanta se u glavi i buć u vodu. Za 50- tak eura si kupiš pristojan prsluk i ti si miran. Ovo govorim svima. Sretno i bistro.
Jovice,zelje su ti velike nije to 90+ ks

mossi

Nekad mi je na F25 Kruz bio od 25-28km/h.
Sada zbog te¿išta, Kruz ide na 35+

Sada treba da se preračuna efikasnost..
Motor ispisuje potrošnju, brzinu, pređene kilometre...
Ali svi ti podaci zavise od pito senzora, a ne od GPSa..
Pa pretpostavljam da postoji određeni stepen greške.

mossi

Nije Jovica daleko od istine..
Dobar setup i ima to da ide lepo preko 60..

Inače.. Prsluk imam ... Jedno vreme čak 4. Sada ipak samo dva!

:ok: :hi:

Rap

Kruz 45-50?sta mislis o tome mossi

mossi

Nije to korito za taj Kruz..
To bi bilo moguće samo kada je voda kao ogledalo..
Osim toga 50 je baš brzo..
Tabanaš postaje izuzetno neudoban ..

maverick

Taj motor s elisom od 11x14 tera kempijev čamac koji 5.60 duzine i 150 u tabanu na 6000 obrtaja i dostize 65-66...Malo sam se raspitivao jer i meni nekako pari ta yamaha...mossi ima malo drukciji setup ali camac je jos uvijek ravnog dna , nije izubijan i realno bi  trebao prebaciti 60 i to debelo....A kruz brzina....50 je tu puno....mozda koji km preko 40 da ostane u nekoj normalnoj potrosnji...te sitnice i mene zanimaju u svakom slucaju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

U momentu kada sam išao 56 po talasima hteo sam to da snimim..
Naravno da je pametni telefon baš tada odlučio da se ne otkluča na otisak
Nego je tražio password...
Samo sam opsovao i vratio ga u pantalone..
Nema teorije da utipkaš tačno po tom drndanju..

ljuska

ja predlažem da tko točno pogodi brzinu ili bude naj bliže da ga Mossi časti fišem i vožnjom ja tipujem na 63.8 km/h :stripii:

šajzika

Jebemu ak nas sve ne pozove na fiš.
Kud se ponovio vrhunski, tu dobro i lovi.
Jebes godo. Mosijeva vikendica
Audentes fortuna iuvat

maverick

Ja kontam kad zavrsi camac da nece ni pricati s nama  :stripii:

retfala

Ja mislim da je vec prestao pricat :toothy9:

mossi

Ma otspavao sam popodne malo... ovo je bilo par udarničkih dana..

Hteo sam ponovo na vodu oko 19h, ali je bilo i dalje vetrovito..

Sutra pre podne ponovo idem ali sam...
Sad mi ušla buva da je tu ipak čamac problem i njegova specifična geometrija tabana..

Sa ovom postavkom JPa i trima vrh mi je blago uzdignut i možda to neću uspeti ispeglati ...

Sutra proba solo...

Možda će se stvar završiti .. promenom čamca, a to definitivno nije cilj.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

maverick

Ja bih prije rekao da je kod tebe drukcije od ostalih sam polozaj volana i mjesto gdje ti sjedis....ali na tu velicinu camca i tako ravno dno koje nije osteceno i izraubovano , ne vidim ja tu nekih bitnih razlika.....sam bi trebao uci u blokadu a ako bi ista mjenjao to bi bio polozaj mjesta gdje sjedis