ĆEVAPI

Autor ljuska, Svibanj 06, 2013, 15:29:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

sodabikarbona

ajme ćevapa raznih vrsta i okus
i ja bi ih znala napraviti od  toliko mesa (junetine, janjetine, teletine, ovčetine)

ajd nek netko napiše recept kako spremiti ćevape od ribe ?

sandra

a nije neki problem !
samo moras s necim ih povezati.. :toothy10:
ocistis ribu, sameljes sa malo luka, dodas prezle..mozes i rizu sve po volji, oblikujes cevap i pečeš.. :icon_thumright:

sodabikarbona

Citat: sandra  u Kolovoz 07, 2013, 22:08:39
a nije neki problem !
samo moras s necim ih povezati.. :toothy10:
ocistis ribu, sameljes sa malo luka, dodas prezle..mozes i rizu sve po volji, oblikujes cevap i pečeš.. :icon_thumright:

Peku se /u rerni/ pljeske od deverike i jaza koje sam dobila jučer
Vidjet ću kakav će biti okus i da li će se osjetiti koščice.
Za povezivanje sam koristila mljevene sjemenke lana jer sam negdje pričitala da on može biti zamjena za jaje ..

sandra

kao da radiš faširance.. tako i u tu možeš dodati sve po želji
kao i fiš.. :toothy9:

sodabikarbona

Katastrofa su ispali, morala sam ih baciti jer su bili tvrdi i žilavi ko opanci. Ne znam gdje sam pogriješila, da li u predugom pečenju, da li u nedostatku masnoća ili u sastavu.
Imala sam negdje oko 400 grama mljevene ribe, samljela na mašini za meso tri puta, stavila začine, jednu kašiku krušnih mrvica, i jednu kašiku mljevenog lana.
Oblikovala, umočila malo u kukurzno brašno, pa u tepsiju i u rernu.
Na svaki stavila malo maslinovog ulja. Totalno nejestivo  :dontknow:

Nisam nikad kuhala fiš a ni faširance

raso

Ja danas pravio pljeske od bajkoša, za prilog tartar i prženi krompir na maslacu, savršeno. Cure neko vas je krivo savjetovao. :be happy: :be happy:

Kugla

Pa Rašo daj recept!

raso

Recept je jednostavan, samljeti ribu skupa sa tvrdom slaninom , ne mesnatom, što manje mesa to bolje. Masu dobro iscijediti, izmiješati, dodati biber, češnjak, sitno sječeni crveni luk, krušne mrvice i ostaviti da ostoji par sati u hladnjaku. Prije pečenja napraviti pjenu od bjelanjka i pržiti na pola ulja, pola masti na laganoj vatri. Kad je riba gotova staviti ju papirnate ubruse da pokupi višak masnoće. 
P.S, bajkoša obavezno oguliti i filetirati. Sitne kosti se samelju. Pravio sam od babuške i deverike i faširke od krupnih deverika su vrh. :be happy: :be happy: :be happy:

Kugla

A šta sa tom pjenom od bjelanjaka, jel to pomješaš sa smjesom ili što?

raso

U bjelanjak stavljaš prije brašna, ja ponekad znam stavljati i kukuruzno brašno jer manje pije masnoću i manje izgara.

Kugla

Sad da se vratimo izvornoj temi koja je Čevapi!  :occasion14:

raso

istom tehnikom napraviš čevap :be happy:

sodabikarbona

Citat: raso  u Kolovoz 09, 2013, 22:22:02
Recept je jednostavan, samljeti ribu skupa sa tvrdom slaninom , ne mesnatom, što manje mesa to bolje. Masu dobro iscijediti, izmiješati, dodati biber, češnjak, sitno sječeni crveni luk, krušne mrvice i ostaviti da ostoji par sati u hladnjaku. Prije pečenja napraviti pjenu od bjelanjka i pržiti na pola ulja, pola masti na laganoj vatri. Kad je riba gotova staviti ju papirnate ubruse da pokupi višak masnoće. 
P.S, bajkoša obavezno oguliti i filetirati. Sitne kosti se samelju. Pravio sam od babuške i deverike i faširke od krupnih deverika su vrh. :be happy: :be happy: :be happy:

jel može ona hamburger slanina ?
koji je omjer slanina-riba ?
jel ovaj bjelanjak obvezan, ne kužim kako bjelanjak ostane na ribi kada se poslije valja u brašno ..
pjena od bijelaka je čvrsti snijeg ili da samo malo zapjeni, umače se u pjenu pa u brašno ili obrnuto ?
soli se na kraju ili se uopće ne soli ?

Hemingway

Vidim da ste slabi sa slikama ove teme ... pa da vam docaram kako sam ove godine ugodno
iznenadjen u Orasju (BiH) Cevapima koje skoro bolje nisam jeo ...   :headbang:

,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek