Feeder tehnika

Autor Frenki, Travanj 14, 2013, 13:02:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Onda cemo naci negdje oko usca lokaciju. 2 3 4. Znam otprilike teren , mozda i kojeg saranca sredimo.
3 mjesec, slanina , luk , svaki feeder prihranimo i deremo po bjeloj :hi:
Ps.
Onda ces mi pokazat one tvoje boltuske
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Ma nema frke,boltuška je jednostavna ko šamar,griz,voda i mješaj dok ti ruka ne otpadne

DIDAPATAK

..e to će biti lijepo  :takoje:
..kad bude ševa zapjevala i kičma dozvoli eto i mene  :ok:
.. :baba:

dravski pecaros

sta mislite o korištenju upredenice 15 lb kao osnovnu strunu na fideru???

mossi

Pitanje je feeder za šta?
I ja sam počeo da razmišljam o zameni najlona strunom i ako sam bio u načelu protiv toga.

Ako budžet nije problem, stavio bih Megu8 0.10mm jer je najfinija i sasvim pristojne nosivosti pogotovo u feeder kombinaciji (12,5e špulna)
Ako misliš da je to puno onda bih se opredelio za Nano #4 jer je on nešto finiji od KK-a i nešto skuplji oko 7,5e špulna (on je i osetno deblji od Mege8 0.10mm).

Opet je pitanje da li se misli na pecanje šarana do 3-4kg ili se nada i ozbilnim divljacima 5+ ?

dravski pecaros

ma imam viška špulu kastinga 15 lb pa mislio na fider staviti...

mossi

Stavi sad ne košta ništa, ako ne valja ti skini.

pajdo77

Ja imam na fideru kao osnovnu strunu 10 libri

dravski pecaros

i kako ti se pajdo pokazala??..mislim da indikacija griza savršena mora biti..

pajdo77

Ja sam pecao deverike i bjelu na kratkoj udaljenosti i pošto je on nekih 0,14 debljine i mislim-sad bi lagao jedno 3,7 ili 4,7 kg nosivosti sasvim ok kao i sama indikacija. Ako pecaš na većim daljinama ja bih preporučio da staviš šok lider u dužini dva štapa,najlon naravno neke debljine d zavisnosti na šta ideš. Jedino je čupavo kada počnu one mace od vrba i topola plivati. Onda je ipak bolje uzeti neki najlon za fiderisanje,struna se brzo nakupi toga čuda pa nije praktična.

ps

Kada krene vrba i topola, a pogotovo kada šećerana krene ispuštati onu svoju ljigu, struna se nakupi da je ne možeš očistiti, (ako pecaš nizvodno)

pajdo77

Ps tada ni ne idem na tu stranu osim kada pecam mrenu ali tada sam na sastavu te blatne vode i Drave ili sam na prekoj strani pa do prokopa

ps

Ja sam jednom na mrenu uzeo štap s strunom, 5x češće sam ga čistio nego s silkom, škola :uf: 

pajdo77

Upravo tako,ili ju poslije baciti ili sjest i plakat dok ju čistiš :stripii: :icon_thumright:

mikac

Citat: dravski pecaros  u Veljača 05, 2017, 18:56:45
sta mislite o korištenju upredenice 15 lb kao osnovnu strunu na fideru???

Upredenica kao osnovna struna bi zbog svoje neistegljivosti potencijalno mogla zadavati probleme u feeder ribolovu. Pogotova ako koristimo tanje monofil-predveze..bez obzira da li lovimo bliže ili dalje.Naime, moguće je da dođe do pucanja predveza kod "udara" ribe i/ili (pre)nagle kontre.

Jedan od načina "anuliranja" ovog probleme je već naveden..

Citat: pajdo77  u Veljača 05, 2017, 20:48:59
ja bih preporučio da staviš šok lider u dužini dva štapa,najlon naravno neke debljine

Postoji i drugi način..upotreba power&feeder gume i to kao neke vrste među-predveza između glavne/noseće strune i predveza sa udicom.
Taj među-predvez nije "klasični" šok lider kako je to navedeno u prethodnom citatu. To je više, neka vrsta..šok amortizera. Naravno, duljina tog "amortizera" je kud i kamo kraća od  "lidera". Kreće se od cca..10cm pa do nekih 30cm(max)..
Hodam polako, ali nikada unatrag.