Zetrix stapovi

Autor SMT, Listopad 06, 2021, 10:38:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Zamlatio 10 -20 min, radi utiska… S jeseni ćemo ozbiljnije na njega pecati… Možda i celu sezonu, da odmorim ostale i budem pametniji…

Ako se štap ovog cenovnog ranga(srednjega) pokaže kao dobar, što da ne… pobediću samog sebe :hi:… Nanervirali me Rusi sa cenama GL, hteo sam treći ali ništa od toga za sada…

Ultra lagano, užasno brzo, biće brutalno…Neki deo te oštrine se za nijansu izgubi na vodi ali to je sada subjektivan osecaj, malo je to vremena… To je prvi utisak…U ruci leži za 5 tj ergonomija odlična… Trn kao beton čvrst…Prva karika dvostopa, ostale redovne…Bacio sam i 10g i 50g, nemam ni lakših ni težih glava… Neću puno komentarisati ali te od 10g ne treba ni da baci… Moj utisak je da može… imao sam neku pretanku strunu, nije za ovaj štap, nervirala me… 4 ili 5 po shimanu masina… ja ću 4 verovatno, samo da malo definišem namenu…Po sećanju ako ga uporedim sa daiwa tournamentom na 2,4( sl t.b.) , dosta je  brzi… Ako se ne varam…

Vidi se da je to Mida dizajn, da su ga oni radili … sve zategnuto kao praćka… Ja počinjem da mislim ida oni tačno znaju sta rade, da nije samo marketing… Mene su kupili i sa ovom srednjom kategorijom ako se to tako zove…To je jeftinija varijanta GL… Dosta sličnosti sa tim štapovima za dosta manje novca… O kvalitetu materijala, ja ne mogu… To nije predmet moga interesovanja…  To je štap koji je za poredjenje sa nekim srednjim kvalitetom kod konkurencije… Ako ništa, dizajnerski mnogo lepše od onoga sto sam video… jebem li ga, kineski je valjda a liči da je japanski…

Biće to ok… I biće još jedan, ovako na prvu sto mogu reci :hi:

Thechoki

Ima li neki update sa vode?

SMT

Nema… nisam imao masinicu :stripii:… Sad sam i to rešio, pa uskoro ide u promet… Biće to dobro ali otom - potom …

Pecao sam sa drugom motkom…

SMT

Parking… pa sad ćemo videti do kada… koliko sam labilan…

Krecu u promet.. 2x Zetrix, 2x shimano, 2x power pro…

A ovo ide sa mnom uvek… Iako je od Daiwe, ne znam se ponašati bez toga…

SMT

Jedan bas kratak komentar posle 2 dana pecanja, pa ćemo opširnije nakon nekog vremena…

Štap bas lagan, oštar i užasno brz… Tanak i elegantan, vizuelno efektan…Deo oštrine koja na suvo deluje prebrutalno se izgubi na vodi… Recimo, da glavu od 30g na ovom niskom vodostaju vodi bez povijanja vrha… Tu kontra ne kasni ni malo… Taj vrh je opet nešto sto je bas dobro, jako lepo čita… bacao sam glavu od 15g, mislim da čita i lakšu… U startu sam pomislio na nevidjeno da je to somovski štap… To može biti bas dobra priča za ozbiljan dzig smudja, za ovaj period godine koji dolazi… Mislim da na takav štap ne treba ići struna ispod 1,5 pe… Masinice koje sam stavio su tp 4000 i stela sw 6000… Po meni je 4-tvorka mnogo bolji izbor… Laganija je i ne “guši” štap… Ja sam još u fazi istraživanja… Cvrsto je to  sve uvezano, nista ne dise…

Ono sto je definitivno, jeste da sam ja ljubitelj koncepta stapova koji dolaze kao Mida dizajn pa iz tog ugla i komentarišem… Imaju ono nešto,  u smislu brutalne oštrine, brzine, snage i jako izražene suptilnosti… Ako je to moguće dobiti u jednom štapu…

Više je od onoga sto sam očekivao, prezadovoljan sam prvim utiscima :hi:… Treba biti realan i reci da to u kvalitetu apsolutno nije uporedivo sa Graphiteleaderima, bar ovima sto ja imam… to se i golim okom vidi… Ne treba to porediti… Možda sa tim Maximusima, Favorite, Qvantum ili ne znam šta još…Ako me sećanje služi, u poredjenju sa Revo 18 na 8ft je suptilniji štap osetno… Na prvu mi se više dopada i od Daiwinog Tournamenta kojeg sam imao…

Ali štap je zaista odličan, onako neka kao radna verzija…

Mislim da ću pecati s njim…  Posle o ulovima, rasponu glava, savijanju itd itd…

smudjoslav

...ako su ti to dva ista evo ja da zapljunem jedan...Kreću orasi da padaju treba mi štap ...  :wave:

SMT

Spremi pare… za štap  mašinu i Durmitor…

Mariorhr

U društvu Sportexa, Zetrix Hellhound

ossa

Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Da svi imamo isto razumevanje….

Kao dupe i oko :stripii: :hi:

Dobre su te boje za maglu i ide mi uz wurth-ova klešta :stripii:

Nije loš taj Zeća , pecacu i danas na njega… :hi: U smislu uloženo - dobijeno, možda i više od toga “ nije loš”… :hi:

Treba to probati i u nekim manjim tb….

SMT

Juče bacam 31g+guma… Voda je neka “limunada” nije prebrz protok…

Vrh se gotovo ne povija za tom težinom… Bas je oštar…Tako, od 20g do 50g, bi bio raspon ja bih rekao… Ergonomija stapa bas dobra…

Može i ispod ali ima boljeg izbora za to … i tanja špaga i svašta nešto….

Kad pecaš sa GL , onda  je teško da procenim kvalitet materijala… Neuporedivo je to na oko i nama laicima…. Ali ne treba to ni porediti

Kvalitet izrade je odličan…

Verujem da bi ovi stapovi imali dobru zastupljenost kod nas…

Mariorhr

Moj je u verziji 8.4" tj. 255cm i mogu reći da radi s glavama od 15gr do 60gr

SMT

Ne možeš ti to stići sve imati, pecati i isprobati… ni ne treba… ali recimo da tu ima modela i serija, da ne moraš traziti dalje…  akcija, dužina i tb bacanja, šta ti padne na pamet… izbor zaista veliki :hi:

Gle ti sad taj Solver… šta zamislis, ima… Sad ta priča oko nabavke je tezi deo… Zajebancija, naravno…. Ode čovek kod nas u radnju i kupi štap…

Mariorhr

Slažem se s tobom, problem je što ga ne možeš na suho protresti u trgovini i pogledati uživo. Nabava ili ti dobava nije problem, iskopa njih Bili  :stripii:

pajdo77

Jel ti prejak Mario? Vidim da se prodaje na nuškalu.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk