Prirodni mamci za soma

Autor Kugla, Veljača 10, 2013, 10:09:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Tako je kolega, kažeš da se ubijete kopajući gliste i durboše i da dolaze samo mali somovi. Probaj nekad na jedan štap zabaciti deveriku od 70-80 dkg možda dođe koji od 15-20 kg   :occasion14:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

vedro

Pa bas cu probati ove sezone. :icon_thumright:

Jožef1

Na deveriku od 15cm, dobio na Tikvešu prošle godine soma od 5kg. :thumbsup:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Kugla

Moramo mi na neko pecanje Jožef! :icon_thumright:
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

Jožef1

Citat: kugla  u Ožujak 20, 2013, 17:18:16
Moramo mi na neko pecanje Jožef! :icon_thumright:
:thumbsup: al, ima li neko mjesto gdje se ne plaća :whistle: Danas pričao sa čovjekom, ako on laže, lažem i ja, kako je ove godine dneva za Tikveš 70kn :angry5: ako je to istina, oda ovi nisu normalni  :not: Kada budemo išli sa frendom na Jošavu negdje u svibnju-kidnapujemo te  :thumbsup: :occasion14:

Kugla

Dogovoriti će mo se al tek poslije izbora!
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

Jožef1

Mornar Popaj

Evo kako izgleda jedan od najboljih živih mamaca poslije ribe, raka i žabe....velika barska pijavica. Kad se u vodi rastegne dosegne 20-25 cm. Upravo sam došao iz lova, brojka se zaustavila na okruglo 40 komada.

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

zvona

ee da super su.. ima ih i kod mene ali je vodostaj veliki pa su bare i kanali pod vodom..kad padne vodostaj u lov. i ponekad kakvog miša žabu itd bacim u kantu da malo ručaju da mi nebudu slabokrvne  :alas: sjeces im one prijanjaljke??

Mornar Popaj

Nisam ništa sjekao, kirurške zahvate radim samo na prascima, bravcima i krmačama. Pijavice i durbahere ne sječem iz jednostavnog razloga zato što ih upotrijebim više puta. Ovu pijavicu što je na slici iznad, na udicu nabadam sa lijeve strane ispod usta ali malo sa strane. Isto tako i durbahera. Međutim pijavice stavljam po nekoliko na udicu, a durbahera jednog. Jer uglavnom koristim velike. Ako preživi na udici ( ne pokupi ga som ) onda ide nazad u kantu.

Sa pijavicama budite oprezni, one gmižu i ako kanta nije poklopljena, preko noći će otići pa pa... Durbaheri samo plivaju, i njih se možedržati bez poklopca, međutim pijavice su vragolani, čak su mi bježale iz kante koja ima izbušen poklopac, pa sam ih nalazio po čoškovima u garaži i u podrumu...

Inače ih ne lovim po barama, nego po kanalima u kojima ima vode cijele godine, trske, a nema riba. Danas sam kopajući ritske gliste i durbahere pronašao iznenađujuće veliki broj pijavica uz sam rub vode. Doduše, kopao sam u sumrak, kada je sunce već bilo nisko  pa je jedna strana kanala već bila u sjeni...

zvona

kod nas ih u kanalima slabo ima..dok u barama samo prosetas kroz travu i mulj one se dignu i samo kupi cak ih ima na travi samo ih pokupis valjda se sunčaju..e sad ima i nekih sa crvenim tockama po sebi zeznute su skroz,ove obicne golom rukom uzimam neljepe se odmah ali ove s tockama,po čizmama se penju ludo nesto totalno.nikad vidio veci primjerak duzi od palca i siri ok 2cm.. ali vjerujem njih desetak na udicu i ima da klate ko lude.. poslje pecanja bacanje,nema opstanka mislim.. a sta se tice marve tu je jos veterinar zastupljen nemam srca to radit zivotinjama zao mi je. :dontknow:

silure

Jozef nevjerujem da su poskupili kartu za tikves jer bi mi se kum vec pozalio a pricali su za proslu godinu da ce poskupiti pa nisu...to su samo price...ionako se i tamo slabo lovi zadnjih dvije tri godine odkad je banda pocela mrezariti

Grof

Da li netko iz Osijeka ima prodat durbahera za danas mi trebaju???
Tu je brate odmah iza panja

Greys

retfala

treba mi za sutra koji durbaher ili barem gliste za bućkanje. malo bi popunio galeriju ulova :toothy12: