Kalupi za lijevanje jig glava

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 22:03:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ĆIĆOK

Citat: Zoran Š.  u Siječanj 18, 2017, 13:44:50
ćićok koliko vidim skoro sve si udice potrosio, pa kad prije, sinoć uzeo kalupe.
jel na oba kalupa sad prolaze ove debele?
Hebat ga prijatelju ja kad pijem onda pijem a kad posudim kalupe lijevam dok ima šta! :bye:
Prezadovoljan sam sa proizvodom samo da se ovo vrijeme normalizira pa da  :whip2:

ĆIĆOK

:hi:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Juče mi je trabalo preko dva sata za 80 glava od 50, 35, 25, 18 gr ali sam usput i topio olovo iz šipke (2 šipke potrošio) ukupna težina 80 glava 2,8kg.

Lio sam iz Srdjinog kalupa, jednu po jednu glavu. Kalupi su i dalje  :headbang: .. vidite da tu ima udica svih fela! Mama!  :icon_thumright: :icon_thumright:
Posle sam umotao ručke (vruće, vruće) pa sam mogao i više al nisam teo iz fazona..  :rofl2:

Da sam imao glave izlivene, išao bi pecati u nedelju .. tako mi i treba.  :BangHead:

pajdo77

Još malo pa ćeš trebati đulad od starih Turskih topova kolike glave ti trebaju :stripii: :icon_thumright:

mossi

Pajdo, u subotu sam bio na jednoj poziciji na Dunavu sa obale gde se po danu radi sa glavama od 35-50 gr.
Pošto sam imao "samo" 10-tak glava, kad sam ih potrošio to je to, pakuj se i kući.
Sva "sreća" pa pecanje nije bilo ciljno nego sam imao mini druženje u Bezdanu pa sam samo usput svratio i to ako stignem.

Na fotkama se vidi "smisao" mog posta, kalup je 50-35-25-18gr, prima SVE tipove udica u sve gramaže.

A od udica koje sam koristio su 630 6/0 i 5/0, barbarian crvene 6/0, 570H stare 5/0, VMC barbarien 4/0, .. mislim da sam samo to lio u ovoj turi.

Namerno sam malo lio crvene 6/0 u gramaži 18gr za specijalne namena som u proleće.   :tongue3:

pajdo77

To onda imaš junačke dubine gdje bacaš tolike glave? Kod mene na Dravi gdje pecam ove tvoje od 18 grama bi bile taman dosta

mossi

Da tu je krivina, dubina 15-20m jaka voda.

nele01

Pa ja bacam do 80 gr nekad na jakom protoku a dubina 5-6 m :hello2:, a bogme i namerno nekad idem sa tezom glavom (brze i manje amplitude) da isprovociram smudja, cak i po cenu loseg kacenja, al me onda ebe som (mnogo cesec on uzima na tu foru) :stripii:. Ja sa bogme ne libim ni udice 7/0, i nemam nikakvih problema.

mata postar

Citat: mossi  u Veljača 07, 2017, 12:17:56
Pajdo, u subotu sam bio na jednoj poziciji na Dunavu sa obale gde se po danu radi sa glavama od 35-50 gr.
Pošto sam imao "samo" 10-tak glava, kad sam ih potrošio to je to, pakuj se i kući.
Sva "sreća" pa pecanje nije bilo ciljno nego sam imao mini druženje u Bezdanu pa sam samo usput svratio i to ako stignem.

Na fotkama se vidi "smisao" mog posta, kalup je 50-35-25-18gr, prima SVE tipove udica u sve gramaže.

A od udica koje sam koristio su 630 6/0 i 5/0, barbarian crvene 6/0, 570H stare 5/0, VMC barbarien 4/0, .. mislim da sam samo to lio u ovoj turi.

Namerno sam malo lio crvene 6/0 u gramaži 18gr za specijalne namena som u proleće.   :tongue3:

kolega mossi, jel mos poslikat izblize koju glavu, da vidim kako je odliveno i koja je debljina vrata glave? hvala

mossi

Na ovom kalupu vrat je 4.2mm na svim glavama.  :ok:
Ako je kalup ugrejan i mlaz olova konstantan, ne spor ne brz, odlivci su 100% dobri.  :icon_thumright:
Moj kalup je dobar, ali ja odlivke vadim špic kleštima tako što hvatam višak olova na ulivnom mestu.  :takoje:
Ako bih hvatao za udicu može doći do razglavlivanja vrata u krivljenja.  :tongue3:

pajdo77

To je šteta i bacat a ti to gubiš po Dunavu u neograničenim količinama,bacaj ove od pet grama ko ja pa nećeš zapet. Evo mene ni zapeo ni upeco :stripii:

pajdo77

Napokon stigao kalup za flexi jig glave. Za pola sata startam pa da vidim šta će od toga ispasti. Valjda neće neki olovni vojnici umjesto glava :stripii:

majstor

Tvoje glave odu u vojsku, vidim Mossi je svoje u ramio, a i ja se spremam loviti samo zbog  :baba: zaboravim uzeti štap.  :stripii: :stripii: 

ĆIĆOK

Citat: pajdo77  u Svibanj 18, 2017, 07:16:14
Napokon stigao kalup za flexi jig glave. Za pola sata startam pa da vidim šta će od toga ispasti. Valjda neće neki olovni vojnici umjesto glava :stripii:
Ajde pajdo počmi pa uslikaj nestrpljiv sam.