EFI motori, Filteri Separatori vode

Autor mossi, Prosinac 13, 2020, 13:46:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

mossi

Tićo, da mislim da je nešto ozbiljno, veruj mi popizdeo bih onako valjano. U pitanju je glupost, sitnica. Sutra naručujem uložak za unutrašnji filter i onaj aditiv za gorivo. Sve operem, zamenim. Ispraznim rezervoar i sipam čisto gorivo, produvam ga i ostavim 5-7 dana da vidim hoće li se sranje ponoviti.

Da ponovim, ako ga vozim dan za dan, radi sroz normalno. Problemi nastaju ako stoji 10 ili više dana.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Tićo

maverick

Mi tu koji drzimo do sebe...vozimo Yamahu  :stripii:  samo iz razloga sto nemamo problema...servis je tu na raspolaganju svaki dan...maloprije sam na spustu susreo sina od gazde..tu su..prisutni....Ista je priča s Hondom i Tohatsuom...Mercurijem...znam da Suzuki nesto steka s garancijom...Uglavnom...kod nas na moru i na forumima koji su vezani za ovakve i slične teme...Kad god netko pita koji motor da kupim svi u glas odgovaraju ...Kupi onaj za koji imas najblizi servis i koji ti je pouzdan...sta mislis tamo po onim otocima...pa tamo i zima kasni pet dana a ne serviser...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Evo na ovom videu se lepo vidi koliko se to lako rešava, jednom godišnje zameniš taj filter i sve 5.

SMT

Ja vas 5 godina ovde slusao kako je bolja Yamaha od Honde, zato sto ima 4 cilindra... i uzeo i ja sam hteo biti poznat :stripii: ... nisam se pokajao uopste...

Ona izgleda ima modove, možeš da je voziš od 1 do 4 cilindra...

Svestran motor :hi: !

Hondu nisam ni servisirao... eno čovek sto je uzeo od mene, hoće još letovanje da mi plati...

Batica

Ako zamena filtera ne pomogne, otisla je pumpa goriva.
Da ne gubis vreme lomeci mozak sta je.
Previse sumpora u gorivu i tu ne pomaze sparator.

maverick

Nije bas tako jednostavno rijesenje...filteri...predfilteri...separatori su mjesta gdje se izdvaja voda i mehanicka prljavstina koja ce u konacnici puno vise ostetiti pumpu pogotovo u momentima kad se ne vozi dovoljno...Inace sumpor kao visak u gorivu jeste ne pozeljan ali i jedan je od  nosaca mazivnih spojeva koju tu istu pumpu u konačnici i čuvaju...tako da teoretski moze sve, ali u praksi treba separator i kvalitetna benzinska postaja , tj visoko frekventna...za sve nase motore...automobile..dvotočkaše itd itd
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Tićo

mossi

Stiglo sve za mali servis plus uložak filtera goriva. Cena uloška prava sitnica 40€ sa poštarinom. Hebiga to mu cena za original, neko ima iPhone neko Yamahu, neko i jedno i drugo.

SMT

Ja sam imao Nokiu 3310 dok nisam upoznao Nidzu Tatalovica... Onda sam krenuo da pratim te brojeve tih jabuka, čisto da budem u trendu! Što bi on bio bolji od mene...

I Hondu dok nisam upoznao većinu ovde prisutne ekipe na forumu...

Nigde jednog problema...

Sad čekam da crkne Yamaha jer je osetljiva i kad neko kašlje pored nje i  i lutam Dunavom po magli jer ne mogu da instaliram aplikaciju na iphone! Jedan drugome šaljemo poruke iz istog čamca u romingu jer se bojimo mraka , skuplje plaćamo... Baterija isto osetljiva na veliku vrućinu i veliku hladnoću...

A ima na forumu jacih IT strucnjaka od njega, zajebo me...

maverick

Ja sam ponosan druze i na tebe i na Mossija..Nindzo je ipak zasebna kategorija i drago mi je zbog toga...a Yamaha...filter...ne bih vise o tome....Bitno je da smo u istom timu  :stripii:

SMT

Drago mi je sto tako misliš :stripii: ... samo grešiš...

Gde sam ja od njega... on čovek precizan, ja to sve površno... Sto se tiče tima, ja sam tu ušao na mala vrata, mali sam remorker :hi:  :stripii: ...

Ja jedino evidenciju vodim koliko sam paste potrosio na godišnjem nivou u komparaciji sa proslom godinom... I to u exel tabeli... Nemojte me pitati zašto!? Neću znati objasniti... i lazu da unutra ima 75ml!

A Nindža mi je stavio separator, 10 min posla! Ide Yamaha dobro, plombe ispadaju, samo treba odvrnuti!

Ne znaš ga ti pa ti ovako deluje fin :stripii: !

mossi

Precizno nego šta.
Kako se ovde ugrađuje filter?

Kugla

Mossi to je sprava  :ok: Danas sam ju koristio  :takoje: iscurilo 17 litara  :ok:

mossi

Danas radio mali servis.
Prvo ispraznio rezervoar.
U njemu bilo par crnih tufni i nešto malo nekog crnog trunja. Rastavio filter goriva i presuo sadržaj u belu posudu: par sitnog trunja i vode BEZ! Filter u stanju 10/10, pa  ga nisam ni promenio samo sam sve uzduvao kompresorom.

Promenio filter ulja, ulje, proverio elisu, izduvao ceo motor od prašine.

Kupio pun rezervoar goriva dodao 50% aditiva za čišćenje injectora. Kupio još 10L i dodao još 25% aditiva.

Upalio motor iz prve.

Napravio jednu brzu vožnju Apatin - Aljmaš - Apatin 4800 obrtaja, 13.8L/h potrošio 12L goriva.

Videćemo da li će se posle 10 dana stajanja problem ponoviti. Ako se ponovi, kupujem novi set konentora, creva i pumpice. Negde dobije falš vazduh od stajanja. Videćemo....

Pun gepek alata, ko da sam neki majstor.