Antifoling-antialgin

Autor maverick, Travanj 01, 2013, 12:19:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

ima 10 god. kako sam batalio antialgin ...ni mrtav više na moj čamac ...2 puta godišnje van , auto praonica , i to je to
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mossi

Kad imaš lagan čamac u standardnim dimenzijama.  :takoje:
I velik broj izlazaka i brz čamac koji se sam pere.

pajdo77

To više ni nisu one klasične zelene alge što su se hvatale po stranicama,ovo je nešto tamno a klasična alga bude tek tu i tamo na čamcu,to rastu neki mutanti.

maverick

Ovo sto se kolegi nakuilo je ljiga i blato...izgleda kao da je slon i.drkao po dnu čamca....puno više ga ima okolo samog čamca nego na dnu, inače nakluplja se i kod nas uzvodno od šecerane...ljeti se prebriše na kupanju i to je to...inače kad nema antialgina a ne vozi se čamac bude još gore...u luci oni koji ne voze...izrastu tolike da izgledaju kao flapsovi... :stripii: Antialgin nije samo proti algi vec je s dobrom podlogom i zaštita gelckoata...kad nema takve zastite te aljge i ljigež nagrizaju gelcoat koji prvo matira a kasnije i dobije i sitne rupice ....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Batica

Najvise algi se hvata u letnjem perijodu.
Ako postoji mogucnost da se camac drzi u hladu, dok se ne vozi, moze tri godine da se vozi bez problema.
Ja sam radim anti algin, dobro odradima, ali pocetkom druge letnje sezone pocnu bas da se hvataju alge i to na strani koja je izlozena suncu, druga strana, vrlo malo ima algi.
Predjes rukom ili sunjdjerom i spadnu kao od sale.
Ali strana izlozena suncu bas bude pokrivena ljigom, kasnije ako se ne ispere krecu alge.
E sad, da camac koristim bar 3 puta nedeljno, nebi bilo uopste algi.

Poslato sa fiksnog uz pomoc Tapatoka

joker

pa logicno toplija voda alga cvijeta i siri se.hladna voda ju ubija i postaje crna.radio sam ja na bazenu na filtraciji vode pa znam sta su problemi sa algama.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

maverick

Čitajuci iskustva mnogih nautičara na moru a i onih u kontinentalnom dijelu....bitno je osim kvalitetno i po propisima nanijeti antialgin...izabrati i onaj koji paše za tvoju vodu, mjesto di se veže...e sad...mi većinom koristimo hard racing...a na rubu smo brzine za koju je predvidjen...mile...odnosno stari mile dinamci je opet nezgodan za naše uslove ...em se brzo skida em nestaje ako si na kupanju po pijesku....ima ih jos jako puno raznoraznih ali slabo se experimentira...da mi nije lijeno skidati ovo sve sto imam gore...ladno bi opalio nesto pametnije...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

moj čamac je van vode 330 dana godišnje i uopće nemam problema sa algama  :stripii:

pajdo77

Ja sam svoj kad sam ga uzeo(polovnog) prvu godinu-dvije krečio sa tim čudom i bilo je nešto algi,onda više nisam i opet ima algi tako da nisam dosta pametan. Sad na proljeće i ljeto kad dođem na otok pretrčim četkom po njemu i tjeraj dok se opet ne sjetim ponoviti gradivo. Počele mi rasti tratinčice u njemu koliko blata i zemlje ima pa mi ne smeta a ne da se još gnjavim sa algama izvana :rofl2:

nele01

Citat: rj  u Prosinac 01, 2016, 08:45:51
ima 10 god. kako sam batalio antialgin ...ni mrtav više na moj čamac ...2 puta godišnje van , auto praonica , i to je to
I ja se odlucih za ovu varijantu, upravo ovih dana planiram camac na prikolicu i pravac autopraonica. Ako bude lepih dana vratim camac ocas posla. Planiram na prolece odraditi i jedno dobro poliranje camca.

maverick

Da napomenem , za kvalitetan nanos potrebna je vrh ekipa, nešto malo alkohola...nije zgoreg ako se ima malo šunke i kobasice...nadzornik ipak mora konzumirati samo coca colu... :stripii:

milan-so

Kolege, koliko da uzmem Hempelovog Hard Racing-a za Tajmena? Da ne budem kratak ... Da li je dovoljna jedna limenka za osvežavanje starog antialgina?

mossi

Citat: milan-so  u Ožujak 27, 2017, 09:12:52
Kolege, koliko da uzmem Hempelovog Hard Racing-a za Tajmena? Da ne budem kratak ... Da li je dovoljna jedna limenka za osvežavanje starog antialgina?

Mislim da ti je za dva namaza dosta.
Treći namaz po bokovima i krmenoj dasci (vodena linija), pa ako preostane pojačaj gde misliš da fali.

Jel misliš samo oprat, oribati i lagano ošmirglati čamac ili ?!

milan-so

Mislim ga žuljati do prajmera, pa obnoviti i prajmer i onda antialgin ...
Nisam ga ja ni radio nego Ðole Tajmen ... pa ćemo videti šta nas sve  čeka od posla kad ga doteram u avliju ...

maverick

Prvo , svi susjedi ti hebu sve po spisku od prašine koje se raznese na po tri okolne kuće   :stripii:
Drugo ti hebes sve po spisku Ðoletu..ili sto je dobro uradio pa je tesko skinit...ili sto je loše pa ti to ipak moraš skidati... :stripii:
Treće i žena ti hebe sve po spisku jer si rekao da kupuješ plastični čamac i na njemu nikad puno posla  :stripii:
U svakom slučaju biti će ti zanimljivo...ali ako ides do prajmera onda nemoj zaliti da novi naneseš u nešto debljem sloju i tu mozes uzeti dvije piksne bez problema....sto se tiče antialgina....ili jedan debeli i to nježno nanesen bez razvlačenja vamo tamo s mačkom ili dva dobra i podebljanje po vodilicama i bokovima...vidjećeš kad krenes skidati sto ces uopce napraviti od svega i sto je ustvari potrebno