johnson vs evinrude

Autor grga, Studeni 29, 2012, 07:48:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

prcko

Citat: šajzika  u Srpanj 04, 2015, 21:46:05
nazalost kod kineza je bitna godina proizvodnje
kako su krenuli pa zamjerke kupaca uvazaju i poboljsavaju , sto novije to bolje  :ok:
mislim da je najgora 2007 za prasun nakon toga je sve super  :ok:
tako je sajzika , nadam se  :clap2:

šajzika

a to je uredno u jednu ruku , pogledaj njegovu potrosnju a pogledaj svoju , jebemu misa isplatio se skoro svaki mjesec skidat motor
@prcko

ti imas parsuna 3 mjeseca potrosio 50 litara i nemas problema
Audentes fortuna iuvat

šajzika

eo kod mene su ngk br 6 hs   :hi:
gledam u prirucniki stoji ngk 7 hs pa bolje onda kupi po prirucniku, koja je razlika stvarno neznam  :tongue6:
Audentes fortuna iuvat

mata postar

pajdaš koji drži čamac na vezu u nardu ima parsuna 15ks duga peta stariji model, problema čudo. kolega ima parsuna 2009godište, i samo vozi. na vezu vidim ima i đonika ali manjih 6ks, svi rade ali su potrošaci

pajdo77

Sutra ja odoh dopodne do Auto-Kreše pa ću tažiti te po katalogu a ako nema vjerovatno ima neke zamjenske. Šajzika ni ja ti pojma nemam u čemu je razlika,u nekoj toplinskoj vrijednosti ili tako nečem,uglavnom čim ti je te dao znači da ti i one štimaju za motor. :ok:

bb

Ja ti imam u đoniki neke šampion sveječice a radi i na bosnu,uglavnom pajdo nije ti đonika osjetljiv motor taj trpi i guta svašta.

bb

Citat: mata postar  u Srpanj 05, 2015, 11:12:20
pajdaš koji drži čamac na vezu u nardu ima parsuna 15ks duga peta stariji model, problema čudo. kolega ima parsuna 2009godište, i samo vozi. na vezu vidim ima i đonika ali manjih 6ks, svi rade ali su potrošaci
kolega je prodao parsuna za bagatelu i kupio tohatsu,a mi sirotinja ostala il vozimo tomos il stare đonike.Mata pivo si dužan sad sam skužio koji si ti:)

pajdo77

BB danas sam uzeo novi-stari rezervar 0d 22 litre koji sam dobio uz johnson,promjenio crijevo i stavio drugu kruškicu a sutra ću već kada prćkam uzeti i nove svječice. Tako znam da je to riješeno i da ne može više biti do toga,ako i nakon ovih poduzetih stvari opet počne crkavati onda znam da je vjerovatno prljav karburator pa će i on na čišćenje. Što se svjećica tiče znam da idu zamjenske šampionove a što se svjećica tipa Bosna tiče mislim da ide f80 ali nisam 100% siguran.

bb

Meni se tako pajdo ko tebi jednom sličnom dogodilo i sve sam kontakte od struje odspajo  našprico wd40 i očistio i gle čuda radi,a tip minu servisu rekao da najbolje nemu prodam motor za dijelove jel sevto nemože spasit.

pajdo77

Ma u servisu bi ti kožu ogulili da mogu. Zato ću sam polako što znam,nešto znaju i prijatelji a servis je zadnja opcija. Nema u njemu puno tehnologije samo treba nać šta mu bi.

pajdo77

Danas u Auto-Kreši uzeo nove svjećice i stavio u johnsona,kresne i crkne. Malo čačko po čoku unutra-van(bar tamo) dok je motor radio i nekako nakon par minuta proradio kako treba. Kaže prijatelj da je bila zaštopana dizna od čoka pa je zato krepavao pri smanjenom gasu. Sad sam se provozao par kilometara i radi bez jebemti. Trebao bi skinuti karburator i očistiti ga ali to će pričekati do jeseni. Uglavnom sada šljaka kao i prije(a bogme i troši) :ok:

Antal

Valjda nema nitko većeg potrošača od moje dvotaktne yamahe od 30 ks iz 1980 godine

Kugla

Pajdo ajde neka si riješio kvar, sad samo na pecanje i uživanje!  :occasion14:

Slaven

Citat: Antal  u Srpanj 06, 2015, 11:06:22
Valjda nema nitko većeg potrošača od moje dvotaktne yamahe od 30 ks iz 1980 godine

koliko na koliko :toothy12:

pajdo77

Hvala dečki,zanima me još samo jedna stvar,možda znate vi a možda Šajzika pošto on isto ima johnsona poput mene,naime imam dvije elise,jedna je takozvana brzinska a druga teretna našim(mojim) riječnikom. Caka je u tome što ne vidim broj na ovoj rezervnoj(osim zadnjeg broja 10) a ona koja je na motoru uopće ne znam brojeve jer ih zaboravim dok dođem do kuće. Sigurno bi dobio nešta na brzini a ne skida mi se elisa na vodi jer će kako sam spretan otići do ušća. Ja sam sakat sa tim kompjuterom pa ako netko zna kako doći do informacija koja elisa treba tj koja je koja za johnson 2 000 godište 15 ks dva takta. Mislim si stoji mi elisa kod kuće i skuplja prašinu a možda bih išao bolje sa njom i samim tim uštedio koji deci goriva. Ako netko ima volje,želje i vremena da javi savjetom ili iskustvom bio bih mu zahvalan. :hi: