PROJECT ONE by Maverick

Autor maverick, Kolovoz 24, 2020, 14:57:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Ivan Borojević

Zašto si se odlučio za tako širok čamac a nemaš kabinu i još ravno dno ? To me stvarno zanima. Moje iskreno mišljenje je da kad bih si pravio toliki čamac impozantnih dimenzija i tako skupo ulaganje u motor, dao bih si napraviti onaj sa kabinom što ide u špic ali sa V dnom, da ga mogu i po moru tjerati. Kad bih već ulagao tolike novce.

ZeroCool

Citat: maverick  u Kolovoz 31, 2020, 15:31:46
Citat: ALU-bel  u Kolovoz 31, 2020, 14:57:01
Citat: maverick  u Kolovoz 31, 2020, 12:12:49
Ako potrošnja bude prevelika...valjda bude majstor negdje predvidio mjesto za pedale pa ono lagano kao "sondiranje na pedalu"  :stripii:
Onda ces kupit i onaj manji “klasik” sa manjim motorom... :stripii: :stripii: :stripii:

Moram ti reci da razmisljam i o toj opciji....neki motor od 15-20 ks i to za Dravu, svakodnevno pecanje.....a ovaj da ostavim na prikolici i idem na Dunav...ideja je malo klimava zbog moguće rastave braka  :stripii: :stripii:

Citat: jovicabor30  u Kolovoz 31, 2020, 15:07:27
A koje su mu dimenzije, jel kao onaj sa kabinom, što ide u špic ?

6metara dužine i oko 215 širine...plus minus koji cm...u obje strane....Sad to ovako na suhom izgleda veliko ali na vodi to bude taman  :uf:

jedva cekam da ga vidim na vodi

maverick

Citat: jovicabor30  u Kolovoz 31, 2020, 16:03:14
Zašto si se odlučio za tako širok čamac a nemaš kabinu i još ravno dno ? To me stvarno zanima. Moje iskreno mišljenje je da kad bih si pravio toliki čamac impozantnih dimenzija i tako skupo ulaganje u motor, dao bih si napraviti onaj sa kabinom što ide u špic ali sa V dnom, da ga mogu i po moru tjerati. Kad bih već ulagao tolike novce.

Svatko ima neku drugu viziju za idealno plovilo...pa tako i ja...Vozio sam sam camce 130-140 u dnu ravne...duzine 5.5 metara...pa kontam da ovih pola metra duzine nece bitno promjeniti ono sto sam probao i sto mi se svidjelo...Ovaj čamac je u ravnom dijelu sirok 140 cm. Način ukrucivanja dna...kako to radi alu bel me vise privukao nego sam oblik...to njegovo dno je cvrsto i nakon godina skakanja po onim dunavskim valovima i dalje je kao kamen...bez da se igdje izvitoperilo sto nije bas cest slucaj kod ostalih proizvođača...Pokusaj izrade V dna imao bi sasvim neku drugu konstrukciju dna a ja za toliko koliko ce to sve skupa kostati nisam imao hrabrosti experimentirati. Što se tiče mora , kad odem tamo nisam vise da vucem plovilo, parkiram prikolicu na kant , spustam na divlje i zamaram se s tim...Na godisnji odem desetak dana, bavim se omiljenim sportom i uzivam u nekim drugim stvarima a ostalih 355 dana sam rijecni nauticar i uzivam u Dravi I Dunavu....Kabina...mozda jednom...ali nekako sam je se zasitio...postao sam kroz godine jednodnevni varaličar i kad zavrsi sezona na čamac ce ici tenda koja ce ga prekriti u potpunosti...ali i to ce mi biti potrebno samo kad idem na Dunav....Zasto...ne znam...takva se ideja rodila nedavno i odlucio sam je isprobati...Alu bel je jos mlad momak pa ako mi se ne svidi ovaj koncept...jbg ...sta da mu radim...pravice jos jedan  :stripii:
Ovo je sasvim neki drugi koncept čamca nego recimo onaj sto je radio Zerocool...ovo je mali tenkic koji sam procjenio na 350 kg aluminija kad je gol, kao od majke rođen....nece biti za jurcanja , divljanja...vec onako...obiteljski varalicarski čamac koji ce dobar dio zime provesti loveci smudjeve po Dravi a dobar dio ljeta ce na nekom sprudu posluziti kao držač za rostilj...frizider s hladnom limunadom....za povesti prijatelje na kupanje itd itd....Medju svim tim željama tu je i zelja za nekom duzom robinzonskom plovidbom...jednom...jednog dana...itd itd...daj boze zdravlja pa budemo vidjeli sta ce sve ipasti od toga  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Debeli šef

ček, nema kabinu?
a ništa, možeš šator složiti na njemu.

maverick

Mogao bi i neki šatorčić :uf: jedna na zrcalo i njegov zavrsni oblik

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ivan Borojević

Svaka čast na hrabrosti, u ovo današnje nestabilno vrijeme ulagati tolike novce u hobi, koji ti državna vlast kad joj se digne ona stvar, jednostavno zabrani izaći na vodu. Mislim na ovaj virus a i buduće viruse. Meni je bilo strašno da nisam mogao na Dunav a tu je, gledam ga, svaki dan. I obećao sam sam sebi, da nikad više neću imati skup čamac, da mi stoji kući.

maverick

Ne živim bas na vodi kao ti ali sam vrlo blizu Drave ....čamac kod mene nije samo plovilo.. vec dio obitelji...zivimo na vodi..zivimo s vodom i to nema cijenu..

silure

Jucer sam malo hodao po tvom trajektu,e moram reci da je super, ee ogroman je, ja napravio 2 kruga unutri mogu ti rec da danas osjecam blagu upalu u nogama :stripii: mala sala camac ti je fantazija, mozda sam ja pogrijesio da nisam krenuo s projektom slicno tvojim dimenzijam, ali nema veze,zato cemo poradit na dizajnu da izgleda nekako"drukcije"

maverick

Ja sam od početka izrade bio samo jednom....sve me nesto strah i otici....čekam delegaciju pa da odemo svi zajedno... :stripii: To mozda ovako na suho izgleda veće ali izgubice se to na vodi .....nadam se  :stripii:

ALU-bel

NE DOLAZI... ZABRANJEN ULAZ NEZAPOSLENIMA...  :violent1: :rofl2: :rofl2:

ossa

Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Volan je na desnoj strani...ovdje na slici smo u kolektivnom obilasku radova i konzola je stavljena samo radi slikanja . Retfala se sakrio jer ima podjeljene osjecaje  :stripii:

maverick

Pojačanje prednje komore..bit ce vrata lijeve i desne strane..

smitten emojis

ZeroCool

Citat: maverick  u Rujan 01, 2020, 13:44:30
Volan je na desnoj strani...ovdje na slici smo u kolektivnom obilasku radova i konzola je stavljena samo radi slikanja . Retfala se sakrio jer ima podjeljene osjecaje  :stripii:

Da nisi napisao da je kolektivni obilazak mislio bi da su mu to sve radnici  :stripii:

retfala

Ovi na slici su redom sve neradnici  :stripii: