Moja želja

Autor Kugla, Svibanj 07, 2013, 07:44:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

nele01

Citat: mossi  u Listopad 26, 2017, 19:59:06
Nema kompromisa.. Ili Masher ili brod.  :takoje:
A hteo sam malo da se kurvam, al ne ide.  :stripii:

alexdja

Fortis 590c, 2K12 0427 Suzuki test

Dana 27.04.2012. testirana potrošnja Fortis590c dužina 5,90m širina 2,10 težina 600kn. Suzuki DF70ATL Lean Burn OFF SET DRIVE radno područje 5000 do 6000 1502 ccm3, 51,8kW, težina 155kg propeler korak 17.

Split Hotel LAV, vrijeme mirno, 3 osobe (vlasnik + 2 osobe). Mjerenja vršena na SMIS (Suzuku Modular Instrument System):

Rezultati mjerenja:

*1 knot = 1.85200 kilometers per hour
       Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

Danima se tu kod mene vodi bitka oko promjene plovila...vece bih...a ne bih bih sporo...Opcije su od commandera sa motorom 40/60...pa do plovila tipa ovaj Fortis...bilo stakloplastika...bilo izrada u aluminiju....Recimo da nije problem sto to nesto trosi 20 l na sat u prosjeku...Problem su sati koje provedem u mjesec dana na vodi  :stripii: i opet ostane ta nesretna kolicina goriva koju treba mjesecno donijeti na brod. Uz to ide i promjena nacina pecanja...i tako u krug....Jedan dan imam viziju...drugi mi je i shark previse...
Tako da kad gledam ovu tablicu sto je alexa okacio....stvarnost je malo drukcija...puno je tu...stani ...kreni...izglisiraj...pa opet stani...tad sve ovo ne pije vodu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Model koji je bio na testu nema kontrastampu i nema  nista od opreme. Sa kontrastampom kabine i opremom  tezi je za 150 kg sto je mnogo vise od 650 kg. Na sve to ide i teznina motora od nekih cca.115-120 kg tako da tu srece bez minimlno 90 hp nema. I nesto mi nestima tezina suzukija od 150 kg za 70 hp.

maverick

Gledajuci sve ponudjeno...uvijek nekako nesto nedostaje ili ima manjka na odredjenom plovilu. Ja sam sve blize izradi u nekoj homemade varijanti. Znaci nesto od recimo 7 metara, ravnog korita ili u verziji da korito bude u aluminiju a nadgradnja s kokpitom u stakloplastici sto je meni koji imam neka odredjena znanja na tom podrucju jednostavnije i jeftinije , znaci trebam samo vrijeme i materijal...Ili u konačnici kompletno plovilo u samogradnji od stakloplastike...
Jako mi je bitno to samo dno...jer sve neke fabričke varijante imaju poprilican gaz za moje potrebe...Cijelo ljeto provodim na plićacima Drave i jako bi je bitan iznimno mali gaz...kabina s krevetom za dvoje i s jedne strane mini kuhinja s druge wc i tuš, da bi i zenski dio imao neki komfor...A sve to naravno da se moze ekonomicno poterati u glisiranje s motorima puno manjim od 100 ks...kad kazem puno mislim na 70...recimo 80...ne bitno koji proizvođač ali iskljucivo novi...
E sad, vratimo se na ono vrijeme...kojeg nekako nikad dosta..i nalazim se u nekom intenzivnom zivotnom razdoblju i nekako ne zelim naredne dvije godine provesti u garzi...radeci plovilo...a isto tako nekako 30 000 eura ili vise za nesto sto bih htio je nekako dalek san da odem i platim nekom
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Evo me sa slicnim razmisljanjem. :hello2:. Navodno ce pored fortisa iz iste radionice izaci i novo korito koje je cca.7.5 m a orijentaciona cena navodno cca.17000 eur. Iskreno gledajuci slike ovog fortisa, vidi se da se covek bas svojski potrudio pa me zivo zanima to novo plovilo.

alexdja

A jbg...

Voleo bih praktični kabinaš, slično kao što je Maverick opisao, ali toga nema niti za male pare može da se napravi...

Ljudi u ovim krajevima imaju brodice sličnih i boljih kapaciteta, ali su tu obično osmice ili 9.9  i tu nema nekih brzina i ne postiže se puno sa većim motorima dok sama cena kompleta i potrošnja rastu značajno, s druge strane, takvi kakvi su pružaju komfor i male potrošnje...

Ovo je ipak čamac sličan Meri Fišerima i Benetoima za duplo manje para, možda je kraći za metar da bi se spakovalo sve što bi hteo, ali svaki metar vuče i sve ostalo na gore...

maverick

Da, to jeste..svaki centimetar gore vuče puno toga, ja sam zrel za neko takvo plovilo samo mi je problem vrijeme...da bih ga mogao koristiti kako treba....Mada...tko zna mozda me opali jack pot , samo da uplatim loto  :stripii:

mossi

Već dugo sanjam ovaj brod ..
Ima ga u raznim dužinama..
Elektro / dizel pogon, Hybrid.. solarni paneli .. velik prostor.. zadnja paluba .. lepo i dobro.

Evo ga jedan od pre neki dan u Beogradu..  :notworthy:

Evo kako to izgleda po rečima proizvodjača.

http://www.greenlinehybrid.si/comfort-1/

kawasaki

Mogu ti reci jedan od najljepsih koje sam vidio  :hi:
Brzi od Bolena.

pajdo77

E moj Mossi,ja sam mislio da ćeš u temi "Moja želja" odvaliti nešto poput onih 96% misica kad ih pitaju koja je njihova želja a one odma ko iz topa odvale:"moja želja je da bude mir u svijetu i da prestanu ubijati male tuljane zbog krzna" a čuj njega,on bi skromno odmah neku gotovo pa jahtu :stripii: :occasion14:

mossi

Kavasaki, ne samo da je lep, nego je i jako praktičan, sa divnim rasporedom, krmena ograda se spušta pa se dobija DECK paluba koja je na samoj vodi.
Kliznim vratima se salon otvara i onda sve postaje jedan veliki pokriveni prostor.

Kombinacija solarnih punjača, elektro motora i dizela, taj brod čini neverovatno ekonomičnim.
Do 6km/h može da plovi direktno na SUNCE!  :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:

Znači .. VRH. Hebiga .. cena .. novci .. ko nam kriv što nam uvek nešto fali.  :rofl2:

nele01

A cifra je ekonomicna koliko:...........eur

alexdja

Može da se nađe polovan, nešto oko četvrt miliona € ....  :ok:

mossi