šumsko meso GLJIVE..

Autor petrinjac, Siječanj 29, 2013, 11:31:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lomnica_city

Nema na cemu, autogrami kasnije...   :icon_biggrin:
Samo da naglasim, ovaj "recept" za zacin NIJE za ovu normu iznad, ovo je odnos u kome ga pravim u globalu, i traje mi par meseci, mozete odmah ako hocete po 4 kasike vegete i soli a 2 aleve i pola kasicice belog luka, pa imate za ihaha dugo... A naravno da necete staviti 2 i po kasike zacina u ovo, bice preslano (!!!), ja sam stavio otprilike za kasicicu ovog miksa.

Greys

Danas se posladio sa vrbovačama, prve ovogodišnje, fine - mekane, svježe, doslovce se tope u ustima. Zelena salata i to je to. Uranile su cca 20ak dana, ali ih ima u lijepim količinama. Jedan komad je težio malo iznad kile i pol, više nego dovoljno za naš ručak. Sada su najbolje za pripremu. Ovo je pripremljeno tako da su odstojale sat vremena u mlijeku, i uvaljane u jaja i brašno.  :ok:

Mariorhr

Super brza a opet odlična klopa  :icon_thumright:
Ja ih isto tako pripremam samo još dodam mrvice...dobre su i dinstane s jajima a ni perkelt nije loš

Greys

Ova kombinacija, ili klasično, na sitno i sa lukom na ulju, ma  :ok:

Mariorhr

Citat: Greys  u Travanj 10, 2014, 15:44:00
Ova kombinacija, ili klasično, na sitno i sa lukom na ulju, ma  :ok:

Uffff da bi riječ rekao  :jede:

raso

Prvo da vas naučim da ta gljiva nije vrbovača već gljiva naziva - Žuti kruh. raste na drvetu vrbe početkom listanja.

šajzika

trebas ti nas naucit gdje da nadjemo taj zuti lebac posto cjelo vrijeme lutas nekim sumama.
Audentes fortuna iuvat

rj

Citat: Greys  u Travanj 10, 2014, 15:26:36
Danas se posladio sa vrbovačama, prve ovogodišnje, fine - mekane, svježe, doslovce se tope u ustima. Zelena salata i to je to. Uranile su cca 20ak dana, ali ih ima u lijepim količinama. Jedan komad je težio malo iznad kile i pol, više nego dovoljno za naš ručak. Sada su najbolje za pripremu. Ovo je pripremljeno tako da su odstojale sat vremena u mlijeku, i uvaljane u jaja i brašno.  :ok:

to neide sa salatom već sa kiselim vrhnjem  :hi:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

DIDAPATAK

..ma vrhnje u salatu  :uf:..odlična klopica :ok:
.. :hi:

raso

Citat: šajzika  u Travanj 10, 2014, 16:45:58
trebas ti nas naucit gdje da nadjemo taj zuti lebac posto cjelo vrijeme lutas nekim sumama.
Tamo gdje si bio sa mnom ima ih koliko voliš, ja jučer nabrao jedno 5 kila. Da i moram napomenuti da se žuti rub obavezno baca jer sadrži puno sumpora. Najbolje ih je držati u vodi jedno 3 sata, onda tu vodu baciti i u drugoj prokuhati. Ibjegavati bilo koju vrstu alkohola kod konzumacije jer može izazvati želučane probleme poznatije kao sraćku.

DIDAPATAK

..Rašo jel oko druge rupe :sha:

raso

ma da, malo niže ili pređeš preko mostića na drugu stranu.

DIDAPATAK

.. :ok:..ako leđa ne krahiraju na zahlađenje odoh sutra prijepodne :icon_thumright:

Greys

E moj Rašo, moram ti ja pokazat gdje ima, u vrećama se nosi  :bye:
Ali dug je put još pred tobom  :stripii: