PROJECT ONE by Maverick

Autor maverick, Kolovoz 24, 2020, 14:57:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ZeroCool

Citat: ALU-bel  u Rujan 10, 2020, 14:43:51
Kasnije ide na vaganje...
  :red_indian: nevidim da neko šmirgala čamac

ja sam moj komplet smirglo

ZeroCool

Citat: silure  u Rujan 10, 2020, 16:26:53
Na pocetku sam govorio da ce izgledat brutala jer sam ga isao gledati dok je bio i izradi,a isto tako koliko god neki sumnjali u brzinu, ta lađa ce ic bolje od ocekivanja i preko 60

ne vidim ni jedan razlog zasto nebi isao preko 60

silure

Slazem se, ali imam dojam da ima skepticnih..bas me interesiraju rezultati

TonyC

Jeb.. bilo nas je ko rusa, nastavak sutra, možda dođu i prijatelji pomoč  :stripii:

maverick

Što se tiče brzine...vise sam od onih likova koji se prvo zadovolji s manjim rezultatima pa ono bude sretan ako bude vise od očekivanog  :stripii: Vjerovao sam u svasta dok ga danas nismo spustili na travu i dok ga poslije nismo dizali na prikolicu...leb te ...ima ga...sto bi rekli u mom kraju ...mašala  :stripii: A ono prijatelji...Tonyc ...hm...sta da radim kukao sam na gore spomenute vec pa vise ne vrijedi  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

Kako bi rekao jedan moj jako dobri bratanac, JEZIVO  :occasion14:
#foxrage
#fox_rage_fishing

tutnja

A gle, ako ima kakvog posla di ne treba biti nešto pametan, javi.. Vremena se zasad ima

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

maverick

Ako nema posla...za kavu uvijek vremena ima.... :occasion14:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tutnja

Je, kad krene kavenisanje ništa od posla

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

silure

Citat: maverick  u Rujan 10, 2020, 21:02:18
Što se tiče brzine...vise sam od onih likova koji se prvo zadovolji s manjim rezultatima pa ono bude sretan ako bude vise od očekivanog  :stripii: Vjerovao sam u svasta dok ga danas nismo spustili na travu i dok ga poslije nismo dizali na prikolicu...leb te ...ima ga...sto bi rekli u mom kraju ...mašala  :stripii: A ono prijatelji...Tonyc ...hm...sta da radim kukao sam na gore spomenute vec pa vise ne vrijedi  :stripii:
daa, jeste tezak ali mogu mislit koja ce biti stalnost u vodi onda, ko zabetoniran za pecanje  :ok:

mossi

Jeste čamac od 6m ali ima kraću vodenu liniju od mog čamca 5.5m Širinom dobija relativno malu istisninu. Računam da će istisnina biti oko 8cm pod nekim nominalnim opterećenjem (čamac sa motorom, jedna osoba i 50kg opreme). Ali to uranjanje će se penjati do možda čak i 14-15cm pod maksimalnim opterećenjem kad vas bude četvoro i ukupna težina ode na skoro 1000kg.

Mislim da je sve kako treba i da je majstor u pravu.. to mora da ide 60+ Samo je pitanje da li ćeš ga uspeti držati na toj minimalnoj težini da bi uspeo izvući stalnih 5600 i više obrtaja.

Meni paše 14ka ali teretnost i zaprljanost dna mi skidaju obrtaje pa je 13. radna elisa, a 14 neka za jurcanje..

Zato je nisam ni uzeo..
Ako bih uzimao onaku inox elisu uzeo bih opet radnu verziju u veličini 13.

Jedva čekam eksploataciju i prvih 3 meseca.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

maverick

Osnovno sto u čamcu moram imati je...tepison.....kilaza zanemariva....jedan akumulator, smjesten u zadnjoj komori tezak dvdesetak kilograma...i sam rezervar od 25 kilograma , naravno i motor...bez njega nece ici  :stripii: Od pribora za pecanje sto se tiče svakodnevnih izlazaka na Dravu...nosim jedan stap...jednu kutiju s voblerima...jednu kutiju s jigovima i odnedavno jednu s glavinjarama...Uz veslo i sidro i sonar to je sve sto koristim i nosim...Kutije s kavom...priborom...pramačani motor...njegov akumulator....nesto dodatne klope ...itd itd je sve ono sto cu nositi samo kad idem na Dunav a to je godisnje bas malo...ili je pet ili deset puta...tad mi nije nista bitno...bitno je samo da odem i uzivam...moze i s 30 na sat i moze sa sto i moze sa sto litara benzina...svejedno mi je....
Tako da ...poprilično sam lagan tokom cijele sezone....pecaroške...Oni dani kad obiteljski idemo na kupanje rostiljanje...to su neki momenti kad brzina i potrosnja nisu bitni pa to bi moralo biti dobro bar s moje strane...mada malo navijam i da to ide ispod 60 km cisto zbog povrata novca  :stripii: ali Retfala valjda piša u istu tikvu sa Šimicem pa ono...kao slučajno ga je ovaj nagovorio da mi kupi i tu inox elisu da ne bi podbacio...mislim...to su mi prijatelji...jbg  :stripii:

Rap

Hoćeš rezervoar vaditi ili ostaje u njemu?nekako mi malo djeluje taj od 25 l ili koliko l?

maverick

Za lokalne voznje tu "po selu" je ok...inace idu dva komada od 25 litara...a kontam da 50 plus koliko stane u njih mora biti dovoljno i za Dunav...tj za cca 80-100 km...Ako bude neki problem nasao sam ugradbeni od 80 koji mi stane dimenzijama u komoru pa cu onda tako
A ni ove ne mislim nosti kuci....

Rap

Mora biti dovoljno dva od 25 i dobra ideja,mobilni su za punjenje  :icon_thumright: