Feeder tehnika

Autor Frenki, Travanj 14, 2013, 13:02:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DIDAPATAK

..koju gramažu Tri fibre...ja imam 15-50 i lijepo radi  :takoje:
..osim ako moraš liječiti postblagdansku depru kupnjom  :stripii: :stripii: :stripii:
.. :baba:

šajzika

60 140
To bi na trscaku . ima 3 4 m dubine i solidan protok
Audentes fortuna iuvat

dac

Najbolje ti je otići na vodu s onim tko ih ima, pa da vidiš stvarnu razliku.....  :takoje: ..... neusporedivo, što se tiće osjetljivosti i registracije griza....
Ako ti nije bitan baš svaki griz i količina ribe, čuvaj pare.....doduše i nisu pretjerano skupi !  :hi:

šajzika

Znaci , ipak bi bila puno bolja detekcija griza?
Moram naci nekog s tim stapom pa uporedit
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Imam ja bulfajtera do 230 grama. Tri vrha i biraj,pokriva i dravu i dunav što se težine bacanja tiče. Hoćeš bjelu ili šarana jedino šro je težak pa ako misliš zabacivati 50+metara i vući svakih dvije minute za to nije ali pošto ti pecaš iz čamca kao i ja ovaj je dobar

šajzika

Jednom kad mal zatopli krene lovostaj pa cemo na prokop isprobat osjetljivost
Audentes fortuna iuvat

DIDAPATAK

..na Tršćaku, sa obale ..Tri fibre 40-90  :ok:
.. :baba:

dravski pecaros

druže to to ti ovako odprilike bacas jig glavu 10 grama sa štapom 20-60 ti ćeš nju osjetiti pri udarcu od dno  a baci ju sa štapom primjer  8-32 to je već druga dimenzija  :hi:

šajzika

:hi: shvatio.
Bas si dobro pogodio usporedbu
Audentes fortuna iuvat

šajzika

Ajmo sad jos malo.
Kako bi bilo na feederu 15lb tanka spaga
Imam i nest 10lb mozda kao predvez
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Deset libri kao osnovna struna i kao šok lider u dužini dva štapa najlon,0,20 ili 0,25,zavisi na šta ideš

šajzika

Spaga 10 lb je tanja od 0.20silka
Jel nije to bolje?
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Ja tako montiram jer se struna više oštećuje drljajući po kamenju,jedino silk mjenjam o zavisnosti o ribi koju pecam. Šok lider ti služi da ti ne puca sistem pri dalekim zaabačajima a i zgodnije je montirati jer se ne mota oko hranilice kao struna. Struna 10 libri je nekih 0,14 mm a tih par metara silka ne pravi neki veliki otpor u vodi. Ako ideš na mrenu onda normalno silk bar 0,35-zavisi od nosivosti. Tako ja radim.

šajzika

Ma sve 5, zato i pitam sta i kako ko radi.
Ozbiljno cu feederisat kroz zabranu , i to vjerujem oko prokopa
Pa cemo se podruzit
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

S tobom i u vatru i u vodu a kamoli ne na pecanje :hi: nego nisam siguran da je prokop dobar za fider. Dole same fašine,žica i onaj tepih na koji su kamen bacali. Treba nać mjesto gdje obično bude bjela riba pa oplest. I ja sam ili na federu ili plovku u periodu od početka toplijeg vremena pa do nekog nazovi mog pecanja smuđa :icon_thumright: