Distanca

Autor kajman, Ožujak 28, 2013, 11:00:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

opet eciklopedijski tekstovi pa to je za zimu ne za ove ljetne dane

domba

I tako se ne moze na vodu jer je pakleno pa se bar ima sta citat i naucit... :icon_cheers:

kajman

Po ovako paklenim vrucinama samo mislim na zimu i gledam filmove sa severnog pola.

Jožef1

Gospodine kajmane- jel sto pomaže?, - makar virtualno  :thumbsup:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Jožef1

Upravo je kolega ivadio jednu knjigu, mogli bi nazvati enciklopedija razvoja spinn blankova. Ovi stručnjaci- koji već rade na nekim od takovi štapova ali u HU, vele ovako:neće proći niti 5god., promijenit će se u potpunosti; kvaliteta blankova, struna, silkova na bolje?! Biti će blankovi, lakši, strune, silkovi tanji(manjih memorija), itd. Vodilice debljine 1-2mm, već me hvata nostalgija, Germina.... :thumbsup:

kajman

Upravo pisem jedno poglavlje "Smudj na snegu"-lov u kristalno bistroj i ledenoj vodi na -15c. Pocinje nekako ovako-Nema pravog smudja dok na vodi, ruke ne pocnu da brrride od hladnoce ...A najveci smudjevi krstare upravo onda kad promrzlim prstima ne uspevas da zakopcas slilc na pantalonama.....

kajman

Ultralak ribolov nije odgovor za svaku situaciju, ultralako varalicarenje je samo jos jedan od metoda da se ulovi zeljena riba, metod koji ima granice!!!!!!!!!
Porast pritiska na odredjenu vrstu ribe, odnosno ribolovnu lokaciju sve vise i vise zahteva sto je moguce laksi - rekao bih gotovo "nevidljivi" pribor kao i drasticne promene u taktickom pristupu ribolovu.
Vece ribe, pogotovu grabljivice na otvorenim vodama zahtevaju veci i jaci pribor. Tako da nema govora o tome kako je ovo metod da se ultralakim stapom i najlonom 0.08mm ulovi som od 80 kg- to je proizvod apsolutnog ne znanja tj. Prihvatanja, kojekakvih tudjih razmisljanja na temu - moja masta smislja svasta. Ali jedno je ipak sigurno, ta razlika se smanjuje svakim danom! 
Jedan od mozda nejvaznijih razloga zbog porasta popularnosti ultralakog ribolova jesu strune koje su sve bolje, tanje i jace, za ovu vrstu ribolova, i ciji je izbor sve veci. Na trzistu, ultralak oznacava raspon stapova i masinica dizajniranih za najtanje strune koji se nalaze na trzistu. Danasnji ultralk stap moze da kombinuje brzinu- akciju sa super tankom strunom i mini varalicama. Sa teskim najlonom i debelim strunama garantovano napravite vise gresaka u prezentaciji i pribor ne mora da bude perfektan. A da li cete vise i da ulovitie ???? Naranvo ne! Vise gresaka u prezentaciji- manji ulov. A sto se masinica tice ultralako podrazumeva i ultra- male masinice u kojima su ultra mali delovi i ako ti ul. delilci nisu kvalitetni ni UL masinica nece ni dugo trajati. 
Svakim danom sve vise i vise ljudi poznajem koji prihvataju UL varalicarenje i to je po meni sasvim logicno, zbog svega napred vec navedenog. Pravo je zadovoljsto da UL priborom ipak imas sansu da na obalu polozis i fotografises veliku ribu!!!
Osim toga
Ni Germine nisu vise ko' sto su nekad bile  :icon_biggrin:

kajman

Jožef1

Gdje se mogu kupiti upravo takove Germine? Dužina, cijena, jačina itd. Bio bih vam zahvalan ako bi  nešto napisali i o tomu jer mene upravo zanimaju takovi štapovi: Unaprijed hvala  :thumbsup:

Jožef1

Upravo pisem jedno poglavlje "Smudj na snegu"-lov u kristalno bistroj i ledenoj vodi na -15c. Pocinje nekako ovako-Nema pravog smudja dok na vodi, ruke ne pocnu da brrride od hladnoce ...A najveci smudjevi krstare upravo onda kad promrzlim prstima ne uspevas da zakopcas slilc na pantalonama.....  :thumbsup:
jel Vi to pišete knjigu? Rado bi imao u svom posjedu jednu ovakovu knjigu  :icon_thumleft: Osobno, za mene je zimsko pecanje smuđa, kada se lede vodilice- pravi užitak  :icon_thumright:

raso

Nije da je UL, ali od prestanka lovostaja konstantno nosim štap od 2.10 cm, 3-18 g , rolica je 2500 i malo mi je prevelika. Kombiniram najlon 0.18 i špagu 6 lb. zadovoljstvo ribolova je nevjerojatno, a bolen od 3 kg napravi vulkan adrenalina. :be happy: :be happy: :be happy:

Jožef1

samo mi je ovo ostalo za fini spin  :thumbsup:

Jožef1

po velikoj hladnoći -5 do -10, smuđa znam dobivati u dubinama čak i preko 10m. promjeni li se "drastično" vrijeme, tako da prelazi skoro u plus, prije nađem smuđa pored kamena ili na pijesku. Prema navedenoj dubini- u plićaku.

Lomnica_city

Po tim temperaturama obicno obilazim par jezera, i UVEK se krece na tim dubinama 10-15m, jezera su duboka i preko 30m ali skoro nista se ne desava ispod 10-12m, a isto tako i preko 15m!? Kao da mu tu posebno odgovara "nesto", pa ih 88% njih zalegne i jede tu, ili samo jede...

Jožef1

Za jezera OK, nisam napisao, mislio sam na Dunav