PROJECT ONE by Maverick

Autor maverick, Kolovoz 24, 2020, 14:57:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Da...140...a Dinko sve znaš...izhebali bi me za dva zivota da je sporiji...ovako sute..i mir...najbrzi sam u svoje selo... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Tvoj je malo duži, moj je malo širi..

142 u tabanu. 5.5m

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

maverick

Ja sa se malo zeznio...mislio sam da sam na nuli s kavitacijskom ali danas kad sam isao podici malo..vidim da je u onoj brzini vec bila 1 cm iznad dna...danas podigao jos toliko pa cu sutra mozda isprobati ako Honda bude imao vremena ...zato sam valjda i isao tako dobro prvi put...i prčkam malo po onim satovima i gledam..kad ono kaze 6,1 km sam presao i potrosio 1.7 litara  :stripii: Nije mi se dalo ni racunati koliko je to na nesto.....mislim da je pisalo i 0.2 sata
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

6.1/1.7=3.94km/l

To je ono što sam ti govorio... dok nisi ispod 3.5km po litri znači sve ok! u ekonomiku si.. 

maverick

To je bila proba elise...i onako...nije se štedilo  :stripii:

maverick

I jeli to resetiram za svaku voznju ili on to broji ponovno....zanimljivo mi je to...uputstva naravno da nisam procitao  :uf:

im84

Imas opciju na Lowrancu EcoGPS, i tamo namjestiš da ti čita trenutnu potrošnju, tj prijeđene kilometre po litri.
Meni je ekonomik cca 5km/1lit niz vodu. Uzvodno pada na 4i nešto. Ovisno.
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Pa da...ali to kontam da moram spojiti s onim urcem koji nemam ...ali kontam i da to imam slicno na ovom od yamahe...ali i to cu rijesiti preko zime...sad jedva cekam da odem u vodu vec sam popizdio vise

mossi

Tih tvojih 5km/l preko Lowrance je istih tih naših 4. nešto.. jer pito senzor meri brzinu u odnosu na vodu.. kad se doda tih 3-4 km/h koliko je brzina Dunava to ispadne isto kao kod tebe tj kao da i mi imamo spojeno na GPS.

Pošto su to parametri relativni brzini i potrošnji.. realno .. yamahini satovi su dovoljni bez obzira što očitavanje nije tačno u tekućoj vodi. Na jezeru bi oba sistema pokazivala isto, ali yamahino je već u ceni tj džabe.

Eto teme za neki Master..

Poglzvice, možeš resetovati te vrednosti ako se želiš stim zezati.. meni prikaz desnog sata stoji na čitanju te ekono potrošnje i realno nemam potrebe da resetujem išta, jer na tekućici je uslovno netačno .. pito senzor pri spuštanju u leru pokazije brzinu nula, a nije nego je brzina Dunava... pa dok ne spojiš na Lowrance .. rezultati su netačni... u nekom aspektu predjenih kilometara.. što pomera i ostale vrednosti..

maverick

Ok...jasno mi je....treba mi i  taj urac za spojiti sonar  :stripii:, mada mislim da to i point one ostavljam za zimu skupa s tendom

silure

Kolika je potrosnja tih vasih 60ks jamahi po satu u fulu? Koliko navodi proizvodjac?

maverick

Rap

Citat: mossi  u Rujan 21, 2020, 20:29:34
6.1/1.7=3.94km/l

To je ono što sam ti govorio... dok nisi ispod 3.5km po litri znači sve ok! u ekonomiku si.. 

Važan faktor je pri kojoj brzini prelazi taj put uz tu potrošnju i da  li je tu zadovoljio ekonomiju

maverick

Vidi...slomice me to racunanje... :stripii: da pojednostavim matematiku...Do sad mi je trebalo 200 kuna do Dunava a sad trebam 300  :stripii:

Rap

heheheh...do sada si se mogao provući samo u jakni a dolje u toplesu,e sad više nećeš  :stripii: