Apsurd pravilnika na naš način

Autor šime, Siječanj 07, 2014, 21:32:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Zadnju rečenicu rj-a sam i sam jednom spomenuo pa je bilo drvlje i kamenje na mene, a to stoji, čast izuzecima i poštenim ribočuvarima jer ima ih.
Svi smo vjerojatno griješili, pa to je u ljudskoj prirodi, al postoje mali i veliki grijesi zar ne. Naslov teme je upravo pravilnik koji je donio još više pogodnosti privrednim ribarima a koji je u suprotnosti sa normalnim djelovanjem, jer svaki smuđ ili bilo koja riba ispod mjere će se uhvatiti u mrežu oka 4 cm, zar ne a ribar ih neće pustiti neke će i uginuti u mreži i oni rade veliku štetu ribljem fondu. O tome sam pisao u ovoj temi i nepravdi prema sportskim ribolovcima koji smiju jednu ribu dnevno uzeti i sl. Spomenuo sam da možemo reagirati kako bi sačuvali riblji fond i za naše nadolazeće generacije, uputiti određena pitanja i projedloge na mjesta koja će znati kome i kako ih reći, ali trebamo sjesti i dogovoriti se o našim primjedbama i prijedlozima, zato Vas sve pozivam ajmo sjesti i napisati što nas muči a ja ču proslijediti onima koji mogu i imaju priliku na pravim mjestima potaknuti to pitanje.
Eto neću više u ovoj temi d ane ispadne da sam ja neki buntovnik ili da nabijam postove. :ok:

maverick

Jesi buntovnik i nabijas postove  :ok: a ne cinis nista...osim pisanja..i nisi ti los zbog toga...samo nitko nista ne poduzima i nitko nista nece poduzeti...u tom je bit...na temu se javljaju oni koji najmanje trebaju...pocevsi od tebe pa do kuma  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: maverick  u Siječanj 09, 2014, 07:55:08
Poanta je da bi pravdu krojili svi koji ne mogu poštivati zakon, znaš, da se mene pita ti ne bi isao pecati ni na onu baru u Valpovu  :stripii:

ebiga al zato nemam ribočuvarsku iskaznicu da tjeram konkurenciju  :stripii: ebiga sam se borim među lavovima za svoj dio kolača  :violent1:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

:toothy12: jače fore kume nisi dozivio  :stripii: ima da te prijavimo za slijedece polaganje...i tebe i rasu  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

eeee kumašine moj nisi ni znao šta je silk kad su ti kuma zvali i molili da bude ribočuvar ...ne pojmljivo sa mojim karakterom ...zahvalio se na pozivu i rekao ...ćaooooo...ne zanima me... :takoje:

Kugla

Citat: maverick  u Siječanj 09, 2014, 08:57:51
Jesi buntovnik i nabijas postove  :ok: a ne cinis nista...osim pisanja..i nisi ti los zbog toga...samo nitko nista ne poduzima i nitko nista nece poduzeti...u tom je bit...na temu se javljaju oni koji najmanje trebaju...pocevsi od tebe pa do kuma  :stripii:
Grrrrrrrrrrrrrrrrrr  :tongue1: :icon_tongue: :tongue3: :tongue3: ajd na kavu oko pola 11 na zborno mjesto

umpahpah

RJ nisi u pravu!!!!! Ribocuvar ima pravo pregledati svako plovilo i voditelj plovila mu to mora omoguciti!!! Ribocuvar NEMA pravu uci u camac ali privezati se uz plovilo i zatraziti otvaranje kanti,komora etc smije!!! Ribocuvar smije i zadrzati plovilo ako nesto mu je sumljivo do dolaska policije,a posto je od pocetka ove godine 99% kontrola u suradnji sa policijom koja je u neposrednoj blizini ni na to se ne mora dugo cekati!!!!

dravski pecaros

Citat: umpahpah  u Siječanj 09, 2014, 16:54:57
RJ nisi u pravu!!!!! Ribocuvar ima pravo pregledati svako plovilo i voditelj plovila mu to mora omoguciti!!! Ribocuvar NEMA pravu uci u camac ali privezati se uz plovilo i zatraziti otvaranje kanti,komora etc smije!!! Ribocuvar smije i zadrzati plovilo ako nesto mu je sumljivo do dolaska policije,a posto je od pocetka ove godine 99% kontrola u suradnji sa policijom koja je u neposrednoj blizini ni na to se ne mora dugo cekati!!!!
totalno upravu to sam cuo da je bilo problema kod kontrole zato sad i ide policija...a osobnu nije bit jel smije ili nesmije jel karta nevazi bez dokumenta sa slikom....

Nepotrebno je citirati post iznad,a tvoj odgovor je odmah ispod !

rj

Citat: umpahpah  u Siječanj 09, 2014, 16:54:57

slažem se može "pregledat plovilo" ali nemože ući u njega bez moje dozvole ....druge kako me ima pravo zadržat do dolaska policije ? ima pravo primjene sile ? mislim da si se malo pretrčao ... :takoje:

maverick

A ono kad ti kazem budi na mjestu a ti se udaljis  :stripii: povlaci ozbiljne sankcije....ali navlacimo se opet bez veze....kao da si ti bjezao...i rijetki bjeze...kad te covjek zaustavi...sta ces nego stati, dati dokumente i to je normalno i civilizirano...mi se sad tu raspravljamo kao da smo na divljem zapadu....ljudi su puno pitomiji i velika vecina ima respeckt prema ribocuvarima  :ok:

tole

ja u potpunosti podržavam ovo što su ribočuvari poduzimali posljednjih dana :icon_thumright:....jedino što mislim da bi se trebala tolerirat prošlogodišnja ribolovnica barem u sječnju

maverick

Pa zato se i ne pisu kazne vec upozorenja ...ma nije to sve tako kruto kao sto se cini..

rj

dali su ribolovna društva dobila ribolovnice ?

dravski pecaros

sva drustva u zajednici osijek i valpovo imaju dozvole...

Jožef1

Mislite vi svi što god hočete  :baba: ja osobnu iskaznicu pokazujem samo ovlaštenim osobama a ribočuvar garant to nije  :nono: jedino ako je u prisustvu policajca (a i policajac se može po zakonu (broj značke) kontrolirati) da li je uistinu policajac?! Fotku na ribolovnicu da, samo ima puno ćoravih ribočuvara (čast izuzetcima....)
Ali šefe..., ono što napisah o dvije ribe to kod mene stoji i baš bih volio vidjeti tko će me natjerati ovakvog bangavog da jednu pustim nazad  :crutch:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....