Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

Citat: baka  u Prosinac 24, 2019, 16:58:41
Citat: rj  u Prosinac 24, 2019, 13:03:29
Citat: maverick  u Prosinac 24, 2019, 12:17:23
https://landingultra.com/hr/sipke-za-varenje-koje-se-lako-tale/?fbclid=IwAR3_s2HcqYzB54i00v05-Kmq3Ant_g-i37wCR-0YDPn2HwH2oqjg3LdG09Q

oš da te brišem ? vrlo opasan savjet ...
dinamička opterečenja kojima su varovi izloženi na čamcu često dovode do pucanja istih blo MIG ili TIG zavara ...ovo letovanje je opasna ideja  :baba:

A šta ćemo sad, kad je dokazano i u praksi potvrđeno da je najbolje spajanje aluminija blok-zakovicama iliti pop-nitnama. Nikakav var ne može i nije nikada bolji od toga.
Uostalom, svi Quicksilveri su rađeni na taj način, ne samo oni već i oni ruski alu-čamci stari ne znam koliko godina i ništa im nije.

a ko osporava nitovanje ? samo zaebi pop nitne ...tipkam o pravom nitovanju ša punim zakovicama ...taj postupak se koristi u avio industriji ..
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

baka

Ma nebitno koje nitne, može se aluminij i samo lijepiti ljepilom i držat će bolje nego var, samo što nitko od nas (tu spadam i ja sam) ne bi kupio ili pravio takav čamac. A zašto i zbog čega, nemam pojma, jedino tu igra ulogu cijena svega toga.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

rj

oš  KEC na Badnje veće  :mt1032: lijepe se ravne površine i ALU BEL djelomično koristi ljepila ali osnova korita je var  :ok:

maverick

Bilo bi lijepo igrati se malo s nitnama...malo s ljepilom...malo zavareno...Ali danas je takvo vrijeme...da se nema vremena ni zasto...pa je onda najjednostavnije otici kod majstora i kupiti gotov proizvod...a sebi eventualno ostaviti ono malo šminkanja i finog uredjivanja
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

ALU BEL večinu vari ...vanjski spojevi ...dio nituje u kombinaciji sa ljepilom ..duplo dno ...djelovi komora....

maverick

Ja se toplo nadam da ce se moj odnos s tobom i Alu belom popraviti u slijedecoj godini pa cu i ja na slijedecu sezonu voziti jedan cabrio iz te radionice  :bye:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: maverick  u Prosinac 24, 2019, 18:59:55
Ja se toplo nadam da ce se moj odnos s tobom i Alu belom popraviti u slijedecoj godini pa cu i ja na slijedecu sezonu voziti jedan cabrio iz te radionice  :bye:

dok ne popraviš petu na yamahi nema razgovora  :whip2:

ALU-bel

rj

Citat: ALU-bel  u Prosinac 24, 2019, 19:59:14
:stripii: :stripii: bez teksta

kum je pa sam pristojan ..  :takoje: odkako se ufatio bicikle ode sve u trilepematerine ...  :no:

DIDAPATAK

maverick

Citat: ALU-bel  u Prosinac 24, 2019, 19:59:14
:stripii: :stripii: bez teksta

Naručuj materijal ako budemo čekali petu da se riješi vozit cu kaić nikad  :stripii: :stripii:

ALU-bel

Budi miran...polako... nestignes vozit ni onaj sto imas. :stripii: :stripii:

SMT

Još jedan iz Ugrinovaca stiže u Marinu... Jako popularan čamac...

Blago V korito, 6 metara dužina, 1,5m u dnu, 2,05 preko svega...

Traži se odgovarajući pogon... Od 115 do 150KS...

maverick

Stvarno izgleda odlično...moćno...a sama pomisao na sto plus ks...doista je zanimljiv... :ok:

SMT

Sad već nekoliko mojih drugara( njih 7-8) ima takav camac, tj razlicitih dimenzija... Nisam se udubljivao u te dimenzije ali je svaki bas plovan i kvalitetno uradjen... Oko nekih detalja, ne znam puno... Ide to uz odgovarajući motor, lepo... Kažu varovi odlični...

Ovaj sa slike se pravi u nekoj standardnoj dužini od 5,60... Momak je zahtevao da mu se napravi 6 m... Dolaze još dva kokpita, volan, tapacirunzi, svašta nešto u sopstvenoj režiji... Biće to moćno...

Gužva i red je za ovaj čamac... Mora se čekati...