Parsun

Autor Grof, Studeni 22, 2012, 14:57:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

dodje oko 70 kuna kod ikice, imas univerzalni s 4 izvoda, dva su radno otvorena a dva radno zatvorena.... :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Hvala Maverick, sutra budem po to  :icon_thumright:

pampasexpress

Citat: maverick  u Kolovoz 18, 2013, 23:06:04
dodje oko 70 kuna kod ikice, imas univerzalni s 4 izvoda, dva su radno otvorena a dva radno zatvorena.... :icon_thumright:

upravo tako , ovo sto ti je maverick napisao , to je univerzalni , ima 4 izvoda , mirne i radne kontakte , ( N.O. + N.C.) ,
Yamaha ima samo dva kontakta , radna ( N.O.)
tomos ima deblju stipaljku i 3kontakta a sva 3 su (N.O.)   
Normal Open - tzv. radni
Normal Close - tzv. mirni
pravilo je da nema pravila

Grof

Evo da napišem i ja nešto da ne ispadne da uvijek hvalim ovaj motor. Bio sam u petak i subotu od Osijeka do Hulova, i napunio puni rezervar 24 L, i drugi dan pogledam čisto iz radoznalosti u rezervar kad ono 4-5 L. Ja LUUUUD šta se sad događa kad ono skinem poklopac od motora i upalim ga a ono ispao vijek iz karburatora i gorivo curi li ga curi. Zašarafio ga i sad je sve ok ali definitivno moram otići na servis da ga se pregleda. 
Tu je brate odmah iza panja

Greys

Igrom slučaja, sve su to dječje bolesti, i hvala Bogu da nije ništa ''zločestije''  :icon_thumright:
Kupio sam univerzalni dugmić, koji se uzima samo sa onom ''oprugom'' i košta fakin 150kunića kod Ikice. Nema ni u Tomosu, ni u Parsunu (trenutno), jbg, nemogu čekat

Greys

Da malo represham temu. Keči mi ubacio malo struje  :icon_biggrin: , budući da sam sve imao, nabavio sam akumulator, skupih žica kupio  :icon_biggrin: i majstor napravio na ključ. Od Ikice uzeo onaj novi dio za gašenje, i sad je to to. Okrenem i vozim, napokon.

silure

kao i ja...izvadim teuervar pa spojim...pa spojim taj kabal od kutije paljenja...pa spojim akumulator sa klemama...pa okrenwm i vozim...dode mi da sve pobacam u vodu...

maverick

a motor ne drzis na camcu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

sad ga drzim....jos i to mi fali da ga nosam...

pampasexpress

Citat: davor99  u Lipanj 25, 2013, 21:16:12
Parsun je samo na izgled jednak Yamahi, ali se kvaliteta materijala nemoze usporediti nikako. Ako pogledate samo instalaciju onda ćete uočiti da su pojedine zice tanje od Yamahinih, ili one na namotaju na primjer su samo u boji bakra ali ako ju malo zagrebete vidjećete da su aluminijske.
Nadalje zapitajte se samo kako nakon par godina nabaviti koji rezervni dio ukoliko vam bude trebao. Koliko novaca budete mogli dobiti kad ga budete prodavali. Pogledajte malo oglase i usporedite cjene.
Kad sve zbrojite moj savjet bi vam bila kupovina rabljenog motora neke od renomiranih brendova, jer znate onu Englesku poslovicu Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino.

pozdrav deckima sa foruma i ispricavam se ako sam malo dosadan ali pijuckam popodnevnu kavicu , dimim lulu i kratim vrijeme citajuci postove na forumu pa mi slucajno zapelo za oko i pozelih priupitati samo ,,, gledajuci cijene parsuna na ovoj stranici i citajuci komentare o spomenutom motoru nije mi jasno kako ga mnogi poistovjecuju sa yamahom , kao isti motori i bla,bla a kad pogledah stranicu parsuna 15 sa svim karakteristikama ugledam da se deklarira kao 4T i da izmedju ostalog ima 323ccm a onda pogledah u yamaha owners manual Y F15 i vidim da je on deklariran kao 362ccm , sad mi zaista nije jasno sto su to oni kopirali od yamahe , osim mozda naoko vidljiv izgled i konstrukciju ili i nesto vise , meni nepoznato,,,,

šajzika

evo zaintrigiran tvojim postom bas gledam i naidjem na sljedece
F15BM(S/L) je 323 ccm3 isto kao i F9.9BM(S/L)
isto tako sam naisao da je 4 , 5 i 6 hp ista kubikaza , 112ccm3  :hi:
Audentes fortuna iuvat

pampasexpress

Citat: šajzika  u Travanj 30, 2014, 19:26:07
evo zaintrigiran tvojim postom bas gledam i naidjem na sljedece
F15BM(S/L) je 323 ccm3 isto kao i F9.9BM(S/L)
isto tako sam naisao da je 4 , 5 i 6 hp ista kubikaza , 112ccm3  :hi:

da , ocito ti je promaklo da si naveo B seriju , tzv. bundeva a ja sam gledao manual F15/20 ali C serija a slucajno je moj bas F15CMH S ,,, pa sam vjerovatno to previdio

šajzika

:stripii:
moram priznati da nisam strucan bas sto se tice serija yamahe i svega toga  :tongue3:
zaintrigirao me tvoj post pa sam bas pogledao i naisao na podatak  :hi:
gledao sam ccm3 za obicnu 15hp yamahu iz nekog manuala iz 2011 pa sam dobio taj info  :icon_thumright:
Audentes fortuna iuvat

pampasexpress

ma sve 5 , nije bilo nista zlonamjerno nego samo sitnica koju sam uocio za vrijeme mog boravka na ovim stranicama,,, kako god , ugodan dan

http://www.yamahaoutboards.com/outboards/Portable/specifications

vedro

Jucer otiao na Dravu izbacat vodu i nahraniti sarkosa kad moj Parsun ni vau,nebi ga upalio ni da sam imao upaljac.
Zasto ne mogu upaliti motor ako ga nisam palio bar svakih 7 dana? Jedino upali kad sipam gorivo direktno u karbic i onda pali gasi nema frke. Jel mozda brtva ac pumpe u babani? (kad povlacim paljenje baca gorivo) nisam pametan,help :icon_scratch: