Kalupi za lijevanje jig glava

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 22:03:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

uf odma prokrom... kud najskuplje...

No

To su tako male lajsne da je zanemarivo pričat o skupoći.

Treba ih mazat i problem skidanja odlijevka će biti riješen.  :ok:

mossi

Bio sam odmah po preuzimanju kalupa kod majstora za prohrom i on smatra da prohromski lim 1.5-2.0mm nije idealan za livenje.
I da će se deformisati posle izvesnog vremena, plus nije baš jednostavno iseći 3.8x1.8mm x 200mm lajsnicu, a da bude savršeno ravnih ivica.

Njegov predlog je Čelik, znači ili od noža kao najjednostavnija varijanta ili od nečeg sličnog.
E sad .. mazanje definitivno. Nisam danas imao vremena da odem do neke ozbiljnije auto radnje sa mazivima,
ali i to ću da uradim ovih dana pa ću da iskopam neku mast, lubrikant ili šta već imaju, a da trpi 500+C.
Olovo se topi na 330-350C  znači 500 minimum kao faktor sigurnosti.

Mudri

Ama ljudi zajebite bilo kakve masti,bitno je samo da je komad ravan ili u konus,može i obično ulje za podmazivanje,ali ako je grbava traka ne pomaže ništa....

maverick

Uopce nisam provalio za cega ce ta traka.....tu kasnije stavis..što.. :sha:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Žicu na koju se sa jedne strane glave stavlja udica a sa druge se kači kopčom

No

Citat: maverick  u Prosinac 04, 2017, 21:27:12
Uopce nisam provalio za cega ce ta traka.....tu kasnije stavis..što.. :sha:

Traka služi da napravi prolaz kroz olovnu glavu kako bi se u taj utor mogla staviti kopča na kojoj je udica s gumom na jednom kraju a za drugi se kopča karabin kopča.

Ovo je ta kopča.

url for an image

maverick

A zicu nemozete staviti odmah pa onda lijete..
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mudri

maverick

Sad mi Pajdo objasnio...komplicirano mi to na ovu ladnocu...a odakle ti to za zemlju podrijetla  :stripii: :stripii:

kobac

da nisi to što jesi, nebi ni radio tamo gdje radiš :rofl2: :rofl2:

nekinho

maverick

Super vam zezancija :stripii: :stripii:  Drzite se teme...i da kompliciran mi je taj kalup...mislim ono...vadi limić, stavi limić, kupi žicu...kopčaj to sve..proturi..pa kopčaj opet pa zabaci da ribu uvatiš...ništa to neće samo od sebe  :stripii:

tole

maverick