Feeder tehnika

Autor Frenki, Travanj 14, 2013, 13:02:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

Koji feeder štap bi preporučili a da zadovoljava dvije stvari   -da nije preskup i da je  :ok::stripii: :stripii:
Pecao bi na feeder možda dva tri puta godišnje, tako da mi ne treba neki extra štap, nego neka srednja klasa.  :ok:

Heavy ili extra heavy. 390 cm

šajzika

Ja planiram onaj bullfighter uzet.
Imam srecu pa mogu prvo do pajde i isprobat.
Audentes fortuna iuvat

No

:hi:  Jel znaš možda kolika mu je težina?

šajzika

Audentes fortuna iuvat

mikac

Citat: šajzika  u Ožujak 11, 2017, 14:25:48
Ja planiram onaj bullfighter uzet.
Imam srecu pa mogu prvo do pajde i isprobat.

Ja sam u studenom, prošle god. kupio Corm.bullfighter-a mod.2016...360cm/60-180gr težine bac. ovdje kod mene u Varaždinu u Profish dućanu za nekih 290kn.
Štap još nije bio na vodi ali sam imao prilike vidjeti i probati kako "radi"...kolega ribič je prošlogodišnju sezonu otvorio sa dva..upravo ovakva štapa.
Štapovi rade odlično..za ovu cijenu, kvaliteta mi se čini više nego dobra. Zato sam se i odlučio za kupovinu ovog "teškaša" jer mi treba za malo zahtjevnije situacije za težim hranilicama.
Hodam polako, ali nikada unatrag.

pajdo77

Ja imam također kormoranovog Bulfatera 360 cm i težine bacanja 80-230. No ako pecaš iz čamca ne treba ti u dužini 390 cm a sa obale na 40-ak metara bacaju i ovi od 360 cm,mogu komotno i dalje ali ja nisam dalje bacao,nije bilo potrebe. Jedino ako misliš ići na neki ribnjak pa bacati što dalje možeš onda uzmi taj od 390 cm. Što se težine bacanja tiče to moraš vidjeti koje težine ti hranilice trebaju+hrana u njima. Uz kormoran idu tri vrha,trodjelan je i za malo novca imaš dobar štap. Jedina mana mu je težina pa ako misliš pecati neku siću gdje ćeš izvlačiti ribu svake dvije minute i zabacivati na 50 metara otpast će ti ruka. Ostale sve situacije pokriva a na najslabijem vrhu se vidi kada keder diše. Uglavnom super štap a malo love. :hi:

No

:icon_thumright: Hvala lijepa.
Ma nije mi dužina presudna, može i 360 cm.

Nisam nikad ciljano lovio mrenu,a znam mjesta gdje je ima i vuče me neki vrag da probam u nekom međuvremenu između varaličarenja i čekanja šarana.
:uf:  Dal mi to treba?
Ne znam,samo znam da me neki  :vrag:  tera da probam.
Tehnika je interesantna i finoća pribora je baš privlačna.  :icon_scratch:
u svemu je najveći problem to što sam zadnji put kad sam sa sobom razgovarao o ribolovu zaključio da ne trebam više štapova i da je toga svega dosta i previše.
Iz priloženog se vidi da me očekuje novi razgovor i odstupanje od tih ne baš tvrdih zaključaka.   :stripii: :stripii:   :uf:

mossi

No

:hi: Društvo,koristi li netko možda interlandov feeder, ako da,može li napisat neki dojam o tom štapu.  :bye:

dravski pecaros

kolega ima neke interlandove i jako zadovoljan..al neznam dali imaju u ponudi više modela, on ima model 80-150 3.90 al to je kupio prije 4-5 godina  :hi:

http://www.db-expert.eu/feeder-ribolov/feeder-stapovi/%C5%A1tap-interland-feeder-record-390-2-modela-detail

No

:takoje:  Imaju  taj i jedan nešto slabiji i cijena je  :ok:

pajdo77

No pošto većinom pecaš iz čamca koliko pamtim a i ako ponekad ideš sa obale a ne bacaš na velike daljine bolje uzmi 360 cm. težinu bacanja gledaj po težini hranilice koja drži dno na tvom terenu plus hrana u njoj. Evo ja kod mene pecam na feeder tb 80-230 grama hranilicama težine 80 grama i koristim srednji od tri vrha a bacam na nekih 30-ak metara maksimalno. Kad bacaš feederom dobro pazi da ti nema granja iza leđa,da ti se nije silk omotao oko špica pr zabačaju i ne zabacuj na trzaj već zamah ako me razumiješ. To su tri najveće greške gdje pucaju vrhovi :hi:

No

:hi:   Hvala Pajdo   :icon_thumright: Ma imam feeder   AWA-SHIMIA  Alians-kompresa                      x heavy, desetak godina. Rijetko sam ga koristio al jesam i to je odičan štap. Dobio sam jednom prilikom na njega soma 17 kg na kukuruz i nailon 0,25,dobivao sam uz bijelu i šarane divljake 5-6 kg. Volio bi si složit još jedan uz njega tako da kad pecam na feeder pecam na dva štapa. Nije mi hića, riješit ću nešto s vremenom ako me ta ludost s feederima ne popusti. Da se može i da ima najrađe bi uzeo još jednu Alians-kompresu, al nema više.

:occasion14:

pajdo77

Ja sad pravim hranu pa pilotiram,samo da sameljem keks i prezle :icon_thumright:

mikac

Koga zanima Interland..POGLEDAJ..ovo je što ima na zalihama firma koja je njihov zastupnik..Interland iz Varaždina(pogledaj pod feeder).
Nisu to loši štapovi..dapače..nisu ni loši ovi Robinson-ovi. Ja imam od 2009g Robinson Xenon feeder 360/40-90gr..još i sada je u upotrebi. Ne treba sve gledati kroz cijenu. Nađe se dobrih štapova..vrlo povoljno.

U subotu 25.03..isprobao na Dravi..Bullfighter-a..sve5..
Hodam polako, ali nikada unatrag.