2T ili 4T, izbor vanbodskog motora

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:49:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

maverick

Procesor...oli ti central processing unit ...znači sto bi naši rekli motori s elektronikom...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Central Processing Unit, iliti procesor po balkanski, mozak svakog racunara...

maverick

Recimo Ćavin je 25 ks , mercury, direktno ubrizgavanje...pogodan za sve manipulacije...samo Ćava ne da šarafciger da naslonim na njega  :stripii:

mlb

tako sam si i mislio , u našem slučaju ovi modeli od 2010. pa nadalje

maverick

Da ali u svakom slučaju ja ne volim kad se nešto prčka po novom motoru niti kad se pokusava napraviti nesto sto vec postoji....

river

Citat: maverick  u Prosinac 02, 2014, 20:19:19
Recimo Ćavin je 25 ks , mercury, direktno ubrizgavanje...pogodan za sve manipulacije...samo Ćava ne da šarafciger da naslonim na njega  :stripii:

ni ne treba šarafciger  :toothy9:

remapiranjem bi dobio cca 4-5 ks,nikakve dorade...ima i jača verzija ali zahtjeva zahvate oko usisa i ispuha

jedino za nijansu poraste potrošnja a pošto je mercury štedljiv stoga nema brige  :toothy12:

mossi

Koliko se moja F25 iz 2008 sa karbom može frizirati?
Ona je po kubikaži ista kao F30  :icon_thumright:

ossa

Skupo burazere, osim ako naletiš na povoljnu varijantu. A to jako retko možeš naleteti.
Naidju krize, drukcije grize...

mossi

mlb

znam da su kod auta bile neke fore sa sportskim filterima pa se tu moglo izvući 2-3ks ali sumnjam da prave tako nešto za ove naše yamahe

tole

pa u cijeloj priči je bitna smjesa zraka i goriva, bez obzira da li karburator ili ne, i taJ čip koji ti je ugrađen u kola samo drugačije regulira smjesu goriva i zraka od onog koji je u matičnom cpu...na karburatorima se to regulira mehanički 

mossi

Tole, šta bi trebalo da se uradi na F25 na karburatoru da se dobije tih 5ks koje ima 30-tka.
A to su isti motori sa istom kubikažom?

Moja F25 ima knedlu kad naglo dam pun gas, sa 2000 na WOT.
Jel tu ima leka?

tole

ne bi znao....ja električar....radio sam par godina auroelektriku ali na radnim strojevima, a oni baš i nemaju karburatora.... :no:

a što se tiče ovih vanbrodskih motora znam samo kako se alnasuje....ručno