Kupuje se novi motor

Autor Blade78, Ožujak 14, 2021, 22:30:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ossa

Za 10ks više na istom koritu , ne bi nikada menjao iz mnogo razloga. Prvi je sto je to samo 10ks i ništa drugo. Da je sa 50 na 70 ili 100. Razumeo bih. Šta je 10 konja? Razmisli i sam. Jedino ako baš ti se menja. Onda razumem.
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Verujem da ne bi... Ja bi menjao moju 50-tlku za istu, novu... Trenutak kada se menja motor, motocikl, auto je  trenutak matematike, sati, kilometara,  stanja, nekih ulaganja, procene i mogucnosti... Tako bih i stellu menjao posle 3 sezone, da pecam sa novom za 150€ doplate...

Ne razumem šta je mana na svakih 5 god, voziti novo... ako se može...

Ako pažljivo pročitaš šta sam napisao, videćeš šta je ideja...  10 ks uopste nije razlog i ne znam odakle ti to... Za korito se takodje nisam "venčao"... mada mu ništa faliti neće da ga tera 10ks jači motor...

Ako si malo trgovao u životu, a verujem da jesi, motor od 5 i 10god starosti kad prodaješ nie vredi isto... Samo cena nekretnina raste kod nas, a uskoro će i cene novih motora ići gore.., A možda nešto dobijem i ispod stare...

Kod mene je sve na prodaju, osim porodice i prijatelja...

maverick

Citat: ossa  u Siječanj 16, 2023, 18:24:43 Za 10ks više na istom koritu , ne bi nikada menjao iz mnogo razloga. Prvi je sto je to samo 10ks i ništa drugo. Da je sa 50 na 70 ili 100. Razumeo bih. Šta je 10 konja? Razmisli i sam. Jedino ako baš ti se menja. Onda razumem.
U nekim situacijama je 10 ks i 1 cm jako bitna mjerna jedinica...razdvaja nas od gomile prosjecnih  :stripii:  Da ne kazem da je razlika od Mudonje do Šupka skoro pa dva centimetra( sigurno sad mjeris taj razmak  :stripii: ) onda znas da je pola od toga jako puno  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Citat: SMT  u Siječanj 16, 2023, 18:35:23 Verujem da ne bi... Ja bi menjao moju 50-tlku za istu, novu... Trenutak kada se menja motor, motocikl, auto je  trenutak matematike, sati, kilometara,  stanja, nekih ulaganja, procene i mogucnosti... Tako bih i stellu menjao posle 3 sezone, da pecam sa novom za 150€ doplate...

Ne razumem šta je mana na svakih 5 god, voziti novo... ako se može...

Ako pažljivo pročitaš šta sam napisao, videćeš šta je ideja...  10 ks uopste nije razlog i ne znam odakle ti to... Za korito se takodje nisam "venčao"... mada mu ništa faliti neće da ga tera 10ks jači motor...

Ako si malo trgovao u životu, a verujem da jesi, motor od 5 i 10god starosti kad prodaješ nie vredi isto... Samo cena nekretnina raste kod nas, a uskoro će i cene novih motora ići gore.., A možda nešto dobijem i ispod stare...

Kod mene je sve na prodaju, osim porodice i prijatelja...

Da bit je u tome ako se moze...sto ne bi svako malo dodali nesto i vozili novo...sličan princip kao s zenama  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

I još sam negde ovde na forumu procitao, da te Yamahe proizvode gorivo...

Nemojte sada da se vadite...

Moj subjektivan osecaj je da mi za tu HETL u poredjenju sa mojom Hondom., treba veći kanister tj bure po pecanju...

Ali Ajde, verovacu vama... :stripii:

P.S ručka nema digitalni displej ali je trim na palcu, sto je odlično ....

Ja sam navikao na ovo ali spomenuto je mnogo bolje rešenje...

jurajurajura01

Neznam kako je drugima potrosnja ali vec sam to mislim napisao sa yamahom 30,60 mercuryem 60 i etecom 40 u kruzbrzini sto sam pecao od osijeka do dunava razlika je jedva u litri

mossi

Moje korito, teško, sa nekim mojim izmišljotinama do Čapelje i nazad sa recimo 5 premeštanja i pola sata cunjanja sa HETL potrošim 5 litara na 4000-4500 obrtaja. Znači oko 20-25km pecanja. Meni se to jako lepo uklapa u moju ekonomiju jer sam i sa 25hp trošio .. isto!

ossa

Možda bih se venčao za BF & BF50... da sam uzeo kao Joca. Ne smem da tvrdim ali 90%.
Odlična kombinacija. Nema bolje.
Volim da menjam ,a ne.mora ono što valja.
Naidju krize, drukcije grize...

šajzika

Druze moj , stavio ja sve na papir.
4t i 2t motor trosi isto na istom potezu.

Razlika je samo u brzini. Manji trosi manje al ide sporije. Kad istestiras neku rutu ispadne slicno.

Audentes fortuna iuvat

marina1983

Jamaha 30 autolub za sezonu okruglo tona goriva plus ulje motul.
Sledece godine honda 35 4T 600 litara sve pedantno evidentirano nista napamet ne pricam .

maverick

Prije pola stoljeca skoro upoznao sam Tunju...tad za nase uvjete vec iskusnog dunavskog vuka...mi mladi...željni svega...dočepali se prvih sto maraka pa u sta da potrosimo nego unautiku...On priča mi upijamo  :stripii:  I kaze on nama...Ma to ti je sve isto ...Svaki motor od Osijeka do Usća potrosi skoro isto...samo s lamom ti treba 6 sati a s 30 ks sat... :stripii:  Nije se tu puno toga promjenilo...male su razlike...I veci "cvajtak" moze potrositi puno vise nego ga se vozi u ekonomiku...ali brate moze i ovi 4t direktno urci palci...samo odvrni gas i natovari ga ali moze se to sve voziti u nekim sličnim potrosnjama

šajzika

Citat: marina1983  u Siječanj 16, 2023, 22:00:20 Jamaha 30 autolub za sezonu okruglo tona goriva plus ulje motul.
Sledece godine honda 35 4T 600 litara sve pedantno evidentirano nista napamet ne pricam .
Postujem test i sve se slazem.
Najrealnije bi ti bilo 50 60 ks 4t i kad dobijes istu cifru od 600lit sve ti bude jasno.
Super ide a isto potrosi
Audentes fortuna iuvat

marina1983

marina1983

Citat: šajzika  u Siječanj 16, 2023, 22:11:42
Citat: marina1983  u Siječanj 16, 2023, 22:00:20 Jamaha 30 autolub za sezonu okruglo tona goriva plus ulje motul.
Postujem test i sve se slazem.
Najrealnije bi ti bilo 50 60 ks 4t i kad dobijes istu cifru od 600lit sve ti bude jasno.
Super ide a isto potrosi

Taman ta Jovanova  :stripii:

šajzika

Da mogu na svoje korito okacit takav motor i da nismo u takvim glupim carinsko zakonodavnim propisima ja bi vec razmisljao o tome.

Trenutno sam osobno u nekoj nedoumici tohatsu 20 2017 4t ili merc 30 4t efi 2011

Ista cijena a razlika u godinama i Merc je svake god bio 3mj na moru
Audentes fortuna iuvat