Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tićo

Dužina je fantazija, učinilo mi se da je kraća, verovatno ćemo se videti na Dunavu  :occasion14: odlično urađena kabina pogotovo što je montažna.

maverick

Takva kabina se moze staviti na bilo koji otvoreni čamac, davno sam razmisljao o njoj dok sam imao al čikl...prava stvar i odlicno rjesenje...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

neće on nju više nikad ni skidati, ima prostora i za pecanje više nego dosta, pa i za dvojicu, iako ja s njim u čamac takve unutrašnjosti ni mrtav ne idem :toothy2:
a i za ezia imam recku na dršci kolta za moj čamac :toothy12:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

baka

Ne razumijem samo zašto nisi izrezao onu buksu naprijed kad si kasnije nadogradio kabinu jer nema mi smisla, ne znam zašto služi. Jedino ako si ostavio mogućnost skidanja kabine, onda u redu, iako bi je ja i onda skinuo jer imaš dovoljno buksi odozada. Ostalo je sve u redu i dobar je čamac.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

rj

ta buksa u kabini može bit mali stolić za klopu... cugu....kuhalo...meni se sviđa
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Juzba

točno. za odlaganje kojekakvih stvari :icon_thumleft:

munich

bravo super izgleda jos kad ga malo usminkas prva liga super trbo si to odmah napravit ali opet dobro moramo to zapit
Pravilo je da nema pravila

KvacakZu

moram stavit da vidiš kako sam smislio nosače za rolke

Ivan Borojević

:icon_salut: neces valjda lezati na limu, kupi stiropor 10 cm pa si napravi lezajeve pa onda vrecu za spavanje, nemoj zaboraviti da je voda uvijek hladnija od zraka, mislim da nedobijes reumu. Napravi jos jedna vrata sa komarnikom za zrak da se ne udavis, koja kad zahladi promijenis.Umalo da zaboravim, kupi u pevecu onaj upijac vlage u plasticnoj posudi pa ga negdje stavi gdje nesmeta, da se ne osjeti unutrasnjost na vlagu. :occasion14:

Juzba

ma ima on krevet, neće taj nažuljat trticu, nebrini :toothy4:

Ivan Borojević

:occasion14: jucer sam bio kod Brstila u servisu u Bilju po motor, kad tamo na prikolici stoji Neva 525 ja mislim da se tako zove, ganc nova. Rekoh da je malo izblize pogledam tako ste je nafalili. Camac nije los, ali sam naso nekoliko zamjerki a to su  1. prenisko postavljen otvor pozadi na krmenom zrcalu za odvod vode iz camca, bojim se da kad bi se stavio tezi motor da bi voda ulazila u camac. 2. duplo dno  je iz dva komada lima a po sredini gdje se spajaju nije zavareno punim varom, vec samo zapikovano na nekoliko mjesta,pa je moguce da curi voda unutra, to mi je cudno. 3. ovaj camac je imo napravljenu konzolu za volan i komande, od te konzole nemos se kretat po camcu, uzan prolaz, konzola se stavlja na sire camce. 4. po meni najgora zamjerka, bocne stranice camca su isavijane nekoliko puta da se ukruti lim, medjutim kad se spajao pod i stranice kako je tako isavijano dolazi do po meni vrlo ruznog izgleda prednjeg dijela camca sto se savija u kljun iliti na gore. To pogotovo dolazi do izrazaja kad se camac gleda sa strana. Camac u biti nije los, to su neke sitnice kojima  nekima nece smetati, ali budem iskren ja moju alumu nebih mijenjao ni za dvije Neve 525, aluma je stil fajter za pajpera. Eto to je moje misljenje. :occasion14:

maverick

hoces da se svadjas s mojim kumom  :icon_biggrin: otvor za samopraznjenje je ok...bar za motore do koje se po atestu moze i staviti gore
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: jovicabor30  u Srpanj 10, 2013, 00:17:49
:occasion14: jucer sam bio kod Brstila u servisu u Bilju po motor, kad tamo na prikolici stoji Neva 525 ja mislim da se tako zove, ganc nova. Rekoh da je malo izblize pogledam tako ste je nafalili. Camac nije los, ali sam naso nekoliko zamjerki a to su  1. prenisko postavljen otvor pozadi na krmenom zrcalu za odvod vode iz camca, bojim se da kad bi se stavio tezi motor da bi voda ulazila u camac. 2. duplo dno  je iz dva komada lima a po sredini gdje se spajaju nije zavareno punim varom, vec samo zapikovano na nekoliko mjesta,pa je moguce da curi voda unutra, to mi je cudno. 3. ovaj camac je imo napravljenu konzolu za volan i komande, od te konzole nemos se kretat po camcu, uzan prolaz, konzola se stavlja na sire camce. 4. po meni najgora zamjerka, bocne stranice camca su isavijane nekoliko puta da se ukruti lim, medjutim kad se spajao pod i stranice kako je tako isavijano dolazi do po meni vrlo ruznog izgleda prednjeg dijela camca sto se savija u kljun iliti na gore. To pogotovo dolazi do izrazaja kad se camac gleda sa strana. Camac u biti nije los, to su neke sitnice kojima  nekima nece smetati, ali budem iskren ja moju alumu nebih mijenjao ni za dvije Neve 525, aluma je stil fajter za pajpera. Eto to je moje misljenje. :occasion14:

1. čamac je atestiran za motore max 20 ks tako da otvor za samopražnjene savršeno stoji( mada i 30 ks 4t isto odgovara isprobano)
2. spoj duplog dna koji vidiš te vara ...daje ti lažnu sliku jer je "pertlovan prema nutra i povaren ..duplo dno je hermetički zatvorena komora od 240 L ...testirana pod pritiskom ...neznam koliko bara je držala 12 h ..
3. nebi komentirao ...konzola je izbor vlasnika ...
4. sam izgled čamca je stvar ukusa ...tako da je komentar suvišan ...ja sam tražio malu modifikaciju baš tog prednjeg kraja ...ni meni se ne čini kao najidealnije rješenje ...
5.. posle cc20000 km pređenih uglavnom po dunavu ni jedan jedini spoj nije popustio niti sam inao bilo kakvu doradu ...dalje ...davao sam okladu koja i danas stoji ....za sve AL čamce 5 m isti motori i trka ...NEVA 525 je najbrža ...barem do sad  :wave:

maverick

Jeli ti hoćes da ja vratim od Grofa svoj stari čamac pa da opalimo trku.... :toothy12:

rj

moraš ga produžit do 5 m i može ....