Antifoling-antialgin

Autor maverick, Travanj 01, 2013, 12:19:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Hvala maverick!

Bitno je i to što ne moram da peskarim do aluminijuma nego samo skinem stari antialgin, nanesem jedan sloj
LightPrimera i onda odradim podlogu i dva završna sloja.

Jel problem da neko (Harly je prošli put) pita za cenu:

System za preko postojećeg prajmera (slojevi):
1 × Light Primer (thinned 5%) 120 micron wet  ... 1 set (možda će mi trebati dva ali to ne znam dok ne opeskarim)
1 × Silic One Tiecoat min 100 micron wet   .... 1 set
1 × Silic One 100 micron wet
1 × Silic One 100 micron wet ( pošto su dva sloja dva seta)

maverick

Redom....trebas dva light prajmera po 110 kn odnosno 220
              obvezno jedan žuti tiecoat on ti je oko 135
             i dva silic one po mislim da je bio blizu 300 kn komad sto je 600 za oba komada i to ti je 950 kn...cca 125-130 eura plus pa dodaš razredjivače...mohere...ako radiš sam onda ok...ako das nekom...svaki sloj je stotinjak kuna pa jos 500 za ruke...Ali nije mi se učinio bar ovako na prvu nešto više od ostalih...mozda griješim....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

To je to.
Meni je to prihvatljivo.
Radim sam ili ubedim šogora da radim sa njim ..  :stripii: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :uf:

Kad već peskari i kod njega je u dvorištu..  :glasses9:

mossi

Treba mi pomoć:

Hempel je izgleda zamenio Mille Dynamic  sa Mille NCT.
On ne spada u kategoriju tvrdih premaza kao,hard racing.
Kako se oni ponašaju na čamcima gde su brzine 30-50km/h
Da li se mogu prati sundjerom tokom leta i dali izguraji dve sezone?

Drugim rečima Hard Racing ili taj Mille!?

No

:hi:   Ne znam kako je sad ali znam da sam prilikom farbanja prvog čamca imao nekih dvojbi i kontradiktornih savjeta od prijatelja, koje sam razriješio pozivajući Hempel -tehničku podršku.
Javio mi se neki  ing. kemije i do u detalj objasnio što me zanimalo.
Vjerojatno i sad tako funkcionira.

Oni to najbolje znaju, to im je posao    :ok:

maverick

Što se tiče Mile Dynamica....premekan je ....slao podnosi parkiranja na pijesku...slabo podnosi pranje spužvom...da li je nct sad kao neka nova verzija postojaniji...ne znam...Ali za tih tvojih 60 ks ...svakako bih novi hard racing . U konačnici ne vozimo svaki dan...držiš čamac u stajaćoj vodi i zahvat pranja spužvom na plaži ce svakako biti potreban a tu je hard racing ipak kao tvrd premaz odličan
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

maverick

A šta...nije bilo neke muške boje  :stripii:

mossi

I Ferrari je crven pa se niko ne buni!  :takoje: :icon_thumright:

kreso 45

uzeo sam ove godine ovaj čamac pa bih molio nekoga da mi kaže šta bih trebao napraviti s njim za zaštitu od algi prije spuštanja u vodu. Malo sam kretenast što se ovih stvari tiče i pojma nemam šta treba s njim. Pročitao sam cijelu temu i vidim da treba primer pa antialgin, ali bi molio ako netko može reći postupak i šta da kupim da bih ga spustio u vodu.
Unaprijed hvala

maverick

Za pocetak ces naravno sacekati toplo vrijeme. Onda ovaj stari malo osmirglas s grubljim papirom i sve dobro operes. Ovo naprijed sto je oguljeno je vjerojatno od pristajanja na pjescane sprudove pa taj dio nanesi u par slojeva

kreso 45

Hvala, To o prajmeru pričaš? ili i jedno i drugo u par slojeva kada to počnem raditi.
To sada pitam jer bi već sada počeo pripremati materijal za bojanje

maverick

Ako imas prajmer ispod ovog crvenog onda ne treba

maverick

Isproba li iko ikad ovaj sprej umjesto antialgina...pisali par puta o njemu ali nikad ne sretoh nekog tko ga je probao

https://www.auroramarine.com/aurora/dealers/06_tips_tricks/Pro-vs721.html

pajdo77

Naruči pa ćemo mi ostali znati vrijedi li to čemu  :stripii:.Čuj ako se to samo prešprica i radi posao zašto ne. Pišu li negdje recenzije korisnika o tom proizvodu? Možda saznamo prednosti i mane.