PROJECT ONE by Maverick

Autor maverick, Kolovoz 24, 2020, 14:57:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Kazu ide visoka voda...zatvorice mozda naselje...

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Ova voda je dobro dosla da se čamac "prepravi" na zimski mod pecanja...izbace stvari za plažu i napunim gumama..poprave neke sitnice koje mi bodu u oko...jos da povadim ove smrdljive Martine koji se valjda uvlače u cijev od volana i gledam da ce slijedeci vikend biti spustanje...vodostaj je vise manje ne bitan... Jedna baterija koja je bila spojena na pumpu vode je uginula....Kaze lik u trgovini...rijesicemo garanciju...Zove danas i kaze...garanacija na bateriju je bila 6 mjeseci pa tako ako mi bas treba takva neka dodjem i kupim novu  :stripii: 

Garofeeder

Zakon veli da je minimalna garancija 2 godine. Pokusava te otepst.

maverick

Lijepo piše u listu 6 mjeseci...probacu ih nazvati opet...mada se vec smatram odhebanim pa sam naručio drugi  :uf:

Garofeeder

Moze on i na tarabi napisat...

Obrati mu se pismeno, pozovi se na zakonsko jamstvo. Ako ti se da zajebavat...

https://www.poslujmopametno.com/news/zakonsko-jamstvo-obaveza-svakog-trgovca-1

maverick

Pa za malo manje od 200 eura i da mi se  :ok:

Harley

Moje iskustvo sa aku  za camac, imao veliki aku u camcu, sluzio za pumpu za vodu, punjenje moba, baterije, sonar, motor nema ele start, ima punjenje akumulatora. Odlucio maknuti veliki aku koji je bio AGM , tezak , velik i uzeti manji od 10 Ah ili 8Ah. Odem u specijalziranu trgovinu u Zagrebu koja se bavi samo prodajom akua i imaju dobre cijene za gotovinu. Kazem covjeku da hocu aku kvalitetan za camac , izvadi on Exide 10ah, cijena oko nekih 40ak Eura, ja kazem moze, pita on mene da li motor ima ele start, ja kazem nema, kaze on onda ne moze!!!! Zasto ne moze, pitam zbunjen, ako je start aku  on ne moze biti koristen za napajnje sonara , punjaca , svjetla dok motor ne radi!! Prvi puta sam to cuo, kaze covjek da nece izdrzati dugo jer je on namjenjen samo za startanje motora a ne za napajanje kada je motor ugasen,da ce ga unistiti pumpa za vodu u camcu, kaze pomotaju mu se celije vrlo brzo i mozes ga baciti . Ponudi mi ako za 20 Eura slicne snage i kaze taj je za napajanje kada je motor ugasen i puni se kada motor radi. Stavio naljepnicu na njega , garancije 2 g.
Living your dreams, do not dream the life

Garofeeder

Ja sad valjda vec 5 godina imam 72 Ah AGM, sluzi bez problema. Kad sam ga kupovao trgovac ga je upisao kao za neki automobil (Vectra?) jer bi se navodno upotreba u camcu smatrala neprimjerenom.

AGM je mehanicki puno stabilniji od obicnog, deblje ploce i prostor izmedju ploca ispunjen staklenom matom...

maverick

Da, sve je to ok...Ja imam startni od 100AH...onda imam CRYX koji nadopunjava "običnu " bateriju koja je sad crkla i ona sluzi samo za pumpu....Onda imam jos jednu od 100 AH...to mi je LeFePO4 , ona sluzi za elektro motor...ali nju nadopunim kuci na njen punjač....Inače za potrošače treba baterija koja se duboko moze prazniti i da ima sto veci broj ciklusa ,  Starni akumulatori tj ovi koje susrecemo stalno u zivotu nisu za takve stvari...premali je kapacitet za ono sto nama treba...Jer tipa...kad se isprazne na 70 posto napon koji daju pada ispod 12 v

pajdo77

Samo čekam slike iz čamca u galeriji gdje imate frizure kao onaj naučnik iz filma Povratak u budućnost kraj tolike struje po čamcima.

maverick

A realno naguramo mi svasta u taj čamac...ljeti bi se kupali...slusali glazbu...imali bimini...ležaljke...rostiljali...rinovali se elektromotorom da ne buči dok sam u zen fazi...s jeseni koje stacionarno pecanje...nosači za 22 stapa...mjesta za 120 kanti i kantica...Punjača nam treba ne znam koliko za mobitele, zvučnike...rasvjetu...Užas u najmanju ruku...Onda dolazi jesensko zimski program i tu je najbolje...štap-dva i koja kutija s varalicama...ali u zadnje vrijeme nas nesto ulovi hladno vrijemepa trebe jos rezervoara za dizel...jos uzicnica za webasto pa jos akumulatora da to sve pokrece i mjesto za daljinske...rezervne baterije za sve to...pa punjaci za osim gore spomenutog i naglavne lampe...ali i rezervne baterije za svaki slucaj ako bas negdje zagubim kabl...i odjednom čamac od 12 kvadrata postane mali a motor od 60 ks bude na knap...valjda je to jedina bolest u kojoj uzivam a znam da je dosta toga pretjerivanje...

Mornar Popaj

Neki dan nemogu spojit iphone 14 na svoju telemach mrežu.
Nazovem apple call centar, javi mi se tip iz call centra u Irskoj, naš čovjek, spoji se daljinski na moj uredjaj i kaže ima 4 greške, šalji na servis.
Još mi naglasi, prvu godinu garancije pokriva apple, a drugu godinu u hrvatskoj pokrivaju operateri.

Ja odem u Telemach, i donesem telefon da ga šalju na servis, i kreće priča kako je uredjaj ood garancijom 12 mjeseci. Nakon što sam im prepričao razgovor sa apple call centrom, uz kiseli osmjeh su iste sekunde uzeli telefon i potpisali papire za slanje na servis.

Možda nekome pomogne

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

mossi

Apple radi ko lud.
Možda nekom pomogne.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

mossi

Može brisanje.. nravno.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk