Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

Pa kad sve ostaviš za zadnji čas.sadit si trebao za Božić,pokupit klapu odma sa dočeka Nove još onako mamurne nek postavljaju ogradu,panel ti ne treba jer sunca ima jednom tjedno a umjesto čamaca uzmeš luft madrac za plažu i mirna bosna. Eto ja ti časkom izrješavo probleme

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

majstor

Moje si probleme odmah riješio. Ostao je problem čuvanja unuka iduću nedjelju pa da se vidimo na susretu.  :stripii: :stripii:  :hi:

pajdo77

To nije problem,to je zadovoljstvo

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

dravski pecaros

popodne bio do Drave i tamo upis   :hi:

mossi

Danas je bio lep dan i pecanje nije bilo na prvom mestu.
Kako sam napisao u idem na pecanje, tako je i bilo.. sve redom plus .. dodaci..  :rofl2:

Dunav nas je počastio prelepim vremenom!
Temp vode 9C, osim bele i sitnog soma (dubinkaši), nisam čuo da se neko puno falio..  :no:

A onda sam uspeo u pretpokušaju da shebem špulnu na Lexi za 0.5 sekundi,
bez da sam i zabacio..  :glasses9: :uf: :uf: :stripii:

Lexa 300 + SG BS 20-60 cast:
Uspeo sam u 5-6 pokušaju da zabacim glavinjaru od 30-tak grama sa tako
minimalistički napunjenom špulnom malo više od 100m PP 20lb.. zabac oko 40m  :icon_thumright:

Ali već sam mislio da je to SF i da od bacanja nema ništa..  :no:
Probao sam da otpuštam na daljinu: vobler, glavu od 35gr u jakoj vodi 6-12m 100m, glavu od 20gr u kontra toku.
Sve 5.  :hello2:

Probao sam komplet kao vertikalu i to me je oduševio štap.. lagano radi sa skoro pa svim gramažama od 20-60gr!

:notworthy: :notworthy: :notworthy:

Posle sam pronašao Lalu koji je fiderisao i družio se sa njim sve po protokolu.

:occasion14: :pije: :flasica: :pirate: :uf: :stripii:

Završio na kafi sa SMT-om!  :icon_thumright: :ok:

:hi:

No

Znao sam u ovim izvještajima sa ribolova reći da sam bio  na izletu, ali ovaj put to nije bio izlet, nego produženi boravak. Bio sam od četvrtka do danas.
Bilo je dobro. Atmosfera je ugodnija nego prije. Obojila se obala.
Vrba se zazelenila, a topola ju prati. I zadnjem naivcu je jasno da se dogodila promjena.

Promjenilo se zimsko i ljetno računanje vremena
Promjenilo se i godišnje doba, ali stare navike su ostale iste.
Napad na jutro što se rađa i napad na smiraj dana, u lovu šarana, a u međuvremenu ribolov soma gumama.

Jedan moj prijatelj kojem svakodnevno šaljem izvještaje sa pecanja mi je napisao - sad to objaviš na forumu i imaš takmičenje tamo kod sebe.

Takmičenje je u neku ruku već bilo
Ljudi su dolazili i odlazili, i nisu ulovili ništa.
Ja sam imao uspijeha u lovu šarana, bijele ribe i soma.

Ponovno sam udahnuo neka neponovljiva jutra, granice između noći i dana. Ponovno sam imao čast osjetiti snagu divljih i originalnih šarana.
Lovio sam i krupnu bijelu ribu.

Lovio sam i bila mi je čast.

Nisam slikao, iako sam imao što uslikati.
Nek ostanu te slike negdje u mom sjećanju.Tamo ih internetski papci ne mogu dodirnuti, ne mogu ih oskvrnuti, neće ih ni nadahnuti da dođu tamo gdje ih onda moram i gledati.

SMT

Tvoj izveštaj sa vode je takav da su slike višak :hi:...

Slike ostavi nama sto ne umemo pisati :hi:

maverick

Svaki je uzivao na svoj način  :occasion14:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Ponovno sam udahnuo neka neponovljiva jutra, granice između noći i dana. Ponovno sam imao čast osjetiti snagu divljih i originalnih šarana.
Lovio sam i krupnu bijelu ribu.

Lovio sam i bila mi je čast.
[/quote]

No

Rap

Citat: mossi  u Ožujak 30, 2019, 22:00:38

A onda sam uspeo u pretpokušaju da shebem špulnu na Lexi za 0.5 sekundi,
bez da sam i zabacio..  :glasses9: :uf: :uf: :stripii:

Ovo najčešće ide samo povlačenjem strune prema naprijed bez da vadiš špulu.Jesi probao? Ide teže ali se otpetlja bez problema.

mossi

Kad je struna tanka i mekana tada je sex.  :BangHead: :glasses9:

Gledao sam par video klipova, pa otišao do kuma na praktičnu vežbu.

Ne može da se samo vuče uz laki pritisak palca, mora lagano i ponekad malo pomoći
tako što se petlja koja je podvučena izvuče.. onda opet vuci i tako do kraja.

U velikom broju slučajeva se da spasiti struna!  :icon_salut: :icon_thumright: :ok:

SMT

Ostavio čamac na obali, obuo gumene čizme, ranac na ledja, kilometar dva dobrog hoda kroz blato, u potrazi za kakvom lepom štukom... Izgubio sam i koji gram hodajući...

U srcu šume, u ritu, stazama koje znam... Teren za poželeti... Udahnuo prirode, sedeo na panju, gledao svinje i jelene...

Štuke video nisam, hteo potvrditi pričo o metalnim varalicama... Kod mene ostalo na priči, neko će drugi morati temu popraviti :stripii:...

Uhvatio sam nekoliko ovakvih riba, ova mi je bila ubedljivo najveća( ima sigurno 100g)... Ja bi sutra da dobijem nešto za NAJMANJI ULOV SEZONE, a da to nije pranje sudja :hi:

Provozao se do Aljmasa da vidim koga ima...

feco

Za ovo se dobija bezalkoholno pivo  :stripii: :stripii: :stripii:
BRZO I BEZ VEZE

maverick

O pecanju ne bih ,ali za hodanje po ovakvim terenima  :notworthy:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"