XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Darko

poglavice jesi isprobao štap na vodi , danas ga malo tresli na suvo i svima se svidja  :icon_thumright:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

Nisam, padala kisa pa smo na brzinu vadili camac ...sutra cu...ako ne bude padalo...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

ajde isprobaj , da čujemo utiske , ima nas preko nekoliko zainteresiranih za štap

retfala

meni je već ponuđen uz neku "laganu" naknadu :bootyshake:

Darko

ja sam mislio da si ti 11-ti na redu  :alas:

maverick

On je prvi...r-t drugi..naravno uz naknadu  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

retfala

točno :notworthy: za testiranje sam na rednom broju 11. srećom r-t me je pozvao pa sam preskočio 4-5 mjesta. na prvom sam mjestu za kupovinu uz neku laganu ugradnju :toothy12:

maverick

Znas da kod mene nema lagane ugradnje... :icon_biggrin: mada bilderi imaju popust  :icon_biggrin:

kajman

........Brinula me malo ta njegova snaga i ostrina zbog spadanja riba i taman pomislih na to a kad tamo XZOGA
Da. kad tamo xzoga.
Ostade nedoreceno, neki pitaju na sta se ova asocijacija odnosi pa hajde ovako da ne pisem pojedinacno.
Radi se o tzv. Crisp Recovery sto ce reci i pored ostrine i snage kod Lava vrh pod ribom ne seca i ne kleca vec vrh blanka ipak vrsi koliko-toliko konstantan i fleksibilan pritisak. Naravno da se krupan smudj otima siroko otvorenih ustiju - levo desno - tako da u jednom momentu - kada napravi nagli pokret glavom prema varalicaru - a siroko otvorenih ustiju pokusavajuci da izbaci to sto mu je u ustima - u jednom momentu nema pritiska -sve je opusteno struna pogotovo i tu je taj kritican trenutak. Narocito, kod krutih i ostrih stapova u ovom opustemom-tj.kriticnom trenutku /a ima ih tokom borbe sijaset/, vrh se munjevito vraca u pocetno stanje -pritom rekosmo nema zategnutosti/ i to je ono sto vadi smudju udicu iz usta ako udica nije probila kosku celjusti na nekom mestu. Da podsetim na sve mozemo da uticemo samo ne na to kako ce smudj da uzme mamac.
I to je to, ako udica nije potkacila kako treba i gde treba ne cudi sto sa nekih stapova spada riba sa nekih ne spada. Blankovi kod kojih je Crisp Recovery bolji zamorice i izvadice ribu cak i onda kada udica nije duboko zabodena u kosku...
Zato kod odabira stapa ZA VASE POTREBE I VASU LOKACIJU nije dobro ako citate reklamne diskusije o made in..kvalitetu materijala i dr. tamo necete naci ono sto je vama potrebno. Misljenja sam a iz dugogodisnjeg iskustva, da stap kojim cete da varalicarite danas - bas ovde i na ovom mestu - uvek birate u odnosu na oblik, velicinu i tezinu vestackog mamca.

kajman

Citat: maverick  u Rujan 28, 2013, 19:31:17
A vidjecemo..na prvu mi se svidio a to je bitno...sad mu ostaje drugi problem...da na prvom izlasku ulovi ribu...a to vec nije do mene vec do njega  :toothy12:

Sad je valjda i ovo jasno sto kaze Maverick ....
-a to vec nije do mene vec do njega
hahahahahahahaha

kawasaki

dakle brzi stap manje spadanja smudja  :icon_thumright: :idea1:
stap svoje odradjuje brzinom a na nama je da ostatak odradimo na ruci tj bicepsu  :icon_salut:
Brzi od Bolena.

maverick

recimo ovako...brzi stap bolje kači a sve ostalo je na kocnici i bicepsu...

kawasaki

gle pa nije smuki saran da mu udica prokine usnicu pa mu treba polu parabolik kako bi izdrzao i amortizirao udare koje nestigne biceps  :icon_thumleft:

Brzi od Bolena.

tole

Citat: kajman  u Listopad 01, 2013, 09:02:08
... Misljenja sam a iz dugogodisnjeg iskustva, da stap kojim cete da varalicarite danas - bas ovde i na ovom mestu - uvek birate u odnosu na oblik, velicinu i tezinu vestackog mamca.

ja se apsolutno slažem sa ovim...

TopMix

Koliko god nekom to izgleda komplikovano, al ja najcesce nosim vise stapova kad krenem na varalivarenje iz camca. Menjam puno mesta, varalice prilagodjavam situaciji na vodi, a stap biram spram varalice... (Jedan je, naravno, xzoga :thumbsup:!) Podrazumeva se i da debljina strune mora da isprati odredjenu kombinaciju stapa i varalice.