XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kajman

Ah pa dobro de, sve je ovo u okviru teme. Sto rece rsimon4 To je taj rad!
Iz iskustv na vodi, a kod varalicarenja smudja, stuke soma bucova, samo u izuzetnim situacijama, zakazena riba tezi da pravolinijski pobegne sto dalje I sto dublje. Sve druge situacije, posto ne zamaras ribu pod istim uglom pod kojim si je zakacio, ukazuju na to da riba zeli da se sto pre oslobodi udice. Nagli zaokreti tj. Promene pravca, cimanja, tresenje glavom I ostalo, a narocito kada je som zakacen tezi da se oslobodi udice tako sto repom mlatne po struni. E, bas kod tog cimanja i naglih promena, kao posledica, a na mahove imamo slobodnu tj. opustenu strunu. Nestade pritisak stapa samim tim i konstantni kontakt sa ribom. Narocito ako je stap bio dobro savijen. Zatim kod krupnijih riba dolazi do naglog pritiska koji opet enormno savija stap.
Posledica svega navedenog  je otkacinjanje ribe. Naravno, ribu ne mozes da krivis za njene pokusaje da se oslobodi, ali sebe svakako moras, ako si odabrao suvise krut stap koji seca I ne moze fleksibilno da isprati promene pritiska. Akcenat cele price o xzoga stapovima je zilavost i snaga uz jos jednu bitnu karakteristiku, a to je zamaranje ribe bez opterecenja ruke, tek kada dovuces ribu vidis I zacudis se kolika je…..O.K. u principu brzi parabolici tipa Abu Conolan 270m 60g uz upredenu strunu su pravi alat za ono nista ne moze da pobegne. 

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

umpahpah

usro se skoro japanac od bildovanja  :stripii:

Batica

maverick

Ovaj mali od 190 cm sve mi se cini da bi bio fin za muvanje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kyle

Moze li mi tko odgonetnuti molio bih vas lijepo :) 

Black Mamba 66mhf2 je na sluzbenoj stranici deklariran kao 15-50 grama a gdje god gledam da ga kupim deklariran je kao 7-30 grama....

Sto sam propustio i tko grijesi?

Veeliko vam hvala unaprijed

MIKA

Citat: Kyle  u Rujan 29, 2015, 17:17:13
Moze li mi tko odgonetnuti molio bih vas lijepo :) 

Black Mamba 66mhf2 je na sluzbenoj stranici deklariran kao 15-50 grama a gdje god gledam da ga kupim deklariran je kao 7-30 grama....

Sto sam propustio i tko grijesi?

Veeliko vam hvala unaprijed
ta ti je 10-45 grama ak se ne varam, neda mi se sad u garazu :)
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

Kyle

Ozbiljno?  Ovaj od 1.98 m ?

MIKA

ma jok, slabija je ta mala. ovo je ona od 2,45 cini mi se
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

TopMix

Vidim na nekim sajtovima nov model xzoge ROCK PYTHON, pa me zanima da li je neko imao prilike da ga oseti u ruci. Zanimljiv mi je model 8ft 15-50gr i njegovo uporedjenje napr. sa lion force u istoj duzini. Koja mu je max tezina jig glave?
Inace, vizuelno ima neke slicnosti sa black mambom...

miha

lion je neusporediv ..klada nad kladama (mislim kolac )....

maverick

A nemoj da te Šimic cuje  :stripii:

Bole123

Rap

Citat: miha  u Siječanj 31, 2016, 16:56:01
lion je neusporediv ..klada nad kladama (mislim kolac )....
Kako misliš kolac?

miha

imao ..pecao ..i prodao ..nije mi se svidio ..odnosno nisam imao adekvatnu namjenu za njega ..dunav ..vertikala da ...ali meni za dravu ..što bi Zrinko rekao kolac za paradajz ....