K-1, MMA i OSTALI SLIČNI SPORTOVI

Autor maverick, Ožujak 15, 2013, 20:18:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Sve završilo u prvoj rundi, pobjeda Oleinka gušenjem  :no:

dravski pecaros

sutra u 22 h

Ponovno smo na Wembleyu, mjestu velikog trijumfa Anthonyja Joshue u travnju 2017., kada je zaustavio velikog Vladimira Klička. Ni ovoga puta, u subotu, 22. rujna u 22 sata velikog britanskoga prvaka Joshuu ne čeka manje zahtjevan protivnik, obavezni izazivač prema WBA-u, Aleksander Povetkin, ruski prvak u čijem vlasništvu je bio WBA pojas od 2011. do 2013. Prijenos boksačkog spektakla na Wembleyu počet će studijskom emisijom u 22 sata, u kojoj nas čekaju voditelj Marko Vargek te interkontinentalni WBC prvak Filip Hrgović i stručni komentator Mario Preskar, dok će stalni RTL-ov komentatorski dvojac Filip Brkić i Željko Mavrović pratiti i prenositi meč. Poput Joshue, prije nego što je uplovio u profesionalne vode, Povetkin je bio zlatni olimpijac (Atena 2004.), dok je isti pojas Joshua osvojio 2012. u Londonu. No istovremeno, Joshua će braniti svoj WBA Super, IBF, IBO te WBO pojas, predzadnji koji mu je nedostajao da bi postao apsolutni boksački svjetski prvak, a u njegovom je posjedu nakon borbe s Parkerom, koju smo pratili na RTL-u, krajem ožujka ove godine. U drugom kutu ringa naći će se jedan jako opasan suparnik, Aleksander Povetkin, vlasnik WBA interkontinentalnog i WBO internacionalnog pojasa, koji je u svojoj profesionalnoj karijeri od 2005. doživio svega jedan poraz, i to od Vladimira Klička, u listopadu 2013. te je zabilježio doista impresivne 34 pobjede. Iako je Deontay Wilder (u posjedu WBC pojasa, jedinog koji nedostaje Joshui) trebao biti Joshuin idući protivnik u meču koji svi s nestrpljenjem čekaju, pobjedom u Cardiffu, kada je nokautirao Davida Pricea, Povetkin je postao prvi izazivač, kojeg mnogi ne vide nimalo bezazlenijim od Wildera. Naprotiv, svi upozoravaju na tog ruskog boksača, koji bi  mogao iznenaditi velikog prvaka. No ipak, deset godina stariji od Joshue (neki će istaći da su najbolje godine iza njega) te jednako toliko centimetara niži, samo su neke od činjenica koje Povetkinu ne idu u prilog. Mada je Joshua oprezan govoreći da visina nije bitna jer se Povetkin čitavog života borio protiv visokih boksača, već borbenost, želja i odlučnost,  karakteristike boksača koje odlučuju. Joshuin protivnik ističe kako je borba za svjetski naslov oduvijek bila njegov cilj te da će se sada boksati s najjačim boksačem svijeta, no on žarko želi sva četiri pojasa koja Joshua drži te obećava pravi boksački spektakl između dva olimpijska pobjednika. Podsjetimo, Anthony Joshua (199 cm, raspon ruku 208 cm), svoj IBF superteški pojas zaradio je u travnju 2016., kada je tehničkim nokautom svladao Amerikanca Charlesa Martina, a krajem travnja 2017. u sjajnom meču pobijedio Vladimira Klička te obranio isti, ali se i okitio naslovom najboljeg svjetskog superteškaša prema IBO-u i WBA-ju (Super). Joshua do danas drži savršen omjer pobjeda i poraza (21-0), a sve je pobjede, osim zadnje protiv Parkera, koju je ostvario jednoglasnom odlukom sudaca, postigao nokautom ili tehničkim nokautom.

https://vijesti.rtl.hr/video/sport/292611/boksacki-spektakl-s-wembleyja-samo-na-rtl-u-joshua-porucuje-da-ce-biti-prvi-koji-je-nokautirao-povjetkina/

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

dobra borba..svaka čast Rusu za dobar otpor i srčanu borbu.. :takoje:

Kugla

Preveliki spektakl da bi ga Joshua rušio u prvoj rundi, a mogao je jer kad je odlučio završiti odmah je to riješio

Darkestrah

Zanimljivo da ovaj meč tako nije vidio niti jedan relevantan čovjek koji komentira boks, govorim o prvih šest rundi

Poslano sa mog Lenovo P70-A koristeći Tapatalk

I love the smell of napalm in the morning. Smelled like...victory.

retfala

Joshua je izvukao zivu glavu.....Povetkin je stvarno ozbiljan borac..svaka cast...malo je falilo da ga nerijesi u prvi par rundi

maverick

Meni se cini da ce tu Fury pobrkati racune ako dodje do meca
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

ja sam mišljenja da je Fury spor za Joshu...ali koliko čitam postoje trenutno samo dvije opcije Dilliana Whytea i  Deontaya Wildera.

ev meč dogovoren

https://sport.hrt.hr/462999/tyson-fury-protiv-svjetskog-prvaka-deontayja-wildera

Kugla

Darkestrah pretpostavljam da se tvoj komentar odnosi na moj, svatko ima svoje viđenje ove borbe, bilo tko od ljudi koje spominješ zasigurno neće ići sa komentarima u smjeru koji sam ja rekao, jednostavno to je moje viđenje svega prikazanog, da je Povetkin odličan boksač to stoji, ali da je Joshua znatno bolji to isto stoji. Nakon kako ti stručnjaci kažu 6 prvih rundi u kojima je po njima Joshua bio gotov za poraz on onako s alakočom odradi par udaraca i kraj priče, jednostavno teško mi je povjerovati da je bio u problemima u bilo kojem trenutku. Opet kažem samo iznosimo svoje viđenje borbe. Mislim da ovo sa Furyem će biti daleko opasnije za Joshuu.

No

Kugla, ne bih se složio s tobom da je Joshua htio mogao je odmah...
Htio je on i te kako ali je rus po svemu bio bolji u svih šest rundi. Možda bi Povetkinovi udarci bili čvršći da je deset godina mlađi, možda ne. Trenutak u kojem je gong spasio da  ne primi seriju, je bio trenutak kad je Joshua bio u problemima.
A trenutak u kojem je pogodio Povetkina, preokrenuo je sve.
Sasvim sigurno je da se radi o dva vrhunska borca i da je Joshua bio u prednosti zbog godina i zbog domaćeg ambijenta, ali da je imao mogućnost nadmoćnog poigravanja s protivnikom, to ne stoji.
Sasvim zasluženo je pobjedio i to je  :ok:

Kugla

Cijenim mišljenja svih, moje je da je u ovom trenutku Joshua puno bolji od Povetkina, ali kako god svatko ima svoje viđenje sve ga ovoga, iza ovoga se valja ogromna količina novca, veliki je to biznis, možda ničije viđenje borbe od nas ne stoji velika je to lova

No

Slažem se da je bolji. Pobjedio je i to je neupitno, međutim nije ta pobjeda bila tako laka kako je na kraju ispalo.  :ok: