PREVARANT by Dukson

Autor Dukson, Ožujak 08, 2022, 20:31:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Rap

Stavi si solarni panel za bimini i riješio si problem mjesta

maverick

Misliš neki flesibilni...ili...gledao sam i tu opciju ali ne drzim taj bimini stalno ni otvoren...nekad mi smeta za pecanje itd itd...ne znam ni sam...vidjecu kad bude gotova cijela tenda ...pa na sta to sve bude ličilo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dukson

@MLB, ma znam da prestane on puniti, ali nije mi najsretnije rjesenje ostaviti punjac spojen u camcu na vodi, ipak je on tamo na otvorenom - a i kablovi i sve, toliko mi se ne prtlja sa 220V da jos otrese nekog slucajno pa eto kurslusa.

@maverick, opcija s nekim 80-100W panelcicem i nekim klasicnim solarnim charge kontrolerom na vezu bi bila eto dobra opcija, nisu visoke struje pa to nebi bio problem ostaviti nek roka dok je camac na vezu. Imam taj flexi panel od mislim 80W i na suncu je stvarno dobro punio, ali malo je prevelik za montirati negdje na vez, a i glimbav takav.

No, mislim da je to nadopunjavanje akumulatora mozda veci problem vama koji cesce radite kratke rute s premjestanjima pa  motor ne moze toliko nadopuniti akumulator - meni to i nije bas najkrucijalnije, ali eto mozda se neka ideja izrodi :)

maverick

Ja sam to zamislio neku cijev dva plus metra i gore panel...čisto da ne udarim glavom od njega....i to je to...ali ajd pričekati cu...panel i kontroler su duplo skuplji od cryxa recimo....pod uvjetom da neku bateriju vec imamo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Mada sjetih se sada ni da se taj panel ne moze ili bar nije poželjno uštekavati i štekavati kad puni ...znaci opet jedan prekidač ili sta vec...

Rap

Citat: maverick  u Travanj 05, 2022, 10:05:14
Misliš neki flesibilni...ili...gledao sam i tu opciju ali ne drzim taj bimini stalno ni otvoren...nekad mi smeta za pecanje itd itd...ne znam ni sam...vidjecu kad bude gotova cijela tenda ...pa na sta to sve bude ličilo
Imas sklopivi,mozes ga rasiriti na tendu ili na prednju komoru.

Dukson

Citat: maverick  u Travanj 05, 2022, 10:32:25
Ja sam to zamislio neku cijev dva plus metra i gore panel...čisto da ne udarim glavom od njega....i to je to...ali ajd pričekati cu...panel i kontroler su duplo skuplji od cryxa recimo....pod uvjetom da neku bateriju vec imamo

Ja sam u tom slucaju mislio iskoristiti obliznji stup od rasvjete ili montirati jos jedan pa ga ucvrstiti za ogradu. Iako, iskoristivost ce mu (bar na mom vezu) biti podosta mala. Pa bih elektroniku picnio u onaj svoj skladisni boks, a iz boksa onda provuko 12V kabel s uticnicom do camca ispod dasaka. I onda na camcu naprijed ugradio jos jednu uticnicu i onda po parkiranju samo ustekam taj jedan kabel  pa da se puni, mozda cak i onaj ko elasticni spiralni cao.

Da imam manji solarni flex panel, bez razmisljanja bih ga ucvrstio na gornju stranu boksa i to bi bilo to, ali ovaj moj je  nekih 70x80cm ...

Sto se tice spajanja i odspajanja panela, narocito tih nizih snaga, nemas apsolutno nikakvih problema, to je pasivna komponenta i nema joj sta biti. Problem je kad imas array panela i kad odspajas te krmace pa dolazi do "iskrenja" i kojecega.. 

ALU-bel

Citam danima i nikako mi niste jasni sa vasim pizdarijama  :stripii: :stripii:... ne kuzim se bas u struju al ste vi napravili cijelu nauku... kod mene rasvjeta u komorama , kaljuzna pumpa , sonar... imam akumulator 100 a... radi cetiri godine  bez ikakvih problema.

maverick

Ako kazes da ni jednom nesto nije zastekalo brisem te iz imenika  :stripii:

SMT

Citat: ALU-bel  u Travanj 05, 2022, 19:35:07
Citam danima i nikako mi niste jasni sa vasim pizdarijama  :stripii: :stripii:... ne kuzim se bas u struju al ste vi napravili cijelu nauku... kod mene rasvjeta u komorama , kaljuzna pumpa , sonar... imam akumulator 100 a... radi cetiri godine  bez ikakvih problema.

Čitam sve postove u ovoj temi… Hoću da razumem ali ne ide… Neka hidrocentrala u čamcu!? :stripii: :hi:

Jedino sam ovaj tvoj post razumeo :stripii: :hi:

Rap

Citam ove postove ali fali mi neko ali ne znam ko!!!
Rekli bi se Duksone da imas u najmanju ruku Grašo 23 hehehe kad ono graso 26 :stripii:

maverick

A mi volimo malo ćaskati o tome, ponesto i naucimo jedni od drugih. Kod mene je onaj moment kad se zbrojim i vidim koja je ukupna cifra za čamac...a tu sam , u nekoj zavrsnoj fazi...onda mi to uvijek nekako bude puno pa ove zadnje sitnice počinjem klošariti  :stripii: tj sve bi nekako jeftinije a to jednostavno u nautici ne ide...ili napravis kako treba ili muku mučis s tim . Tako da ne zamjerite...uzivajte citajuci kako se mi "mučimo"  :stripii:

ALU-bel

Citat: maverick  u Travanj 05, 2022, 20:51:20
Ako kazes da ni jednom nesto nije zastekalo brisem te iz imenika  :stripii:
Dva puta mi zštekala pumpa... radila možda i dva dana... ništa se nije desilo pali vozi

Dukson

Momci i deckici, ako nije jasno, pa hajde opet da probam.
Ja nemam brzopotezne izlete na Dunav/Dravu, moji izlasci na vodu su inace od tri do pet plus dana - s tim da camac nekad ne obidjem i po mjesec dana. Nadalje, priroda posla mi je takva da ga mogu obavljati i iz prirode po potrebi i zelji, ako u to ukljucimo i intervencije, struja je jedan bitan faktor za moj mir na vodi.

Netko se lozi na grafitlidere ili krajnju brzinu, neko na nesto, a ja se lozim da imam struje, hladnog piva i nepokvarenog mesa tri do pet dana na vodi i/ili u divljini - el to posteno? :)

Na kraju krajeva, volim eksperimentirati, volim kampirati i bez camca, kampiram i na moru svake godine, pa neki hibrid strujni (kao baterija koju koristim u camcu i na kopnu) mi postaje itekako zanimljiv - a nosi sa sobom i svoje probleme i izazove :)

Eto!
No da se vratimo na camac.
Danas sam namontirao vidaxlovu stolicu i to je to - rucka motora mi je sad na taman visini kad vozim, mogu se lijepo nasloniti, mogu se okrenuti spustiti sondu, mogu otvoriti komoru, mogu se ispruziti popreko, ma vrh investicija.  Evo slimbe. Namontirao sam si i zadnji nosac za stapove - pa krecemo dalje sa rasvjetom, sonarom i sitnicama koje srecu znace :P

pajdo77

Duksone! Zajebali te. Pa to je drveni čamac,vidi piljevine na slici kod nosača. Nema veze,terisat ćemo ga svako proljeće

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk