Kupuje se novi motor

Autor Blade78, Ožujak 14, 2021, 22:30:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Vidio sam da ti je komplet na prodaju...čestitam na novom motoru...ide li i novo plovilo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Tićo

Citat: maverick  u Listopad 23, 2022, 08:42:17
Vidio sam da ti je komplet na prodaju...čestitam na novom motoru...ide li i novo plovilo
.    Ide i novi čamac. Masher 5.55. Stari komplet sam prodao. 🍻

ossa

Naidju krize, drukcije grize...

SMT

40/60 + ručka = 7500 ž€tona

marina1983

Jel ima neko da je motor  sa 40 otvarao na 60 i sta je tacno uradjeno na motoru da bi se dobilo tih 60hp i koliko su mu se promenile perfomanse posle toga ?

maverick

Nase Yamahe su otvorene...Suzuki sam otvarao par puta....princip je isti. Na usisu imas blokadu koja se skida...Motor dobije vise zraka  elktronika doda gorivo do idealne smjese i to je to. Neki tvrde da nema potpunih 60 ks vec 58-9-7....Osobno sam na istom gliseru vozio i jedan i drugi motor....Razlike nije bilo...Kod Eteca je uz motor u onim prvim prodajama isla druga elektronika koja se mjenjala....tako da ima tu svega ali nista komplicirano kad su u pitanju motori s direktnim ubrizgavanjem
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Thechoki

Citat: marina1983  u Studeni 03, 2022, 07:43:09
Jel ima neko da je motor  sa 40 otvarao na 60 i sta je tacno uradjeno na motoru da bi se dobilo tih 60hp i koliko su mu se promenile perfomanse posle toga ?

imam Hondu 40/60,sa 40HP postizana brzina je bila oko 48km/h sa otvorenih 60HP sa se postize 65km/h sve ovo je bez trimovanja motora.
Potrosnja na PUNOM gasu je je skocila sa 8L/h na 14L/h.
Motor je na Bigfoot-u i u sebi ima cca 200kg opreme (ribolovacki pribor,gorivo,akumulator…)

marina1983

Ako je npr čista 50 onda pretpostavljam da je to vec skinuto i da je to max .
I zasto je cena 40-60 jedna a ciste 60 druga .
Svakakvih sam se gluposti naslusao pa me zanima.

SMT

Čista 60 ks ( Honda) je 8300€… Mislim da bi se tu još moglo ići dole….

Ali eto, neka bude da je razlika 800€…

Ako se ne varam kod Yamahe je ta razlika 1000€…

Prodavci kažu da je to isto…

majstor

Ako je potrošnja toliko veča, uz današnje cijene goriva, postavlja se pitanje da li je to isplativo?

maverick

Što se tiče isplativosti kad je pecanje i nautika u pitanju tu pozitivne poveznice nema. Slično je kao i kod automobila....čemu 200 ks kad se mozemo voziti i s 50...stvar je cisto osobnog zadovoljstva i mogucnosti. Ako gledam koliko kosta moj čamac...mogao sam za taj iznos uzeti bar 20 drvenih čiklova s lamom i staviti ih na svakih 5 km Drave i Dunava pa idem u onaj gdje bolje riba radi...ali ne radimo tako...Mogao sam imati kao i svi mi samo jedan drveni čikl i za ostatak novaca koje sam potrosio na čamce kupiti jednu garsonjeru i dati je u najam i svaki mjesec zaraditi 100-200 eura, ali nisam...Zasto...valjda me ovo sve vise veseli od te garsonjere i tih par stotina eura...

majstor

Imaš pravo. Ja sam sad jadni penzić i štedljivo razmišljam.  :uf:

maverick

Daleko si ti od toga ali imas dobru pricu  :stripii:

majstor