Vaša zadnja kupovina

Autor Greys, Siječanj 25, 2013, 18:32:30

« natrag - naprijed »

Garofeeder, Lima i 5 Gosti pregledava ovu temu.

crni74

tutnja

Momci, ja se vama iskreno divim.. Te paučine ja ne vidim ni s naočalama vezati čvor, o kopčicama i udicama da ne pričamo
Nije da ne bih volio probati, jednostavno nije za mene, ali zato s uživanjem pratim teme, kako ovdje, tako i na susjednom forumu

Sent from my LG-V60 using Tapatalk

ossa

Uoci praznika pazario da mi se nadje swibo...

Naidju krize, drukcije grize...

tutnja

Čistokrvni kineski Lignjoslav dobio mašinicu po mjeri.. Japanku iz kine
Eksperimentalni komplet za laganeze bucolov, proba napokon za vikend, ulovu se ne nadam, čisto da vidim šta i koliko može..

Garofeeder

To ti je izvrsna rola za razumne novce, tiha i glatka, malo brzi prijenos ti za buceraj pase, moze sve  ;D

tutnja

To sam i tražio.. uvjeti su bili lakša od 200g, brza, veća špula za dalji izbačaj, po mogućnosti crna sa crvenim detaljima (da se uklopi sa štapom), a ne prešarena, fin, gladak rad, motanje i kočnica, ne preskupa..

Uklopila se po svim parametrima osim standardno enormno duboke špule, hebla ih ta D
Bonus je što je stariji model, pa ima onaj preklopnik nepovratnog hoda, fali mi to na novima ponekad.. navika jbg..
E sad, još da Lignjoslav dokaže da vrijedi ulaganja i kompletić za uživanje spreman.

Garofeeder

Ova Balistic LT i Prorex LT (bez MQ) su izvrsne rolnice za relativno malo love.

Meni ozbiljno fali taj preklopnik na ovim skupljim rolama, neke tehnike mi ga bas zahtijevaju.

Na kraju sam nekidan uzeo baitcaster Zetrixa 70g, dobru AbuGarcia rolu imam otprije pa se pomalo igram... Postepeno otpustanje jiga niz struju...

tutnja

Ma svi noviji modeli ga izbacili.. fali i meni to, ali navikavam se pomalo.
Baš taj prorex ali mq mi zapeo za oko, fino bi se uklopio dizajnom i bojom uz klasiku, Abu Garcia spike pro.. Čak ga dobijem nešto jeftinije od starijeg lt (bez mq).
Vjerovatno je i tehnički nijansu bolji od starog. Možeš li ga usporediti sa ballisticom, jesu li tu negdje?

Garofeeder

Imam obje u par velicina, Prorex 2500 na Vivo Nuovo 802M 8-32 g, Ballistic 3000 na Hearty Riseu 7-28 i 4000 na Savage Gearu Custom 90g... Bio je nekakav popust pa sam uzeo i jednu Ballistic 4000 za rezervu..

Sve izvrsne, ne vidim neku razliku Ballistic - Prorex...

I inace sam groblje pribora, novo kupim a staro ne prodam, samo se gomila  :oussama-bin-laden:

tutnja

Pričaj mi o tome
"Sreća" pa sam zadnjih desetak godina selio preko nekoliko puta, pa se dosta toga "pogubilo" usput, nešto se prodalo, nešto podijelio.. i opet počinjem kemijati i izmišljati, već je pun ormar, a stalno gledam neku novu glupost  napraviti

Znači prorex mi ne gine , jbg

Adinator

Prije par dana sam se savjetovao sa kolegama na temi Najosjetljiviji stap za jig. Pred black friday sam pokusavao sto vise opcija istraziti i budzet mi je na prvu bio do nekih 170e. S početka sam htio motku, extra brzu armaturu od štapa i predomislim se, radije ću uzeti nešto s dušom. Gledao i gledao, poslušao savjete kolega, al sve mi nešto, nije to to jednostavno. Kontam, student sam, puno mi je para da doplatim i uzmem ozbiljniji štap, jer će me bukvalno biti strah sklopiti ga da ga ne oštetim. Onda mi je samo Sportex bio opcija jer znam da na njih imam 10 godina garancije, pa će mi biti lakše otići na pecanje a da se ne sikiram previše hoću li ga gdje čvaknut. Odlučim na kraju doplatiti i kupim Sportex Carat GTS-2 40g. Nema greške. Radi sve što mi treba da radi. Nisam ga još ovjerio, čamac sam izvadio a kod mene na Savi sa obale slaba vajda na ovom 'međuvodostaju', ni tam ni vam. Čita raspon koji treba da čita, ali u mojoj ruci. Čitam 5g do nekih 25 gdje već sa šedom preko 10cm počinje da se muči, ali može i to podnijeti u nuždi, a i imam štap za to. Dao sam ocu da proba, on na njemu osjeti tek 8g, tkd to je vjerovatno do toga što ja držim štap nakaradno i visoko, a i što sam 11 godina pecao na, možemo reći, neadekvatan štap. Probao vobler, ponio na pecanje Nemu i SSR7 samo da probam, baca regularno, ne guši rad voblera.
Mislim samo da ću mu morati staviti malo težu mašinu, 4000 po Shimanu(Ultegra FD sa novim lagerima 99%, ali kad dodje vrijeme za to. Za sad je Fuego na njemu 4000lt, fali mu tačno tih 30-40g kolika je razlika između LT koncepta i Shimano mašina(u istim veličinama).
Bit će mi jako dobar za trolling. Dovoljno jak da podnese Tail dancere, Alexa Tanga, SR9, sve što bacam. Ne moram se bojati soma, to mi je glavno, jer je tu gdje trollamo relativno čest gost.
Sve u svemu, nisam profulao. Planirao sam ići na rijeku Sanu, na mladicu, uštedio za to, ali sam onda shvatio da je bolje da te pare uložim u štap koji će mi trajati godinama.
Još moram da pitam, ima li neko od kolega na terenima kod Šamca, Županje, Orašja ili tu negdje da mi predloži neki teren na BH strani da posjetim kad zazimi, ovdje u Brčkom postane veoma jalovo odma nakon jeseni. Nepogodni tereni i prezasićeno alatima sa obje strane, nizvodno mreže i cenkeri, uzvodno oboje plus struja, imam osjećaj kao da riba ne može proći do nas.
Bistro!

Poslano sa mog SM-A225F koristeći Tapatalk

tutnja

Sretno kolega
Ako ti odgovara štap, nemaš brige.. kvalitetne su to pouzdane i izdržljive motke, iako nisu u trendu.
Jedina "mana" im je cijena, pogotovo u premium klasi su bezobrazno skupi. Sve ostalo je i više nego dobro, čak su i najrealniji po deklariranoj t.b.

dravski pecaros

Malo da kondiciju održimo u zimske dane  :uf:

dravski pecaros

Citat: Adinator  u Prosinac 13, 2025, 08:08:31 Prije par dana sam se savjetovao sa kolegama na temi Najosjetljiviji stap za jig. Pred black friday sam pokusavao sto vise opcija istraziti i budzet mi je na prvu bio do nekih 170e. S početka sam htio motku, extra brzu armaturu od štapa i predomislim se, radije ću uzeti nešto s dušom. Gledao i gledao, poslušao savjete kolega, al sve mi nešto, nije to to jednostavno. Kontam, student sam, puno mi je para da doplatim i uzmem ozbiljniji štap, jer će me bukvalno biti strah sklopiti ga da ga ne oštetim. Onda mi je samo Sportex bio opcija jer znam da na njih imam 10 godina garancije, pa će mi biti lakše otići na pecanje a da se ne sikiram previše hoću li ga gdje čvaknut. Odlučim na kraju doplatiti i kupim Sportex Carat GTS-2 40g. Nema greške. Radi sve što mi treba da radi. Nisam ga još ovjerio, čamac sam izvadio a kod mene na Savi sa obale slaba vajda na ovom 'međuvodostaju', ni tam ni vam. Čita raspon koji treba da čita, ali u mojoj ruci. Čitam 5g do nekih 25 gdje već sa šedom preko 10cm počinje da se muči, ali može i to podnijeti u nuždi, a i imam štap za to. Dao sam ocu da proba, on na njemu osjeti tek 8g, tkd to je vjerovatno do toga što ja držim štap nakaradno i visoko, a i što sam 11 godina pecao na, možemo reći, neadekvatan štap. Probao vobler, ponio na pecanje Nemu i SSR7 samo da probam, baca regularno, ne guši rad voblera.
Mislim samo da ću mu morati staviti malo težu mašinu, 4000 po Shimanu(Ultegra FD sa novim lagerima 99%, ali kad dodje vrijeme za to. Za sad je Fuego na njemu 4000lt, fali mu tačno tih 30-40g kolika je razlika između LT koncepta i Shimano mašina(u istim veličinama).
Bit će mi jako dobar za trolling. Dovoljno jak da podnese Tail dancere, Alexa Tanga, SR9, sve što bacam. Ne moram se bojati soma, to mi je glavno, jer je tu gdje trollamo relativno čest gost.
Sve u svemu, nisam profulao. Planirao sam ići na rijeku Sanu, na mladicu, uštedio za to, ali sam onda shvatio da je bolje da te pare uložim u štap koji će mi trajati godinama.
Još moram da pitam, ima li neko od kolega na terenima kod Šamca, Županje, Orašja ili tu negdje da mi predloži neki teren na BH strani da posjetim kad zazimi, ovdje u Brčkom postane veoma jalovo odma nakon jeseni. Nepogodni tereni i prezasićeno alatima sa obje strane, nizvodno mreže i cenkeri, uzvodno oboje plus struja, imam osjećaj kao da riba ne može proći do nas.
Bistro!

Nemoj kupovati težu rolu radi balansa ništa pametno nećeš postići..

Ja imam trenutno doma mašinica 235-260-290 grama stavljao sam ih sve na jedan štap radi balansa da baš probam ..

Sa 290 je najbolji balans ali sa 235 najbolje leži u ruci i osjeti se razlika u tih 55 grama

To ti je moj prijedlog  :hi:

Adinator

Citat: dravski pecaros  u Prosinac 17, 2025, 20:58:54
Citat: Adinator  u Prosinac 13, 2025, 08:08:31 Prije par dana sam se savjetovao sa kolegama na temi Najosjetljiviji stap za jig. Pred black friday sam pokusavao sto vise opcija istraziti i budzet mi je na prvu bio do nekih 170e. S početka sam htio motku, extra brzu armaturu od štapa i predomislim se, radije ću uzeti nešto s dušom. Gledao i gledao, poslušao savjete kolega, al sve mi nešto, nije to to jednostavno. Kontam, student sam, puno mi je para da doplatim i uzmem ozbiljniji štap, jer će me bukvalno biti strah sklopiti ga da ga ne oštetim. Onda mi je samo Sportex bio opcija jer znam da na njih imam 10 godina garancije, pa će mi biti lakše otići na pecanje a da se ne sikiram previše hoću li ga gdje čvaknut. Odlučim na kraju doplatiti i kupim Sportex Carat GTS-2 40g. Nema greške. Radi sve što mi treba da radi. Nisam ga još ovjerio, čamac sam izvadio a kod mene na Savi sa obale slaba vajda na ovom 'međuvodostaju', ni tam ni vam. Čita raspon koji treba da čita, ali u mojoj ruci. Čitam 5g do nekih 25 gdje već sa šedom preko 10cm počinje da se muči, ali može i to podnijeti u nuždi, a i imam štap za to. Dao sam ocu da proba, on na njemu osjeti tek 8g, tkd to je vjerovatno do toga što ja držim štap nakaradno i visoko, a i što sam 11 godina pecao na, možemo reći, neadekvatan štap. Probao vobler, ponio na pecanje Nemu i SSR7 samo da probam, baca regularno, ne guši rad voblera.
Bistro!

Nemoj kupovati težu rolu radi balansa ništa pametno nećeš postići..

Ja imam trenutno doma mašinica 235-260-290 grama stavljao sam ih sve na jedan štap radi balansa da baš probam ..

Sa 290 je najbolji balans ali sa 235 najbolje leži u ruci i osjeti se razlika u tih 55 grama

To ti je moj prijedlog  :hi:
Znači da je pametnije staviti neki teg na donju kapicu drške?