sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

somborski lala

jesu,prohrom,a stavio sam ih jer se desilo(ne meni) da vremenom se rasklimata olovo u cevi pa počne da se okreće :sha: rekoh nije na odmet :hi:

Smithwick maniac

Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

Sada imam 5icu za žicu, i oko 5kg teško sidro, ali mi je knap na nekim mjestima, najslabija točka su žice. Kupio sam 6icu, mislim da ce bit sranje ako odem u granje, ali cu riskirat.
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Isto tako uzeo neki dan zicu 6 i idem na 7 kg sidro...ova niska voda trazi ribolov u oštrijoj vodi a tu treba malo žešći uteg
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Smithwick maniac

Ja isto imam 6-icu ali u jacoj struji popusta.
I to su bas tipicna mjesta gdje se rijetko tko sidri jer se tesko namjestit a vrijedi se malo pomucit jer su bogata ribom.
Ako stavim 8-icu bit ce rezanja sigurno kad zapne uredno u panj a mislim da neko blago povecanje tezine sidra ne bi rjesilo problem (uze je vec sada maximalno tanko).
Izgleda da je najidealnije rjesenje max povecat tezinu i vodit malog od sidra! :stripii:
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

somborski lala

5-tica je u pitanju. ja sam za godinu dana ostavio dva prohromska od 5kg, zato sam se i odlućio da sam napravim sidro. momentalno se bolje sidrim sa 4kg nego li sa 5kg a samo su u pitanju duži kraci. sa 4kg ne proklizavam kao što sam sa kupovnom 5kg. :pirate:

im84

Citat: maverick  u Srpanj 29, 2017, 11:59:56
Isto tako uzeo neki dan zicu 6 i idem na 7 kg sidro...ova niska voda trazi ribolov u oštrijoj vodi a tu treba malo žešći uteg

To je to!
#foxrage
#fox_rage_fishing

Batica

Citat: Greys  u Srpanj 29, 2017, 11:51:55
Sada imam 5icu za žicu, i oko 5kg teško sidro, ali mi je knap na nekim mjestima, najslabija točka su žice. Kupio sam 6icu, mislim da ce bit sranje ako odem u granje, ali cu riskirat.
Mozes ds napravis mali dodatak za sidro od 2kg, koje dodajes na osnovno. Zasto stalno cimati 7kg. 5 je dovoljno cak i za talase od 0.5m bez pustanja predugackog kanapa
Napravis od iste cevi, duzine nekih 10-15cm. Sa jedne zavaris alkicu za kacenje sa druge strane veliki karabinjer, da bi lako mogao da kacis i skidas sa osnovnog sidra.
Kada ne treba skines, kada treba dodas. Ja koristim za talase, posto nije fiksirano da glavno sidro, kako talas podize camac, tako se odize taj teg, a sidro ostaje na dnu fiksirano. Ja sam tako pecao po ogromnim talsima a da se nisam ni 1m pomerio. Isto i kada voda ubrza.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

mossi

Citat: Batica  u Srpanj 31, 2017, 09:40:07
Citat: Greys  u Srpanj 29, 2017, 11:51:55
Mozes ds napravis mali dodatak za sidro od 2kg, koje dodajes na osnovno. Zasto stalno cimati 7kg. 5 je dovoljno cak i za talase od 0.5m bez pustanja predugackog kanapa
Napravis od iste cevi, duzine nekih 10-15cm. Sa jedne zavaris alkicu za kacenje sa druge strane veliki karabinjer, da bi lako mogao da kacis i skidas sa osnovnog sidra.
Kada ne treba skines, kada treba dodas. Ja koristim za talase, posto nije fiksirano da glavno sidro, kako talas podize camac, tako se odize taj teg, a sidro ostaje na dnu fiksirano. Ja sam tako pecao po ogromnim talsima a da se nisam ni 1m pomerio. Isto i kada voda ubrza.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Vidi se edukacija sa nautičkih foruma.  

Takvo sidro dodatak je jedno od opcija, mora biti odmaknuto od glavnog sidra i ne mora imati krake, ono samo drži glavno sidro zakucano za dno i kad je vetrovito služi kao amortizer da se glavno sidro ne cima i da ne proklizava. Druga opcija je "mekši" rastegljiviji kanap, on ima istu funkciju kad je vetar, ali ne pomaže tamo gde treba kilaža.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

maverick

Meni vjetar nije problem...bar ne ovih dana.

Mislim ni Greysu...vec u matici treba veci uteg da bi se usidrio u samom toku. Prostora za neki dodatak nema...jer ne moze proci kroz vodilicu a ne moze preko vise visiti...zapinje za vodu pa lupa po camcu...Kilogram dva vise nije nista za ove snazne ruke u brkatih muskaraca  :stripii:

pajdo77

Mene čudi da do sada niste već po Šarkovima namontirali neke elektro motore koji podižu sidra tako da ne morate po hladnoći dirati te mokre i mrzle konope a onda tim ukočenim prstićima bacati kojekakve jigove i voblere ali već tako vidim da će u mrtvoj sezoni biti šema na stolu o postavljanju istog. Dosta je prošlo od kad vas je uhvatilo ludilo pa ste stavljali led sijalice valjda i pod kapu motora :stripii:,valjalo bi opet nešto novo čačkati. Hebiga navikli me :rofl2:

šajzika

Nije skupo :stripii: da imam sarka sigurno bi montirao
Audentes fortuna iuvat

maverick

Ma nije skupo vec nema mjesta  :uf:

maverick

Nesto novo...ustvari nesto staro modificirano. Sidro s izmjenjivim krkovima...puni inox fi 50...30 cm cca 5 kg...moze zica 5 ili 6 mm ovisno o tezini plovila...zbog duzine bolje drzi...u svakom slucaju zanimjivo.