Kalupi za lijevanje jig glava

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 22:03:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Juzba

Ukrao si mi ideju :laughing4:, odlično je ispalo, iako je nepotrebno ono drvo ispod kalupa, i ja sam napravio prvo tako a onda naknadno skinuo do kalupa, manje je glomazno, pogotovo kad ih ima 7-8 komada, gledaš da su što manje robusni, u svakom slučaju odlično je ispalo :icon_thumleft:

ideja, možda sliku lemilicom ocrtati, pa bude gravura :icon_biggrin:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

TOMO

Juzba ja sam upravo htio taj dio da bude takav zbog udice da ne padaju ovako fino leže zato je i utopljeno sve u drvo :sunny:

Juzba

Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Miro

Ajme truda, opreme i vremena za jednu ´mrtvačku glavu´
Al da je cool - bome   :hello2:

Kugla

Smuđ je strašljiva riba i uplašiti će se te glave  :rofl2: :rofl2:

zvona

Molim iskusne da mi pomognu uzeo bih ova dva kalupa zanima me konačna cijena s poštarinom,nisam nikad naručivo pa se ne snalazim  :dontknow:

http://www.bleigussformen-shop.de/F123-Rundkopf-Jig-55-bis-25

http://www.bleigussformen-shop.de/F135-Rundkopfjig

Alija

Kume to trebaš onda dorađivati ...ili se mučiti tako bez ručki !!
Inače slabo to i drži gumu ...zašto ne uzeti gotov do-itov kalup  http://www.zeiners.com/doit/jigmolds.html  i biraš šta trebaš.
To kupiš jednom i miran si !!!

Lomnica_city

I samo treba da plati jedno 4 puta vise za kalup, samo da bi imao povratnu kukicu i par drvenih rucica??? Ja sam uzimao sa Bleigussformen-a, 2 kalupa i par kesa udica, 5€ postarina do Wien-a!!
Unutar EU je skoro svuda ista postarina, samo 5€, videces kad krenes da narucis pa te odmah prvo pita koji je postanski broj mesta gde salju i koja zemlja, odmah da procenu, negde je skuplje malo, ali za Srbiju i ostale van EU je dranje, 30€!!!

Alija

Citat: Lomnica_city  u Siječanj 25, 2014, 00:37:42
I samo treba da plati jedno 4 puta vise za kalup, samo da bi imao povratnu kukicu i par drvenih rucica??? Ja sam uzimao sa Bleigussformen-a, 2 kalupa i par kesa udica, 5€ postarina do Wien-a!!
Unutar EU je skoro svuda ista postarina, samo 5€, videces kad krenes da narucis pa te odmah prvo pita koji je postanski broj mesta gde salju i koja zemlja, odmah da procenu, negde je skuplje malo, ali za Srbiju i ostale van EU je dranje, 30€!!!

.....samo  :notworthy:
.... dorada kalupa je jednostavna i besplatna ....najčešće !!!
.... kad gumenac klizne par puta sa vrata,neprocjenjivo  :icon_thumright:
....eno u temi o štapovima ,slična situacija ....čemu platiti jedno 5-6 puta više za štap (loviš i sa jednii i sa drugim) isto je i sa kalupima .
....btw neki kažu : nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftino ili ko ne zna šta valja nek gleda šta je skupo  :bye:

zvona

Nemogu iskesirat za do it..al imam jednu manju stegu pa bi u nju stavljo kalup i lio.. al ima majstora koji bi odradili ručke..možda bi na tim kalupima stala tanja žica kraj udice?? Moram si uzet neki kalup jer je skupo kupovat gotove..

zvona

Ili ako netko ima jedan da proda do 25gr

Ive

Uzme se sa rukavicam i liješ u njega..ne moraš u stege stavljati uopće,ne moraju biti niti te ručke obavezno..poanta je da to sve košta što manje a opet da služi..treba idvojiti 50e za do-it pa onda još udice,silikonci itd. Zvona to ćeš najbolje i najjeftinije riješiti ako imaš nekoga u Njemačkoj pa da ti naruči..
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

Lomnica_city

@Alija:
1. To su alu ili cak olovni kalupi (ali legirano, dosta tvrdo i sa znatno vecom temperaturom topljenja), prakticno moze silom za led da se moduje, a dodati kukicu na vrat je p... dim, i ne kosta nista sem minut posla po rupi!
2. Rucice nisu neophodne, postoje rukavice, mokre krpe, 2 parceta koze koja se zalepe na kalup epoksijem...
3. APSOLUTNO se ne moze porediti postojanje kukice na vratu olovne glave sa duplo kvalitetnijim/osetljivijim stapom za dzig, pa mora da se salis ili ne znas, a inace kukicu na ovakvom vratu napravim 1 potezom klesta secica!!
4. Imao sam doticni kalup, od 3,5-21gr glave, sad sam drugu kupio ove sa bleigussformen-a, apsolutno nema razlike u kvalitetu uradjenih glava, sto uopste ne treba ni da se uzima u ozbiljno razmatranje, olovna glava tako kratko traje da je nebitno ima li manje ili vece tragove kalupa, losije odsecen visak...

zvona

nemam nikog vani ima kolega terenaca al neću ih zamarat da mi traze kalupe.. jedina opcija je s te stranice ili da netko ima visak jedan da mi proda..mislio sam nosit kod cnc majstora..al nisam bas siguran da i odradio kako treba..