fiš-paprikaš

Autor Hemingway, Siječanj 11, 2013, 20:16:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mario123

Eo jedan studentski i prvi u životu.  ;D

pajdo77

Odlično,boju si pogodio :stripii:

brod_carp

Dali vi kad stavljate glavu od soma u fiš, dali ju rasječete kao i od šarana ( između očiju) i onda još na pola...

kobac

Da boja ljepo izgleda a vjerujem da ni okus nije los, samo sto za prave stvari (tako kazu) ovisi punonstvari,npr.
Riba, vatra, drvo, paprika, luk, kotlic ili stednjak itd.
Znalci jesam li u pravu ili lazem(lazu)?????

mario123

Ovaj je bio ljuuut i meni dobar unutra je bila kila sarana. Nije kao neki koje sam jeo ali za kuhinju od 7-8 kvadrata i loncic od 2l meni je bio vrhunski. Cijela zgrada mirise po fisu jos sam otvorio vrata i prozor da bude propuh da mi nesmrdi cjeli stan  :)
Pratio sam upute kolega sa foruma, sitno sjeckani luk 3 glavice ko saka kuhao 20min, onda dodao ribu nasipao vode da sve pokrije stavio sve sta ide i kuhao 45min. Jos da sam sinoc upecao smuda ili somica nekog bio bi i bolji. od 8h do 2 ujutro nas 3 nitko ni griz, sava ko bunar zadnjih 10dana.

pajdo77

Kada ja kuham fiš uvijek mi šaran čini 70% ribe u kotliću a ostalo šta se ima. Komad soma i jedna mala škljoca tek zbog njenog specifičnog mirisa i sa njom ne treba pretjerivati. Ja luk izmiksam čisto zbog ljenosti jer mi ga je mrsko sjeckati a vino ne stavljam uopće nego malo domaćeg flaširanog paradajza. Ostalo radim vjerovatno kao i većina vas.

Ervin

Citat: rj  u Lipanj 27, 2015, 05:51:37
Citat: Ervin  u Lipanj 24, 2015, 11:51:20
Josipe, mrenu ubacuješ u isto vreme kao i ostalu ribu ili nešto kasnije? Dva-tri puta sam kuvao sa njom i kao da se prekuvala...

može u isto vreme samo ju režeš na krupne komade ...mrena cc 1,5 kg režem na 4 djela

OK, imaću to na umu kad sledeći put upecam neku debelu mrenku... :hi:

kockar

Citat: pajdo77  u Lipanj 27, 2015, 20:09:13
i jedna mala škljoca tek zbog njenog specifičnog mirisa i sa njom ne treba pretjerivati.

Jel nije lakse stuku od 2 kg iseci na deset komada i zamrznuti svaki u svojoj kesici te dodavati po komad u svaki fish?
Ne zelim da vredjam ali stomak mi se izvrce kad vidim stukice od 20 cm kako se kuvaju.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

pajdo77

Možeš kako ti odgovara,ja jedem fiš dva puta godišnje pa mi je jedna škljoca sasvim dosta a ta od dvije kile bi mi potrajala 10 godina

kockar

Samo napred i prijatno.
www.riboteka.rs

Kugla

Koliko ono ribe ide po čovjeku/ porciji, koji je normativ

pajdo77

25 deka ili četvrtina kilograma :ok:

Kugla

Tako sam i mislio, Pajdo hvala

pajdo77

Djed mi bio konobar preko 40 godina između ostalog na Čingošu i staroj Bjeloj lađi. Ako se dobro sjećam tako je pričao. :hi:

kockar

Domacinski ide pola kile neociscene ribe po glavi.
www.riboteka.rs