Honda

Autor Tićo, Studeni 20, 2012, 16:53:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

mossi

Optika, balansiranje :tongue3:

Elisa? Jesi u skorije vreme imao neki udar u granu, kamen?
Balans elise može da prouzrokuje razne vibracije, kao i oštećen menjač.
I to tačno nekom rasponu obrtaja..   :icon_scratch: :dontknow:

maverick

A svasta, sto kaze mossi od elise, do nosaca motora pa do dotoka goriva, odnosno prljavog karburatora pa do svjecica...polako eliminiraj jedno po jedno....pa ce nadoci a  ujedno i upoznati se s motorom  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ervin

Ne verujem da je elisa, jer nisam udarao ništa. Jel' postoji neki način da za svaki slučaj proverim da li je dobro balansirana elisa, naravno mislim na neku odokativnu metodu! :toothy9:

Krenuću od svećica, njih barem imam u rezervi, pa ako nije to idemo dalje...

Fala!

TonyC

pogledaj petu , pregledaj ulje u peti

rj

Citat: Ervin  u Srpanj 18, 2016, 12:17:16
Počele su mi se javljati neke čudne vibracije na mojoj BF 15A. Na punom gasu počne da vibrira, prilično visokom frekvencijom i kao da se napreže da izgura punu snagu.

Pali odlično, u leru i na nižim obrtajima radi skroz normalno, ulja ima dovoljno, pritisak ulja ok, nema nikakvih uočljivih znakova za neki problem samo ta čudna vibracija...

Da li možda neko ima ideju na osnovu simptoma šta bi mogao biti problem, pa da pokušam sam da ga rešim,...a na kraju mi svakako ostaje opcija da ga nosim na servis!

raštelovali se ventili ...
hvala  :hi:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Ervin

šajzika

Mal da se pohvalim. Čudo jedno od potrošnje, predjenog puta.
Na pol poteznice, mal se jače naslonim i pali.
Dosad bolje imao nijesam.prazan tank a ja uzvodno 10ak km i vratim se kući 15km na leru.

Što valja, valja
4t motor je zakon
Audentes fortuna iuvat

maverick

Pogotovo te 15-20 ks..izrazito su mali potrošači... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Ervin

Nisam. Proverio sam ono što znam da uradim, ali trese i dalje. Moraće kod servisera da ga utegne...

mossi

:icon_scratch: Javi šta je bio kvar.  :ok:

profi012

Vuce negde fals vazduh. Mozda je neko crevo za dovod goriva naprslo.

Послато са LG-H440n

Ervin

Proveriću, to se barem relativno lako primeti. Mada, mala je verovatnoća da je to pošto sam prošle godine kupio novo crevo i pumpicu.

profi012

Ali pregledaj od prikljucka ka malom filteru(ako ga imas) pa do pumpe sto gura u karb. Po onome sto si opisao kao da neki cilindar ne dobija dovoljno goriva.

Послато са LG-H440n

Ervin

Hoću, hvala... I meni najviše liči na to kao da ne dobija dovoljno čorbe.