propeler

Autor maverick, Veljača 10, 2013, 22:29:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

:hi:  Evo me opet s propelerom. Našao sam  zamjenski od firme SOLAS. Kakva je to firma jel to valja,ne valja?
Muči me neznanje. Nemam pojma o tom.
Nudi mi se tri varijante 8,5x7   8,5x8  i  8,5x9.
:uf: Šta odabrat. Motor je dvotakt yamaha 6 ks. Čamac je 250 kila,taban.
Prednost bi dao dugotrajnosti i štednji motora naspram brzine.
Il da onako zdravom logikom odaberem sredinu 8,5x8 pa kako bude.    :stripii:

maverick

A sta kaze manual...koja je bila standardna elisa
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

ne znam šta je manual. presjek širine lopatica je 19cm a to ispada7,5 inch.
maloprije pričao s nekim tipom iz zadra traži mi 900 kn  :uf: 

maverick

Uzmi tu srednju...neces promasiti puno...a ti s mora ne znaju sta bi trazili za sta...misle da smo mi kontinetalci odreda kreteni  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Sad sam zvao nekog u split al ništa do ponedjeljka. Jel ima tu kod nas negdje u slavoniji tih  propelera   :sha:

maverick

Sad mislim da nema, mozes nazavti Ikicu...Brstila pa vidjeti imaju li sza na lageru

mossi

Citat: No  u Listopad 15, 2016, 12:37:45
Sad sam zvao nekog u split al ništa do ponedjeljka. Jel ima tu kod nas negdje u slavoniji tih  propelera   :sha:

Ima možda u Gros Inoxu, ja ti mogu proveriti u ponedeljak, kao i cenu.
A neko ko dolazi do NS-a je može tamo (po)kupiti.

No

Momci hvala.

Da se ne zapetljam, ovaj iz Splita mi se rekao javit u ponedjeljak u 8 da kaže jel ima i koja je cijena, ako dogovorim  :ok: a ako ne Mossi javim ti na pp da pitaš tamo jel ima i po kojoj cijeni i zovem Brstila. Gdje prije nađem tamo uzmem  :uf:
Riješio bi ja to preko tjedna al od ponedjeljka sam zauzet  :stripii: :stripii: Odoh u raj.

Bmti kad ja riknem meni će gore garant  reć-- ovaj je dole bio u raju u kotlovnicu s njim.  :stripii:

maverick

Ako ne rijesis...u ponedjeljak cu ja nazvati Ikicu i Brstila...odem i kupim pa ti posaljem postom...ako postar ide u taj tvoj raj

No

Nema tamo poštara.  Čujemo se u ponedjeljak prije nego odem na pecanje.  Krenut ću sat dva kasnije i sve :ok:

maverick

Saljem ti broj na pp...pa se cujemo...u ponedjeljak  :ok:

No

No

maverick

Tipkali smo puno o elisama...o polozaju trima...ovaj video je iznimno zanimljiv jer vidi se "pokrivenost" elise vodom...ali i koliko je elisa odmaknuta od trupa....i kako ta zdravija voda čini čuda

mossi

Vidi, na tom video snimku ništa nije normalno niti uobičajeno.  :rofl2: :stripii:

Definitivno, prilikom kupovine elisa za glisere treba obratiti pažnju iako se to vidi po ceni:
elisa ima dve grupe tj dele se na one podvodne i one koje su jednim delom van vode, tj trpe tu situaciju kad "elisa dobije vazduh".

Odbaciti motor što dalje je definitivno stvar koja pegla mnoge stvari i može se odraditi pri nekoj restauraciji kad je čamac na suvom.
Postoje fabrički dodaci (automatizovani)  , Borna je imao na Varaličaru temu o tome.
Ali i potpuno fiksni ili polufiksni koje možete sami napraviti ili da vam napravi neki pouzdan majstor (maverick, rj i sl  :tongue3:)